Conectare la un router WiFi fără parola

In acest tutorial este exemplificata cea mai simpla metoda de conectare la un router wifi securiza, fără parola de conectare. E atât de simplu…

Am uitat parola rețelei WIFi !
Acest este un exemplu clasic: ai routerul instalat de câțiva ani și pur și simplu ai uitat parola de conectare wireless. 1. Poți reseta routerul, dar nu ești atât de priceput la rețele, ca sa-l pui pe picioare după resetare.
2. Chemi un meseriaș, care te va taxa (pentru ca ai uitat parola).
3. Te conectezi la routerul tău fără parola. Cum ?

Cum ne conectam la router fără parola ?
Este foarte simplu; Orice router are funcția WPS, care ne permite sa împerechem routerul cu telefonul, tableta, laptopul, etc, într-un mod foarte simplu. Nu trebuie decât sa apăsam butonul de pe router și sa apăsam și opțiunea din telefon.

Setările din telefon pentru conectarea fără parola!

Android:
Setări / wifi / meniu (trei puncte dreapta sus, sau butonul meniu al telefonului) / Avansate / Buton WPS

iPhone / iPad:
Îmi pare rău, IOS nu are aceasta opțiune

Windows 10:
Din lista de rețele alegeți rețeaua routerului, apăsați conectare opriți-vă la dialogul în care va cere parola – acum apăsați butonul WPS de pe router și conexiunea se va realiza automat.

WPS e și mumă dar și ciuma !
Tehnologia WPS poate fi folosita normal dar si anormal; Ma refer la faptul ca pe unele routere te poți conecta de la distanta, printr-o vulnerabilitate. Acum probabil majoritatea producătorilor au astupat aceasta problema. Totuși dacă vreți sa va încercați norocul pe rețelele apropiaților:

Cum se sparge parola wireless WPA, WPA2 sau WEP cu BackTrack

La polul opus:
Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius aka. WPA Enterprise

Securitate mai buna wifi:
Cele mai bune setări pentru securitate maxima a rețelei Wireless
Tutorialul video – Conectare la un router WiFi fără parola


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. pai atunci. oricine se poate conecta la routul nostru asa. de ex sora mama un prieten de e la mine si face prin conexiune wps. nu? si daca e asa cum putem sa ne ferim sa se conecteze cei care au acces la router? si aceasta conexiune e la fel de sigura ca cea cu parola? ma refer trafic etc. eu stiu de aceasta functie da nam testat sau intrat asa

  • Viorel Dobrin a zis

   Wow !!!

  • Adrian Gudus a zis

   S-a făcut deja tutorial pe tema asta, l-ai uitat repede, ai și comentat la tutorialul despre dezactivarea WPS din router.
   Te loghezi în interfața router-ului și dezactivezi funcția WPS. S-a vorbit despre WPS și în tutorialele cu spargerea unei rețele WiFi. Uiți repede călan (cu accent franțuzesc)

  • axelluny a zis

   Tocmai asta e problema că nu se poate conecta oricine ci doar acela pentru care tu te vei duce să apeși butonul acela de împerechere dispozitive de pe router.

 2. Ai fost tare la faza: ”iPhone / iPad:
  Îmi pare rău, IOS nu are aceasta opțiune”
  😀

 3. Popescu Gheorghe a zis

  Poti reseta routerul din butonul fizic, si apa va deveni activ…

 4. in tutorial de rahat :)))

 5. neludana2000 a zis

  marian, …. tot cu ,,m” mic ca asa vad ca te-ai trecut: deci, ce nu-ti place tie, nu caracteriza, mai ales la modul cum o faci tu.Mie-mi prinde bine chestia asta, de care acum vre-o doi ani mi s-a intamplat,da, si am si platit,,ciubuc” ……… Daca tu sti alte trucuri mai bune decat ,,rahat” posteaza-le, sa te aplaudam pe tine.

 6. capitanoiu a zis

  am un router wawei fara butoane…

Speak Your Mind

*