Setări mai puțin cunoscute din Android 8 Oreo

Setări mai puțin cunoscute din Android 8 Oreo
Setări mai puțin cunoscute din Android 8 Oreo

Manualul de utilizare Android
Am vorbit și cu alta ocazii despre lipsa manualului de folosite pentru sistemele de operare moderne. Și chiar dacă telefoanele, tabletele sau PC-urile ar veni cu manual de utilizare a sistemului de operare, acesta mai mult ne-ar încurca după câteva update-uri.
Ultimul Manual de utilizare Android (6.0)

Noutățile din Android 8 Oreo
Cu toate ca a ieșit deja de câteva luni, Android Oreo este prezent pe destul de puține dispozitive, motiv pentru care am amânat acest tutorial.

Atentie:
– Chiar dacă sunt prezente în Android 8.0, aceste noutăți nu vor fi găsite pe orice telefon cu Android 8, pentru ca producătorii au ultimul cuvânt cu privire la implementarea sau nu a anumitor funcții. Deci poți sa le ai sau nu, aceste noi funcții.
– Setările pot fi localizare în alte zone ale sistemului, pentru ca, după cum știți, fiecare producător aduce mici modificări zonei de setări a telefonului. La Samsung găsim o anumita așezare a setărilor, la LG alta, etc.

Setări noi și Smecherii în Android 8 Oreo
Funcții noi și îmbunatățiri pot fi găsite prin tot sistemul de operare, dar eu ma voi concentra pe cele mai importante din punctul meu de vedere.

1. Notification Snooze, sau amânarea notificărilor – ne permite sa amânam afișarea notificărilor primite din partea unei aplicații, pentru 15 minute, 30 de minute sau 1-2 ore.
2. Codec-uri noi și setări pentru Bluetooth – posesorii de caști Hi-Fi Bluetooth vor fi super incantați de aceste noi setări.
3. Picture în Picture (PiP) – imagine în imagine, adică afișarea unui video într-o fereastra peste orice ecran sau aplicație – extrem de utila funcția pentru multitasking.
4. Instalare aplicații necunoscute (Unknown sources) – setarea pentru instalarea aplicațiilor descărcate (apk) s-a mutat și acum funcționează putin diferit.

Alte tutoriale cu trucuri, sfaturi si setari Android.

TRUCURI ȘI ȘMECHERII ANDROID DE CARE NU ȘTIAI

Trucuri si sfaturi utile pe Android 2017 – foarte utile

Face Unlock fără atingere pe orice telefon Android (video)

BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe Android

Stick USB persistent Android pc PC fără pierderea datelor la restart

Setări ECONOMIE BATERIE ANDROID – toate dedesubturile

Tutorial Memory Map, un disk cleaner destept pentru Android

Cum se pot trimite poze și video prin SMS – extrem de simplu

Localizare Dupa Numarul De Telefon fără net prin SMS

Setări mai puțin cunoscute din Android 8 Oreo – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Vetisan Dinu a zis

  Salutare, super telefon(eu am oneplus 3t) dar am o problema cu husa flip cu ecran pe care am cumparat-o nu demult si anume nu reusesc sa o fac functionala. Am inteles ca ar fi de la ultimul update de android, asa e ?

 2. Cristian Cismaru . Am o rugaminte . Exista vreo posibilitate de a avea in messenger chat traducere?Am prieteni de alte naționalități și uneori este putin mai greu să ne înțelegem. Eu am tot cautat in magazin play dar nu am gasit sau nu am stiut ce și unde să caut . Multumesc

 3. Pe tableta android

 4. Cristi Berar a zis

  Se pot recupera SMS-urile șterse de pe tel cu Android 7.0 ?
  Mulțumesc

 5. tenda bazatu a zis

  eu am renuntat la google play (magazin) in favoarea lui apkpure.com pe android din cauza unor aplicatii care nu sint sigure (nu dau amanunte din anumite motive intemeiate) si prefer sa o fac pe riscul meu chiar daca am renuntat la browserul chrome si prefer browserul clasic de pe android fara update-uri doar cele din fabrica si prefer sa am un adroid curat dar odata ce iti faci update din ce am observat merge mai greu si nu prea raspunde la anumite comenzi asta depinde de fiecare versiune.

 6. Florian Stan a zis

  Salut,
  Pe un Redmi Note 5 cu android 8.1, mi-a apărut în bară de stare (linga data,ora, conexiune și baterie).. widget Vremea , determinand schimbarea aspectului inițial, culoarea si dimensiunea barii de stare, de mai multe ori pe zi !
  Menționez că nu am instalat un alt widget Meteo s-au alta aplicație de gen , decât cele ale sistemului !
  Cum revin la forma inițială a barii de stare, cu data ora și restul simbolurilor inițiale ?
  Mulțumesc,

  Cu stima

 7. Sorin Preda a zis

  Salut.Cum putem rezolva problema sunetului de apel scazut pe Nokia 6 dupa update la oreo 8.1?Se pare ca aceasta problema a venit odata cu noul update 8.1.Sunetul de apel este scazut la 30% sau deloc.Dupa restart, volumul revine la normal,dar nu pentru mult timpMultumesc..

 8. Am un Asus ZC554KL cu android oreo si un sistem (original montat pe auto) Bosch SLDA. Legatura bluetooth intre cele doua dispozitive se realizeaza rapid insa calitatea sunetului lasa de dorit (calitatea sunetului intre Iphone sau Samsung pe o parte si sistem este perfecta). In optinuile dezvoltator fac modificari la codec bluetooth, rata transfer etc insa acestea nu se mentin,pt ca dupa iesirea din menu acestea se reseteaza la valorile prestabilite. SLDA este din 2018 cu ultima varianta de soft, iar pe hardware telefon apare bluetooth CNSS.PR.4.0-00364. Ce sfat imi dai? Cu stima! Gabi

Speak Your Mind

*