Copiere și lipire poze în WhatsApp sau în alte aplicații – clipboard Gboard

Copiere și lipire poze în WhatsApp

Despre ce este vorba in tutorialul copiere și lipire poze în WhatsApp ?

In mare parte, in tutorialul video Copiere și lipire poze în WhatsApp, o sa vedeți care sunt diferențele intre clipboard-ul Andrid si clipboard-ul tastaturii Gboard.

O sa vedem cum se pot copia si lipi poze sau GIF-uri direct de pe net, in aplicații gen Whatsapp sau in aplicațiile de notițe.

Exista doua clipboard-uri pe Android.

Unul este clipboard-ul sistemului de operare Android, iar cel de-al doilea este clipboard-ul tastaturii. In cazul meu am tastatura Gboard, care este tastatura standard de la Google.

Cu clipboard-ul sistemului de operare nu se pot, de exemplu, lipi imagini copiate de pe net direct într-o fereastra de conversație de pe WhatsApp.

Când încerci sa lipești (paste) o imagine de pe net, într-o conversație WhatsApp, cu clipboard-ul Android, o sa apară un link intern in loc de imagine.

Clipboard-ul Gboard ne permite sa copiem poze de pe pagini web si sa le lipim in Whatsapp.

După ce activam clipboard-ul tastaturii Gboard, nu numai ca putem sa copiem mai multe chestii in clipboard; Putem sa copiem imagini de pe net si sa le lipim in diferite aplicații ca WhatsApp, notițe si altele.

Poți sa copiezi mai multe chestii in clipboard

Am mai făcut eu un tutorial despre asta, dar merita sa va reamintesc, mai ales acum ca am descoperit si chestia asta cu lipirea direct in WhatsApp.

Pe lângă îmbunătățirea productivității, acum clipboard-ul Gboard a devenit ceva mai stabil.

Gboard poate să “tina in memorie” mai multe chestii pe care noi le copiem de-a lungul timpului, fără sa afecteze prea mult memoria ram.

Cum faci copiere de pe net și lipire poze în WhatsApp

Prima oara trebuie sa activezi clipboard-ul tastaturii Gboard

Intri pe site-ul web cu poza pe care vrei sa o copiezi, ții apăsat pe poza (tap and hold) si din meniul contextual alegi “Copiați imaginea”

Acum nu lipești direct ci intri pe simbolul clipboard-ului de pe tastatura, unde vei găsi si poza copiata pe care ții apăsat si alegi “inserează”.

E simplu, dar mare atenție, sa nu încurcați clipboardurile intre ele. Daca urmăriți atent tutorialul o sa vedeți care sunt diferențele.

Tutoriale asemănătoare

Tutorial clipboard Gboard bun pentru multitasking
Tutorial clipboard Gboard bun pentru multitasking
Tutorial Istorie Clipboard pe Windows 10
Tutorial Istorie Clipboard pe Windows 10

Tutorial video – Copiere și lipire poze în WhatsApp

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Multumim! Asteptam review-ul la windows 11 desii personal am inteles ca momentan are ceva probleme la eliberarea memoriei ram dupa folosire.

Trackbacks

  1. […] Copiere și lipire poze în WhatsApp sau în alte aplicații – clipboard Gboard […]

Speak Your Mind

*