Cum se pot trimite poze și video prin SMS – extrem de simplu

Cum se pot trimite poze și video prin SMS

Ce mai rapida și mai solida metoda de trimiterea pozelor, video-urilor sau a fișierelor este prin SMS. SMS-ul este la toată lumea în telefon și este aproape imposibil sa nu primească mesajul SMS cu pozele sau fișierele video.
Acum, toată lumea știe ca de fapt prin SMS nu se pot trimite poze sau fișiere video, dar putem face o combinație intre Google Drive și SMS, care ne permite sa trimitem rapid orice în interiorul mesajelor.

Cum se pot trimite poze și video prin SMS

Cum se pot trimite poze și video prin SMS

Avantajele Metodei propuse, de trimitere poze, video și fișiere prin SMS:

1. SMS-urile sunt aproape gratuite
2. Net inclus are cam toată lumea în zilele noastre
3. Nu trebuie sa instalezi alte aplicații (doar Google Drive)
4. Este o metoda rapida și la îndemîna oricui
5. Nu trebuie sa folosești rețele de socializare

Are legătura:
Trimitele fișiere mari direct de la telefon la telefon
Trimitere fișiere de pe telefon pe PC wireless la viteza mare
Cum programam trimiterea automata a unui SMS
Spionaj sau backup pentru call log și sms pe telefoane android

De ce sa nu folosim o aplicație ca Facebook sau Whatsapp ?

Ca sa meargă schimbul de fișiere cu aplicațiile sociale, trebuie sa îndeplinim cîteva condiții: ambii interlocutori sa aibă aplicațiile instalate, ambii sa aibă aplicațiile pornite și sa fie legați cumva (prietenie, agenda, cercuri, etc). Din toate astea e de ajuns ca o singura condiție sa nu fie îndeplinita și fișierul nu va ajunge la destinație.

De ce sa nu folosim MMS-ul ?

MMS-ul costa si iti limiteaza cantitatea maxima de date trimisa la 300 KB, total insuficient pentru pozele din ziua de azi care au peste 5 MB fiecare.
Costuri MMS:
Orange – 14 Euro Centi
Vodafone – 18 Euro Centi
Telekom – 14 Euro Centi
Providerii mai au si alte oferte, unele foarte avantajoase la abonament, dar din punctul meu de vedere MMS-ul este depasit.
Daca tot avem net la orice abonament si cartela, de ce sa ne mai batem capul cu MMS-urile?

Cu SMS-ul, primirea pozelor sau a video-urilor este garantata.

Serviciul SMS funcționează la toată lumea în telefon și este garantat ca în momentul trimiterii destinatarul va primi mesajul, dacă nu are telefonul pornit va primi mesajul cînd pornește telefonul.

Condiție obligatorie ca trimiterea poze și video prin SMS sa meargă?

Cel mai important lucru în metoda prezentata este aplicația Google Drive, care trebuie sa fie instalata pe telefon. Cred ca mai toată lumea are aceasta aplicație instalata. Dacă nu o aveți, va sugerez sa o instalați și s-o folosiți, pentru ca va poate ajuta la mai multe lucruri.

Poți sa trimiți poze și video prin SMS oricui!

Cum metoda prezentata în tutorial poți trimite oricui poze sau video prin sms și nu-ți trebuie decît numărul de telefon al destinatarului.
Cum se pot trimite poze și video prin SMS – tutorial video


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Adrian Gudus a zis

  Eu unul n-am întâlnit smartphone sau tabletă care să vină fără Google Drive preinstalat. Nu trebuie să-ți setezi contul său să faci unul căci face parte din suita de servicii Google. Se va folosi automat contul Google pe care l-ai adăugat în smartphone atunci când ai parcurs wizard-ul (pașii de configurare) la prima pornire a smartphone-ului. Contul Google adăugat în acel wizard vine implicit cu acces la Drive și restul serviciilor oferite de Google: Maps, Hangouts, Google Plus, Keep, Știri și meteo, Muzică, YouTube, Cărți, Agendă, Google Photos, etc

 2. Am testat adineauri, am urcat în Drive un fișier video personal de 29 secunde și 59.9 MB. Mi l-am trimis apoi tot mie prin sms și fișierul nu poate fi redat, incarca în gol. Calitatea se pierde totuși, în setări apare că va rula automat la 360p (nu poate fi setata manual alta calitate la redare), fișierul original este la calitate superioară. Dar, repet, clipul video nu poate fi redat. Posibil să existe totuși niște limitări (dimensiune fișier, etc).

  Oricum, ideea este foarte interesantă în privința trimiterii pozelor.

  Sărbători Fericite și la cat mai multe tutoriale utile!

  D

  • Folosește opțiunea de descărcare, pentru ca drive-ul se comporta ca și Youtube-ul, încercînd sa transcodeze video-ul. Descarcînd-ul, vei avea versiunea oficiala. Dacă ai făcut deja calea de deschidere cu google drive, încearcă sa copiezi link-ul din sms și sa-l deschizi într-o pagina incognito din browser. Deasupra la video vei avea săgeata pentru descărcare.

 3. asta e gresit spus poze si video sms. mai degraba e un sms normal doar cu link. asa poti da si link spre o melodie si i ase deschide frumos browserveru sua aplicatia yt

 4. daca are linkul salvat la sms primite,va avea acces la acest fisier ori de cate ori vrea?daca da,cum as putea sa ii restrictionez accesul la acest fisier dupa un timp?

 5. de fapt tot prin net se transmite totul.impropriu spus prin SMS.daca nu ai net nu functioneaza.

Speak Your Mind

*