Tutorial Google Trips ca sa știi ce poți sa faci în vacanța

Tutorial Google Trips ca sa știi ce poți sa faci în vacanța


Dacă Google Maps ne ajuta cu drumul de acasă pana le destinația de vacanta, Google Trip ne ajuta sa ne descurcam la destinație.
Google Maps este ca și un copilot priceput, care iți spune pe unde sa o iei, iar Google Trip este ghidul și asistentul tău digital în vacanta.

Tutorial Google Trips ca sa știi ce poți sa faci în vacanța

Ce nu este Google Trips?


1. Nu este o aplicație prin care sa-ți cumperi vacanța
2. Nu este o aplicație pentru căutare locuri de cazare
3. Nu este o aplicație de navigație (asta o face Google Maps)

Ce este Google Trips?


Conceptul acesta, de aplicație de călătorii, nu este nou. Mai sunt aplicații ca Tripit sau Kaiak, care se ocupa de vacanta voastră, dar într-un mod destul de neintuitiv, aglomerat și putin cam mercantil. Google Trip vine sa simplifice totul printr-o abordare putin diferita (cel putin pana acum).
Principalul obiectiv al aplicație Google Trips este sa-ți ușureze fiecare etapa a călătoriei, și face asta într-o interfața simpla și intuitiva, pe care parca o cunoaștem de la celelalte aplicații Google.

Cum te ajuta Google Trips?


1. Rezervarea sau rezervările.
Totul începe cu rezervările de avion, tren, hotel, etc. Aplicația știe sa ia singura rezervarea din email-ul tău. Dacă nu primești rezervarea sau rezervările pe adresa legata de aplicație, poți redirecționa emailul din alta adresa de email spre adresa de email a telefonului.
Dacă n-ai rezervare, nu-i nicio problema, poți sa-ți introduci una manual sau poți sari peste pasul asta.

2. Crearea calatoariei.


Călătoria se crează automat, dacă primești rezervare pe email, sau poți sa-ți creezi singur călătoria în orice locație iți dorești sa mergi.

3.Salvarea destinație pentru accesul acesteia offline


După ce a fost creata călătoria este recomandat sa o salvați pentru ca acesta sa fie disponibila offline. Pentru ca nu se știe dacă o sa avem net acolo unde mergem. Acesta este un alt avantaj major al aplicației Google trips.

4. Things to do (lucruri de facut sau locuri de vizitat)


Aici vei gasi toate locurile importante din sau de pe langa destinatia ta de vacanta. Poti sa-ti faci o idee legata de locurile, traseele, atractiile locului.
Vei vedea sa locurile sunt organizate pe diferite categorii, iar una dintre categorii este “Farther Away” adica locuri putin mai îndepărtate, dar care merita atenția ta dacă ai timp.

5. Day Plans (planuri de calatorii si vizite)


Aici veți avea câteva trasee recomandate cu obiective importante, pe care poți sa le și modifici, sau poți sa-ți creezi propriul traseu cu obiective turistice importante de vizitat, unde poți selecta doar ce te interesează sau ce se potrivește cu vremea, starea de spirit și timpul disponibile.

6. Food & Drinks


După cum va dați seama aici veți găsi locuri unde puteți servi mâncărică, băuturică, o cafeluță, un suculeț sau o distracție nocturna.
Toate locurile recomandate sunt organizate pe categorii și au date de contact, detalii despre fiecare în parte, poze, filmări și bineînțeles rating (foarte important).

7. Saved Places (locurile n]marcate in Google Maps)


Atunci când folosiți Google Maps și marcați anumite locații ca preferate, acestea vor fi recomandate în Google Trip, printre locațiile din “Day Plans”. In felul asta puteți include aceste locații parcate de voi pe Google Maps, in traseele voastre.

8. Getting around și Need to know


Aceste doua secțiuni apar pentru destinațiile de vacanta mai importante, și ne oferă câteva informații despre mijloacele de transport pe care le putem folosi și câteva informații utile legate de valuta folosita local, numere de telefon pentru urgente și alte informații care ar putea fi de folos turistului.

