iPhone 6S, întoarcere de la iOS 11 la 10 (Downgrade iOS)

iPhone 6S, întoarcere de la iOS 11 la 10

iPhone si iPad, intoarcere de la iOS 11 la 10
Salutare prieteni, în tutorialul de astăzi o sa vedem cum putem reveni de la iOS 11 la iOS 10 pentru iPhone și iPad. Mai exact vom reveni la versiunea de iOS 10.3.3 caci doar aceasta versiune de firmware mai este încă semnata de Apple.

De ce sa revin la o versiune mai veche de iOS?

Unul din principalele motive pentru care am vrea sa facem downgrade de la iOS 11 la iOS 10 este acela ca durata de viata a bateriei pe versiunile de iOS 11.0.1, 11.0.2 și 11.0.3 este dezastruoasa. Aceasta problema au putut-o observa în special cei cu iPhone 8 sau iPhone 8 Plus.
Deși dețin un iPhone 6S, și eu am întîmpinat aceasta problema cu bateria. Aceasta se descarca fulgerător de repede pe iOS 11.0.3.
Dacă la acest principal motiv al bateriei mai adaugăm și faptul ca probabil nu va place noul iOS 11, cred ca motivele pentru care vreți sa reveniți de la iOS 11 la iOS 10, sunt suficiente.

Ce avem nevoie pentru a face downgrade de la iOS 11 la iOS 10?

Pentru a reveni la iOS 10 pe iPhone sau iPad avem nevoie de device-ul Apple (iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus), de iTunes instalat pe calculator (Windows) sau Mac OS, de cablul de date (recomandat cel original), de versiunea de firmware specifica device-ului vostru Apple la care doriți sa reveniți si care poate fi descărcata de pe https://ipsw.me/

Sfaturi de urmat înainte sa va apucați de downgrade-ul de la iOS 11 la iOS 10


– dezactivați Găsire iPhone de pe device-ul Apple (Configurari, numele contului vostru “ID Apple, iCloud, iTunes si App Store”, iCloud, Gasire iPhone)
– opriți software-ul antivirus sau suita de securitate pe care o aveți instalata pe calculatorul vostru
– opriți firewall-ul (dacă aveți asa ceva instalat și activat pe calculatorul vostru)
– conectați device-ul Apple prin cablul de date la calculator doar prin porturile USB din spate și NU la porturile USB frontale
– nu întrerupeți sub nici o forma procesul de downgrade
– dacă aveți posibilitatea, folosiți un laptop pentru a face downgrade-ul pentru a preveni întreruperea downgrade-ului ce poate avea loc in cazul unei pene/întreruperi de curent

Tutorial video – iPhone 6S, intoarcere de la iOS 11 la 10Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Salut Cristi ai putea face un tutorial despre întreținerea SSD-urilor?

 2. Salut Adrian,
  Intentionez sa trec de la Android la iOS, dupa parerea ta, mai merita achizitionat un iPhone 6s acum spre sfarsit de 2017, dat fiind ca pretul este de 2400 RON ?

 3. Salut Adrian,

  O singura mențiune am, downgrade-ul funcționează doar pt iPhone 6s. Pentru iPhone 6, de exemplu, Apple nu mai semnează versiunea 10.3.3 de iOS.

  • Adrian Guduș a zis

   Lucrurile se schimbă rapid de la o zi la alta. Cu câteva zile în urmă, era posibil și pentru celelalte device-uri. Nu este ceva pe care noi utilizatorii să putem controla. Am spus și cu altă ocazie (căci acest tutorial nu este primul pe tema downgrade-ului, am mai făcut unul în trecut, îl găsești cu căsuța de căutare din dreapta sus) că timpul în care poți face downgrade, nu-l știe nimeni. Este o loterie. Am mai observat și că, de exemplu, iOS 11.1 versiunea finală a sosit pe iPhone 6S după ce a fost oferit pe iPhone 5S, SE. Deci 5S avea update-ul la iOS 11.1 înaintea lui 6S. Ăsta-i Apple!

 4. Poti face un tutrorial cum as putea deschide cateva porturi(9987,10011,30033),in router,am incercat cu dmz,nat si altele,dar nu le deschide.
  P.S am ip fix de la vodafone

 5. P.S:IP static

 6. Off-topic dar numai eu am patit sa nu pot folosii microsoft edge in windows 10 fall’s update?
  imi da crash, nu-mi deschide linkuri nici din motorul de cautare nici din soft tert desii nu-i browser de baza. MULTUMESC

 7. Cel mai usor se face downgrade cu 3utools fara a necesita absolut deloc iTunes. Nu ar strica sa faci un tutorial si cu el pentru cei ce nu stiu.
  O treaba excelenta faceti aici. Felicitari!

 8. Pot sa fac downgrade la un iphone blocat in icloud?

Speak Your Mind

*