BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe Android

BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe Android
BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe Android
Salutare prieteni, în tutorial de astăzi o să vedem cum putem bloca redirecționare “dispozitiv virusat” pe care cel mai des o întâlnim în browserul Chrome.

Ce este redirecționare “dispozitiv infectat” sau “dispozitiv virusat”?

Este un mod pe care persoanele rău intenționate îl folosește și îl manipulează pentru a redirecționa utilizatorul dintr-o pagină legitimă către o nouă pagină în care utilizatorului îi este afișat un mesaj înspăimântător în care i se aduce la cunoștință printr-un mesaj fals cum că dispozitivul lui este infectat sau virusat sau că funcționează defectuos.

Ca totul să pară credibil, în pagina în care utilizatorul ajunge să fie direcționat, mesajul îi este afișat cu roșu, i se menționează (detectându-se automat) modelul dispozitivului pe care acesta îl folosește și se folosește, tot pentru credibilitate, logo-ul Google.

Care este scopul redirecționării “dispozitiv infectat” sau “dispozitiv virusat”?

În general scopul final este acela de a determina utilizatorul să instaleze aplicații de tip rogue care nu fac nimic util în realitate. Acestea au doar scopul de a promova la rândul lor alte produse sau servicii web sau alte aplicații inutile care, instalate în număr mare, ajung să consume inutil resursele dispozitivului, să îl încetinească și să-i consume bateria.

Ceea ce vom face în tutorial de astăzi, poate fi aplicat în browserul Chrome indiferent de sistemul de operare pe care îl folosim. Este o setare simplă pe care o putem aplica rapid în browserul Chrome, nu avem nevoie de softuri adiționale sau extensii pe care să le instalăm.

Adresa pe care trebuie să o accesăm în browser: chrome://flags/#enable-framebusting-needs-sameorigin-or-usergesture

După ce aplicați setarea, puteți testa funcționalitatea acesteia accesând: https://ndossougbe.github.io/web-sandbox/interventions/3p-redirect/

Tutorial video – BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe AndroidTutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. interesant!!ma intalneam inainte de a avea adblocker cu asemenea pop-up-uri,dar si chrome este inteligent facut,daca nu te sperie nimic il inchizi si gata.oricum este de folos ceea ce ai prezentat,mult succes in continuare Adrian,te urmaresc si pe canalul de youtube,invat multe din ceea ce prezinti

  2. Salut Adrian! Am făcut întocmai cum ai spus dar mi-a apărut altceva: un avertisment și cu totul diferit, nustiu dacă pot să-ți trimit printscreen. Am un iPhone 7 cu iOS 11. Sau cred ca nu mai trebuie aceasta Setare?. Mulțumesc.

  3. Pentru Android, care-i cel mai bun, rapid, sigur Browser?

  4. Perfect.

  5. duckduckgo

  6. Bravo man

  7. Bojirov iulian a zis

    Salut de o săptămână bună am intalnit o problemă nu fac nimic doar deschid aplicați si imi apare reclame direct pe ecran in timp ce vorbesc la telefon intra reclame nu stiu ce sa fac ma dispera telefonul e nou nu e root o ideie ceva multumesc si felicitări va urmăresc tot timpul

Speak Your Mind

*