Trucuri si sfaturi utile pe Android 2017 – foarte utile

Trucuri și sfaturi utile pe Android 2017 – Telefoanele și tabletele Android nu vin cu manual de utilizare, și nici măcar sistemul android nu are un manual pe care utilizatorul sa-l citească din scoarța în scoarța, ca sa scoată maxim din telefonul sau tableta lui.

Trucuri și sfaturi utile pe Android 2017

Din fericire în ziua de azi nu trebuie decît sa faci cîteva căutări pe Google sau sa urmărești site-ul preferat și ai găsit rezolvările la problemele tale.
Cîteva trucuri, sfaturi și setări ascunse din Android care ți-ar putea ușura viata.

1. Derularea înainte și înapoi pe youtube

Asta se face cu atingerea de mai multe ori în stînga sau dreapta ecranului pe video. Putem derula rapid 10, 20, 30, 40, 50 sau 60 de secunde, în funcție de cate ori atingem rapid ecranul.

2. Printare direct de pe telefon

Printarea documentelor se poate face direct de pe telefon, prin instalarea Google Cloud Print și introducerea unei imprimante normale în serviciul Google Cloud Print – dacă vreți tutorial special cu asta va rog sa-mi scrieți pe comentarii.

3. Măsurători pe Google Maps (hărți google)

Se tine apăsat pe ecran pana apare “pin-ul” acela specific, după care se deschide meniul de jos unde găsim “măsurați distanta”. De aici începem sa mutam harta după cum vrem. Pentru schimbarea brusca a direcției, apăsați butonul “+” care va adaugă un pivot.

4. Split screen (afisare doua aplicatii pe ecran)

Aceasta este o funcție introdusa pe Android 7 Nougat, care vine sa îmbunătățească multitasking-ul pe Android. Aceasta funcție a fost prezenta de multa vreme pe Samsung, LG, HTC, etc, dar acum este nativa în Android, se mișca foarte bine și nu consuma resurse ca o aplicație terța. Funcționarea șplit screen este foarte buna și-n portret dar și-n landscape.

5. Marire volum in Google Maps (harti gogle)

O mare problema a celor care folosesc Navigația din Google maps , este volumul redus în timpul navigației. Acest volum redus se simte mai ales în orașele aglomerate.
Setarea de mărirea a volumului navigației în Google Maps este in: Hărți / meniu sus stînga / Setări / Setări de Navigație / Nivelul Sunetului

6. UI Tuner (setare ascunsa)

In UI Tuner puteți găsi funcții noi sau anumite experimente pe care Google și producătorul telefonului vor sa le implementeze în update-urile viitoare. Activarea UI Tuner se face cu tap and hold (apăsați și țineți) pe butonul de setări din zona de notificări (sus în bara).

7. Developer Tools

In developer tools găsiți tot felul de setări avansate, despre care eu am făcut un tutorial, care ne ajuta sa schimbam setări mai puțin cunoscute. Activarea se face asa, mergeți în: Setări / Despre Telefon (about phone) / Numărul versiunii (build number)/ aici, pe numărul versiunii apăsați de 7 ori.

8. Viteza mai mare telefon

In Opțiuni Dezvoltator la categoria Desen, găsim trei setări: Scara animație fereastra, Scara tranziție animații și Scara durata Animator. Schimbați valorile de pe 1.0 la 0.5, pentru efecte și tranziții mai rapide. Nu o sa va vina sa credeți cat de mare va fi schimbarea.

9. Activare MSAA pentru jocuri mai frumoase

In Opțiuni Dezvoltator la Randare accelerata hardware, aveți setarea “Forțați MSAA 4x”. Aceasta setare o sa va facă jocurile mai frumoase prin netezirea marginilor pixelate.
Trucuri si sfaturi utile pe Android 2017 – tutorial video


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Foarte util despre printare direct din telefon da as dori un tutorial .Bv băieți așa mai învățăm cate ceva ce

 2. Salut, te rog sa faci un tutorial despre printare direct de pe telefon .

 3. Adrian Gudus a zis

  Albu jhon și jeancote avem deja tutorial pe tema asta. Scrieți sus în căsuța de căutare din dreapta sus “Google Cloud Print sau cum printam un document de oriunde ne-am afla” apăsați tasta Enter și veți găsi tutorialul. Apoi instalați pe Android aplicația Cloud Print și ați rezolvat cazul!

 4. Salut, sunt abonat la voi de ani de zile si pot spune ca ceea ce faceti este super ! BRAVO !!!
  As avea doua intrebari/rugaminti/nelamurii…
  Pe adroid la Google Maps:
  1. – cum se poate activa functiile Day and Night (modul de zi si modul de noapte, cand intrii prin pasaje, etc….) ?
  2. – cum se poate activa ecranului stins intre schimbarile de directii pentru economisirea bateriei telefonului ?
  Am tot cautat si nu am reusit sa gasesc nimic… sunt mai multe intrebari dar astea doua ma intereseaza mai mult…
  Precizez faptul ca sunt momente cand folosesc hartile si in loc de vocal la schimbarea directiei bingane de parca zici ca esti la teatru… am cautat sa schimb si vocea dar nu am reusit …
  Multumesc mult anticipat!

 5. Salut, si eu sunt abonat la tutorialele voastre si as avea o rugaminte , cum as putea debloca parola de Windows 10, poate exista totusi o posibilitate fara sa reinstalez windows-ul. Mentionez, ca laptopul a fost al copilului meu………

Speak Your Mind

*