Cum afli dacă email-ul și parola ta se afla la hackeri

Cum afli dacă email-ul și parola ta se afla la hackeri


Cum afli dacă email-ul și parola ta se afla la hackeri

Cum afli dacă email-ul și parola ta se afla la hackeri


In ziua de azi este din ce în ce mai greu sa ne păstram datele în siguranța; în special adresa de email și parola, care le folosim mai peste tot.

Atunci când ne facem un cont, avem încredere oarba


De fiecare data când iți faci un cont trebuie sa te “legitimezi” cu ceva, ori cu numărul de telefon, ori cu adresa de email, ori cu contul de Google, Facebook, Twitter, etc.
Toate ar fi bune dacă site-ul pe care iți faci contul ar fi 100% concentrați pe securitatea datelor care se afla în posesia lor.

Cea mai nasola treaba, e ca toate conturile au la baza o adresa de email


Dacă acum vrei sa te loghezi pe un site, automat te loghezi cu Facebook, dar Facebook-ul asta are la baza tot o adresa de email, pe care ai folosit-o atunci când ți-ai făcut contul.
Dacă un hacker intra în posesia adresei de email, are acces la toate conturile tale, prin resetarea parolei prin email.

Cum ajung parola si email-ul nostru pe mana hackerilor ?


Din când în când, unele site-uri mari sau provideri de servicii uita “ușa din spate deschisa” și pe acolo intra hackerii și fura datele. E vorba despre unele breșe de securitate pe care hackerii le identifica și le folosesc pentru sustragerea datelor, pe care ulterior le vând online.

Cum aflam dacă parola și email-ul nostru au ajuns la hackeri ?


Pe site-ul https://haveibeenpwned.com/ introduceți email-ul și parola în căsuțele de căutare și cautați. Dacă email-ul sau parola voastră au fost găsite în vreo baza de date care a fost furata, veți primi pe ecran un mesaj de confirmare de culoare roșie. Dacă adresa voastră de email nu se afla în nicio baza de date, atunci veți primi un mesaj pe ecran, afișat pe fond verde.

Tutoriale asemănătoare:

 • Cum vezi dacă și de unde ți-au fost accesate conturile de socializare Facebook Google Instagram Yahoo
 • Cum vezi parolele, pozele și paginile altora – magazinele online afectate
 • Cum se resetează parola de la Windows dacă ai uitat-o 🙂
 • Resetare parola camera IP Hikvision de la distanta (ATENȚIE)
 • Conectare la un router WiFi fără parola
 • Cum afli dacă email-ul și parola ta se afla la hackeri – tutorial video

  Tutoriale similare


  Despre Cristian Cismaru

  Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
  Invat ca sa va invat !

  Comments

  1. Stiu,in general,de aceste pericole si de asta am autentificare in 2 pasi,primesc sms cand cineva incearca sa se conecteze la contul meu etc. Dar e sace acest site?Adica,de ce as avea incredere sa bag parolele mele acolo?

   • nu baga frate nici o parola . bagi parola numai pe site oficial si corect ca este autentificare in 2 pasi . cu confirmare pe mobil si la gmail si la yahoo.

  2. Nu trebuie bagata nici o parola. Doar adresa de email pentru verificare.

  3. Nu ti s-a furat neaparat si parola.
   Adresa de e-mail poate sa apara in baze de date ale hackerilor. Asa te bombardeaza cu spam.

  4. Foarte bun tutorialul, Multumim Cristi.

  5. e drept….le dam mura in gura celor ce sant propietarii sitelui respectiv,parola-mail,unde cu siguranta,avem mailuri,poze,avem cont de icloud,,,,etc.Parerea mea e ca e prosteala pe fata,cel mai sigur nu e sa verific,ci sa iei initiativa si sa schimbi parola de 2 ori,direct de pe siteul yahoo,gmail,etc,zic de 2 ori sa nu cumva sa existe o portita unde ar putea sa zica,,,,,pauneti parola veche ca sa nu mai poate din nou sa ia controlul.

   • cum le dai tu parola lor daca pe acel site se cere doar e-mail-ul ?????? pfff :):)):

    • Iar pe site-urile in care esti inregistrat… parola ta e pusa bine (criptata de multe ori)
     Da ,se sparg site-uri si se fura informatii zilnic dar eu zic sa nu o dam in paranoia 😉 ,te poti proteja prin diferite metode (schimbarea parolei fregvent , autentificare in 2 pasi .. si notificari in caz de ceva)

  6. adresa de mail de pe yahoo cred ca o stiu toate saiturile dar parola ce o folosesc in yahoo mail nu o scriu dect in yahoo .
   ioar pe saituri la adresa de mail pun m[mai ales daca nu trebuie sa mai intru o data]una care imi trece prin minte gica 334 sau acasa 657orice; mai dificil ca sa zic asa e cand in saitul respectiv intrii des ca de ex. in forum acolo trebuie sa compui o parola pe care sa o tii minte…..

  7. Ionel Manea a zis

   Da, in primul rand foarte educativ , la punctul doi (si nu ma jenez s-o scriu) e faptul ca m-am regasit cu mail-ul in 10 site-uri, 4 din ele la Adobe, 2 de pe niste torente,si (acum apare nedumerirea mea) 4 site-uri in care stiu sigur ca nu mi-am facut cont ……LinkedIn (il stiam), Anti Public Combo List (habar n-am ce-i asta), Exploit.In (acum vad prima oara), si iMesh (nici asta nu stiu de el). Toate intre anii 2013 si 2017.Mai mult ca sigur una din acestea mi-a folosit,sau ,,spart” parola cea din 2017 (nu mai stiu care a fost parola) ajungand sa fiu unul din victimele ,,wannacry ransomware” (prin iunie 2017, parca ti-am povestit de episodul asta). Nici acum nu mi-am recuperat pozele (imi pare rau de cele ale nepotelului de la nastere pana la doi anisori).

  8. Nu prea functioneaza corect acest site, la prima cautare mi-a dat rezultatul FATAL….la urmatoarele cautari pentru aceeasi adresa mi-a dat rezultatul cum ca nu s-a gasit nimic si ca este ok. Concluzia: o porcarie de site

  9. Vacarescu Adrian a zis

   sitele acela mia dat niste siteuri pe care nu am intrat niciodata

  Speak Your Mind

  *