Criptare conversații Whatsapp și Messenger

Criptare conversații Whatsapp și Messenger

Criptare conversații Whatsapp și Messenger

Starea criptării conversațiilor in aplicatii.

La ora actuala toate serviciile de chat gen: Whatsapp, Messenger, Hangouts, ne pun la dispoziție metode de criptare prin care conversațiile noastre sunt ferite de ochii terților.

Ce inseamna criptarea asta?

Criptarea și decriptarea sunt tehnici prin care un text sau niște date sunt ascunse sub caractere de neînțeles folosindu-se niște chei de criptare care folosesc diferite metoda de “aiurire” a textului sau a datelor.

Exemplu stupid de criptare:

Sa zicem ca vrem sa criptam și sa trimitem textul “SALUT”. Folosindu-ne de niște chei, facem ca cuvântul “SALUT” sa se înlocuiască cu “Hi7=FwU-23” care este o înșiruire de caractere fără sens.

Aceasta înșiruire de caractere fără sens poate fi decriptata folosind o cheie, iar cel care primește mesajul va vedea “SALUT” în loc de
“Hi7=FwU-23” .

Care-i problema cu criptarea aplicatiilor ca Whatsapp, Messenger, etc.

Criptarea de baza a aplicațiilor Whatsapp, Messenger, Hangouts va ferește doar de ochii unui eventual hacker. In timpul asta cei de la Facebook va pot vedea conversațiile, chiar dacă ei spun ca nu-i interesează asa ceva. Tehnic ei au toate cheile, cu care pot decripta orice conversație, iar conversațiile sunt stocate pe serverele lor.

In plus, conversațiile voastre le pot vedea toți cei care au acces la telefonul vostru, direct sau remote.

Cum adaugam un strat suplimentar de criptare ?

Cel mai bun lucru este acela pe care-l faci tu cu mana ta, zice o vorba populara. Asa ca, ne vom face propria noastra criptare în aplicații.

Bine, acum nu trebuie sa va criptați toate mesajele, dar măcar pe cele mai importante sa le puneți la adăpost.

Aplicatii pentru criptare conversatii pe Whatsapp, Messenger, Hangouts.

CODEC – este o aplicați care ne ajuta sa facem un fel de criptare mai ușoara, ca un fel de conversie a textului. Este o aplicație ușor de folosit și nu necesita parola.

Encrypt Messages and Text  – aceasta este o aplicație ceva mai serioasa care va permite sa parolați textul.

Bonus – aplicația “codec” are și un mod de decorare a mesajelor.

Tutoriale video asemănătoare:

.

Criptarea telefonului sau tabletei android inainte de vanzare

.

Parola pe stick USB – siguranța portabila

.

Cum vezi parolele, pozele și paginile altora – magazinele online afectate

.

Recuperare poze si fisiere sterse accidental

.

Afisare parola wireless memorata in telefon sau tableta

.

Două conturi WhatsApp sau Facebook, simultan, pe același telefon

.

 

Criptare conversații Whatsapp și Messenger – tutorial video

 

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Interesant. Multumim de idee si m-am bucurat sa te aud cu ceva nou, cred ca a trecut cam multisor de cand nu ai mai facut un tutorial si ma gandeam ca ai patit vreun necaz care nu te-a lasat sa revii mai prompt cu vreun tutorial. Oricum ma bucur ca totul e in regula,dupa cum se pare si astept sa vedem cu ce ne mai surprinzi. Toate bune tie si intregii echipe.

  • Am avut de facut o vizita de urgenta pe la spital / internat 13 zile / operatie / rezolvat, acum sunt bine, m-am pus repede pe picioare.
   In viata mai dai si de hopuri de-astea, ce sa faci, reduci viteza si treci usor.
   Astea cred ca sunt, sau ar trebui sa fie, un fel de reset-uri, dupa care ajungi sa vezi totul in alta lumina.