Concluzie Google Trips (după o vacanta)


Am folosit Google Trip într-o călătorie în Grecia si mi-a fost de folos. Dacă pana mai ieri trebuia sa întreb lumea și sa citesc o grămada de articole pe bloguri de turism, acum m-am descurcat excelent doar cu Google Trip. Bineînțeles nicio aplicație nu înlocuiește plăcerea de a sta la vorba cu oamenii, dar de cele mai multe ori oamenii nu au o vedere de ansamblu asupra unei destinații turistice și atunci mai bine sa consulți și aplicații gen Google Trip.

In Thasos, acolo unde am testat aplicați, am dedicat o zi întreaga monumentelor istorice și muzeelor. Aici aplicația Google Trips a fost de AUR. Cei mai multi pe care-i întrebam, nu știau unde erau monumentele și ruinele, pentru ca erau destul de ascunse printre casele localnicilor. In schimb după doua zile când am urcat pe muntele Ipsarion, aplicația Google Trips + Google Maps nu prea a făcut fata, și a trebuit sa apelez la MAPS.ME, aplicația mea favorita pentru trasee marcate , nemarcate, sau prost marcate.

Un alt moment în care e mai bune sa te bazezi pe oameni este atunci când trebuie sa o iei pe un drum peste care de curând au trecut șuvoaie de ploaie.
Una peste alta aplicația Google Trips este absolut necesara oricărui turist care pleacă în vacanta, pentru ca iți oferă informații pe care este prea puțin probabil ca un singur om sa le știe, cu excepția ghizilor probabil, dar care nu sunt ieftini.

In concluzie, Google Trips iți oferă un nou strat cu informații utile care iți vor fi de folos în vacanta. După vorbitul cu localnicii, cititul blogurilor de turism, recomandările prietenilor, dacă mai adaugi și Google Trips, ești “șefu la vacanțe”, iar vacanta ta nu are cum sa fie decât perfecta.

Tutoriale legate de turism, vacante:

  • Android Auto, iți face mașina “aproape” smart
  • Muzica prin Bluetooth pe orice boxe, caști și în mașina
  • Cea mai buna aplicație OFFLINE de navigație și hărți (pentru vacante în străinătate)
  • Copiere card SD, direct pe un HDD extern, fără PC – ÎN VACANȚĂ
  • Cum păcălim GPS-ul, că suntem în alta locație (exotica)
  • Trucuri Google Maps bine de știut înainte de vacanta
  • Traseu navigație personalizat cu mai multe opriri pe Android
  • Tutorial Google Trips ca sa știi ce poți sa faci în vacanța – tutorial video





    Tutoriale similare


    Despre Cristian Cismaru

    Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
    Invat ca sa va invat !

    Comments

    1. Salut,
      Pe ce site romanesc sau strain de tip “camera traffic street live” (sau app ep android) se poate vedea direct non stop circulatia in toate sectoarele din bucuresti si in alte urbe din Romania?
      Inainte exista camera live direct pe plaja in unele statiuni de la mare. Acum nu mai exista.

    2. Pavel Marius a zis

      Multumesc foarte mult, nu stiu daca a avut vreun aport rugamintea, principalul este ca ai realizat acest tutorial; am instalat si intrat prin aplicatie in urma vizionarii unui alt tutorial de-al tau, dar ai reusit sa clarifici cateva chestii si precizarea aceea cu downloadul hartii dinainte, excelent! Momentan vad ca telefonul/wireless-ul pe care il am nu indeplinesc aceasta sarcina, dar sunt convins ca o rezolv eu in cateva zile…
      Inca odata, mii de multumiri!

    3. mihai radulescu a zis

      fara sound !!! si yt la fel

    4. mihai radulescu a zis

      sory s a rezolvat …

    Speak Your Mind

    *