WhatsApp termeni și condiții controversate

WhatsApp termeni și condiții controversate

, cum acceptam / refuzăm și despre ce este vorba ?
Salutare prieteni, în tutorialul de astăzi vom vorbi despre controversații termeni și condițiile de utilizare (Term Of Service sau TOS) ale aplicației de mesagerie WhatsApp.

Istoria recenta WhatsApp

Așa cum bine cred că vă aduceți aminte, WhatsApp a fost cumpărat de companie Facebook în anul 2014. Așa cum era de așteptat, Facebook încearcă să “lege”utilizatorii de WhatsApp cu Facebook. Mai exact vor să obțină de la utilizatori WhatsApp informații precum sistemul de operare folosit, modelul telefonului, numărul de telefon, limba, locația.

Ce s-a întâmplat?

Pentru a face acest lucru, WhatsApp și-a schimbat termenii și condițiile de confidențialitate, termeni care presupun acordul nostru ca aceste informații, menționate mai sus, să ajungă la Facebook. Dacă am acceptat orbește acești termeni, avem posibilitatea să ne răzgândim până la data de 25 Septembrie 2016. Cum se face refuzul acestor termeni, am arătat și explicat în tutorialul video.

Ce fac ăștia cu datele noastre?

Acum probabil vă întrebați, ce fac cei de la Facebook cu toate aceste date?
Ei bine, conform oficialilor Facebook, aceste informații sunt folosite de companie pentru a afișa reclame mult mai relevante pentru utilizatorii, pentru îmbunătățirea platformei și a serviciilor Facebook, pentru a vă sugera mai relevant noi prieteni, afaceri, persoane publice, companii.

Mai exact, ce face Facebook cu datele?

Mai pe romanește, sa știe exact ce-și dorește utilizatorul, ca sa știe ce-i afișează în reclame și în plus, sa-i construiască un profil și obiceiurile de navigare ale lui și ale prietenilor de pe rețelele sociale.
Un fel de: Tu cauți pe net undite – Prietenul tău de pe WhatsApp cauta corturi – Ieri ai vorbit cu alt prieten care se uita după conserve; Asta înseamna ca tu cu tovarășii tai plănuiți o excursie și automat Facebook o sa va servească publicitate ție și tovarășilor tai, legata de vacante, cazare, articole sportive, pescuit, etc; Bineînțeles totul pentru “îmbunătățirea experientei”.

Și ce are dacă Facebook știe tot ?

In ziua de azi totul se tranșează oneline. Cine are mai multa informație, deține puterea. Este o cursa intre Google, Facebook, Microsoft și Apple, pentru datele noastre. Noi gândim ca: “ce mare lucru?”; Pentru noi nu-i mare lucru, dar pentru aceste companii datele personale ale utilizatorilor sunt aur curat. Daca credeți ca datele de navigare, de exemplu, sunt inofensive, faceți un test; luați cel mai bun prieten al vostru pe care credeți ca-l cunoașteți foarte bine și aruncați un ochi în istoria de navigare; O sa va dați seama cat de puțin știți voi despre el și cat de mult știe Google, Facebook, etc; Pentru ca el în fata computerului se deschide 100%. Cine controlează datele personale și legăturile dintre oameni, poate schimba lumea – vezi primăvara Araba și ce putere au avut rețelele sociale în răsturnarea regimurilor politice din zona – vezi Turcia – vezi alegerile de la noi – etc -etc.

Ce trebuie sa facem ?

Dacă sunteți sceptici, paranoici, rezervați sau pur și simplu vă pasă foarte mult de informațiile personale, unde ajung acestea și cu cine sunt împărtășite, vă invit să vizionați tutorialul video pentru a vedea cum putem refuza noii termeni și condițiile de utilizare ale aplicației WhatsApp sau cum ne putem răzgândi cu privire la acceptul dat (din greșeală sau neglijență) acestor termeni.

WhatsApp termeni și condiții controversate – Tutorial videoTutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. salut Adrian,
  de cand stiu eu Facebook, log- in se face cu un e- mail sau un numar de telefon

  • Adrian Gudus a zis

   Așa este, aici era vorba de WhatsApp și de datele care WhatsApp le împarte cu Facebook. Ai opțiunea de a te loga în Facebook cu e-mail sau telefon. Cine alege să se logheze cu număr de telefon pe Facebook, e problema lui.

 2. eh eu nu am secrete de ascuns:))

 3. Dorel Dumitru a zis

  Draga Adrian,tutorialul a fost foarte util si bine venit.vin cu o rugaminte cum se poate descarca de pe net filme.etc. cu motorul de cautare nu gasesc decat un torent pratebay care este blocat.Multumesc anticipat.

 4. acum am incercat si nu se mai pot refuza termenii lor nu avem incotro…

Speak Your Mind

*