 2. Salut, Cristi!
  S-a schimbat moda, acum ne vorbesti despre criptarea conversatiilor pe Mess and more. Mai demult ne vorbeai despre criptarea de tip Bitcoin. Ne asigurai ca ne vei transmite rezultatul minarii cu acel dispozitiv dedicat pe care il achizitionasesi online si caruia ii facusesi un update cu scopul cresterii performantei la minarea bitcoin.

  A trecut vremea, mi-am permis sa te intreb care a fost rezultatul experimentului, daca ti-ai scos macar banii chelttuiti pe dispozitivul de minare, dar tu… nici o reactie!
  Te apreciez pentru munca pe care o faci pe Videotutorial, suntem multi care avem de invatat din tutorialele tale, dar daca promiti un lucru – fi om de cuvant! N-ar fi fost nicio tragedie sa confirmi faptul ca acel dispozitiv de minare pe care ni l-ai prezentat in tutorial a fost nerentabil, dar nu e ok sa faci pe mortul in papusoi, dupa ce ai declarat ca ne vei informa despre rezultatul experimentului.
  Succes in proiectele profesionale si personale!
  Daros

  • Experimentul acela a durat destul de putin. Am dat aparatul la scurt timp dupa tutorial.
   La vremea aceea calculele imi aratau o eficenta OK, dar nimic spectaculos. Acelasi aparat, daca-l foloseai acum vreo 2 ani, aveai un castig mult mai bun.
   Daca era ceva notabil, fii sigur ca faceam un video.
   Acum minatul solo cred e destul de costisitor si planurile tale pot fi date peste cap, peste noapte, la fel si banii investiti in echipament de minat, se pot pierde foarte usor.
   Minatul asta a devenit un joc de noroc, iar eu nu pot sa trimit lumea la “sala de jocuri” cu tutorialele pe care le fac.

 3. Mihai Alex Aky a zis

  Salut Cristi, te rog frumos daca poti sa ma ajuti si pe mine intr-o probleme legat de PC. De ceva timp, monitorul se stinge singur si incepe sa palpaie ledu de la butonu de aprins de la monitor, si unitatea merge. Cateodata dupa ce se inchide monitoru si merge unitatea se restarteaza PC ul dar nu tot timpul! Piesele de la calculator (placa video, procesor, rami, placa baza) au 2 ani unele din ele mai sunt in garantie! Da ciudat este ca si cu piesele de le-am avut inainte lor faceau la fel. Monitorul este un Philips nu e nici el asa vechi, nu cred ca este nici de la monitor, de la ce ar putea sa fie?

  • Monitorul face asa pentru ca nu mai primeste semnal video oe cablu, si intra in standby, asta din diferite motive.
   Incearca urmatoarele:
   Modificare setari alinentare Windows (alege modul performance).
   Update drivere placa video.
   Instaleaza driverul pentru monitor.
   Incearca sa folosesti alt cablu intre monitor si PC

 4. Sau il poti pune pe tv,foarte usor,folosind un cablu,asa vezi tot pe televizor,ceea ce faci pe calculator.

 5. sa vorbim de criptare?? WhatsApp ?? nu este nici un fel de cripatre.. de cand a cumapart FB ..a devenit o aplicatie spion ! WhatsApp -ul.. pur si simplu ma scos din WhatsApp..da da.. mesaj de la WhatsApp ..ter ugam sa acualizezi nr tau de telefon.. am dat acualizat dupa care vine mesajul.. ne pare rau numar tau de telefon este blocat pe WhatsApp ..cere asistenta.. cer asistenta(robot).. dupa care contactez serviciul direct prin mail.. dupa 3 zile de discutii stupide ..vine un rapsuns.. ne pare rau dar ai incalacat termene si servici..
  cer dovada clara ..cu ce am incalacat ?! dupa 2 zile vine un mail bomba de la WhatsApp .. ca am avut multe reclamatii pe nr meu.. opssssssssssss!!!!!!!!!!!!.. mentionez ca am inaintat un proces in tribunal pt incalacare data personale spionaj ..etc.. asta este renumitul WhatsApp & Facebook.. CRIPTAT !!! 🙁

Speak Your Mind

*