Downgrade Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1

Salutare prieteni, în tutorialul de astazi o sa vedem cum putem face downgrade de la Windows 10 înapoi la Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Asta e de folos în cazul în care am făcut upgrade-ul la Windows 10 și nu ne mai place.

Downgrade Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1

Downgrade Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1

Downgrade Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1

Ce înseamna downgrade?

Dowgrade este procesul prin care un utilizator poate reveni de la o versiune superioara (mai noua) a sistemului de operare, la o versiune inferioara (mai veche) a sistemului de operare.
Din fericire în Windows 8, 8.1 și 10 a fost implementata o funcție care ne permite sa facem downgrade într-un mod foarte ușor.

Condiții pentru downgrade

Din păcate, ca sa poată face downgrade, utilizatorul trebuie sa îndeplinească doua condiții:
– In Partiția C sa mai exista încă folderul denumit “Windows.old”
– Sa nu fi trecut mai mult de 10 zile de la data in care s-a făcut upgrade-ul la versiunea superioara de Windows

Tutorial de ajutor

In tutorialul de fata am avut instalat Windows 7. Am facut update la Windows 10 prin intermediul sculei Windows Media Creation Tool M-am jucat puțin cu Windows 10 și am decis sa revin la Windows 7. Chiar daca pe Windows 7 aveam instalate cîteva softuri si un document text pe Desktop, acestea au rămas și în Windows 10

Ce trebuie sa știm înainte sa facem Downgrade?

Este foarte important de știut ca, dacă ați instalat noi softuri in Windows 10 sau ați creat documente și le-ați lăsat pe Desktop, după ce reveniți la Windows 7, softurile instalate în Windows 10 si documentele, nu le veți mai regăsi după ce reveniți la Windows 7.

Windows Media Creation Tool

In momentul upgrade-ului, Windows Media Creation Tool face un back-up sistemului de operare Windows 7 (în cazul meu), o imagine a sistemului de operare ce conține toate softurile și documentele care existau în sistemul de operare și le va porta pe Windows 10. Ei bine, în cazul downgrade-ului acest lucru nu se mai întîmpla.

După downgrade

Schimbările făcute în Windows 10, softurile instalate sau documentele noi create, nu vor mai fi portate înapoi pe Windows 7 caci în momentul upgrade-ului.
Sistemul de operare Windows 7 nu conținea acele modificări, softuri sau documente. Practic prin downgrade, sistemul de operare revine exact la starea in care se afla acesta înainte de upgrade.
Chiar dacă în tutorial am revenit de la Windows 10 la Windows 7, aceeași metoda se aplica și dacă vreți sa reveniți de la Windows 10 la Windows 8 sau de la Windows 10 la Windows 8.1


Tutorial video – Downgrade Windows 10 la Windows 7, 8 sau 8.1


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Am cateva aplicatii pe Windows 10 care merg si pe Windows 7. Intrebarea este daca aplicatiile acelea raman dupa downgrade ( ca totusi merg si pe Windows 7 )

  • Adrian Gudus a zis

   Am explicat și în video (dacă te-ai fi uitat cap coadă și n-ai derulat) și în textul de deasupra tutorialului, dacă rămân sau nu

 2. Am w10 prin upgrade și încă aștept să se maturizeze driverele video.În jocuri w10x64 e o catastrofă.Menționez că am licență validă,unde aș putea să găsesc licența vechiului w7?

  • Cauta si utilizeaza ShowKeyPlus…iti va arata iata linkul: “http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/ShowKeyPlus.shtml”

 3. Va salut
  Vin cu o intrebare mai banala asa , sper sa ma ajutati putin .
  Vreau sa achizitionez un windows 7/64 care sa poata fi instalat pe leptop dar in aceasi masura sa pot instala de pe acelasi dvd si pe un deckstop . Gasesc asa ceva …? Unde pot achizitiona cu licienta .
  Multumesc .

Speak Your Mind

*