OPRESTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft

OPREȘTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft

Despre ce e vorba în tutorial?
În acest tutorial va voi arata cum puteți dezactiva toate setările prin care vi se încalcă intimitatea pe Windows 10 de către Microsoft, prin colectarea masiva a datelor de utilizare, navigare, preferințe, locație, etc.
OPREȘTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft

Ce-i cu colectarea datelor?

Trăim într-o lume din ce în ce mai conectata – cu toate astea nu înseamna ca trebuie sa renunțam la intimitate, și sa dam pe tava datele noastre personale, ca sa fie folosite în marea tocănita numita Big Data, care folosește cine știe cui / când și în ce scopuri.

Cine este big brother ?

Este vorba despre marile companii ca pot colecta date: Facebook, Twitter, Microsoft,Google, Apple, Yahoo (ăștia dau și la hackeri). Adevărul este ca în ziua de azi colectarea datelor se face mai ușor ca niciodată, chiar utilizatorii își pun la dispoziție voluntar viata personala.
OPREȘTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft

Da ce, eu n-am nimic de ascuns!

Aceasta fraza o aud tot timpul – “Eu n-am nimic de ascuns!” Greșit! Intimitatea trebuie sa rămână ferită de ochii lumii. Ce-ar fi sa primești niște străini care să-ți umble prin casa toată ziua, ca doar nu ai nimic de ascuns și nici nu ai încălcat vreo lege.

Ce se poate face cu datele noastre ?

Am văzut de curând la televizor, la emisiunea de știri, niște cetățeni care au fost ridicați de politie, amendați și chestionați în legătura cu niște postări de pe Facebook – Unul dintre acești cetățeni se întreba: “Cum au dat de mine dom’le, ca aveam nume fictiv pe Facebook?”. Voi cum credeti ca l-a gasit Poliția ?

Exercițiu de imaginație ?

Ca sa va dați seama cat de periculoase pot fi datele personale e bine sa faceți un exercițiu. Faceți cu un prieten schimb de telefoane sau de laptopuri și aruncați un ochi în istoria din browser a celuilalt. Va promit ca o sa fiți șocați cat de diferit va părea omul ala de aici înainte.

Ciudata e firea umana !

În fata unui prieten tot mai avem mici secrete – În schimb ÎN FAȚA UNUI BROWSER NU AVEM SECRETE!
OPREȘTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft
Aplicația din tutorial!
Aplicația Privacy Repairer ne ajuta sa mai închidem din “geamurile” și “ușile” pe care Microsoft le-a lăsat deschise, ca sa stea cu ochiul pe noi.
Tutorial videoOPRESTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Adrian Gudus a zis

  Eu folosesc Spyboot Anti-Beacon
  Recomandat este ca după un Windows Update să reverificați interfața aplicației pentru a vă asigura că unele opțiuni nu au fost reactivate. Mie mi s-a întâmplat ca după un update, când am verificat interfața lui Spyboot Anti-Beacon, unele opțiuni să fie dezactivate de către acel update, fiind absolut sigur că eu le-am lăsat active în interfața lui Spyboot Anti-Beacon

 2. Exact Adrian si eu la fel folosesc Spyboot este the best. In schimb frumos si bine venit acest tutorial mai ales vine vb de Windows.

 3. Ce ne facem cu “Androizii” ? Ce ne facem cu datele de pe e-mag, de pe la banci, telefonie mobila ,alte si alte entitati de pe care facem cumparaturi? Am mai spus-o si o mai spun, cand ai iesit pe net, indiferent de pe ce sistem de operare, de pe ce device ,cand ai tangenta cu tehnologia on-line , deja nu poti sa dormi linistit, deoarece ai coada ridicata si in somn.Sa nu suferim de Paranoia.E ca si cum ai merge pe plaja la nudisti si sa stai imbracat ca iti vede nu stiu strain alunitele de pe partile intime!Ma mir ca peste noapte, ai devenit asa de luptator contra datelor personale.Chiar esti asa de “blindat” ca nimeni in afara de Win 10 nu-ti acceseaza datele personale?

  • Adrian Gudus a zis

   Tutorialul de față este pentru cei care iau în serios intimitatea. Tu poți să lași Windows-ul așa cum este. Nu ești obligat să aplici ce vezi în tutorialele noastre.

 4. Private Repatrier nu funcționează!

 5. Salut, de mult nu am mai comentat, desi urmaresc toate tutorialele Voastre. Ma intereseaza mai mult alea despre pc. Despre telefoane, rootari… nu prea. Acum eu sunt tare contra colectarii de date de oricine. Asa ca ma apar cat stiu eu de bine. In 10 pro cu licenta, folosesc SpybotAntiBeacon-1.5 si Distroy Windows 10 Spying, + cele la vedere din Windows 10, camera, microfon, feedback, update… Am vazut acest tutorial si am incercat si asta. E interesant, ca imi arata multe posibilitati de spionare ale Windowsului “deschise” cand eu le-am oprit si multe altele sunt dezactivate de catre celelalte programe. Acum nu stiu care e mai bun program, dar incercam sa ne ferim cat de bine.
  Mersi de tutorial si la mai multe.

  • baltazar senat a zis

   bai fratilor,pe mine nu ma intereseaza ca ma spioneaza,ca nu sunt o persoana publica,nu am conturi,nu am evidente importante,dar odata ce l-am cumparat,de ce sa umble oricine de parca ar fi calculatorul lui.
   Eu l-am cumparat pentru mine nu sa arate ceva care ii zice confidentialitate.Asta este de pe vremea …….
   Dar eu nu-l mai folosesc,am trecut windows xp si windows 7.Asa este internetul fara concurenta.

 6. Bună.Dar setările acestea se pot face la instalarea sistemului de operare! 😀 Oricum mulțumim frumos pentru tot.

 7. da, tutorial binevenit, si intra-devar foarte buna aplicatia, mult mai usor decat ca tu sa intri si sa faci setari pentru fiecare in parte, multumesc.

 8. cristi am o intrebare : cum sta treaba cu garantia si daca se strica si trebuie trimis la garantie un tel de pe.gearbest trebuia platit curieru si unde cum complectezi cerere pt garantie? dami te rog detalii ca as dorii sa iau un tel xiaomi note 4 de acolo. scuze pt oftopic

 9. Sa inteleg ca celelalte variante de windows nu colecteaza date?

 10. Salut! Pentru win 8, exista asa ceva sau asemanator? Multumesc!

 11. Buna Cristi!
  Foarte bun tutorialul.
  Recomand deasemeni un utilitar asemanator de la O&O : O&O Shut Up10.
  Toate cele bune si mult succes!

Speak Your Mind

*