LAPTOP CU ECRAN STRICAT (negru) – rezolvare problema

LAPTOP CU ECRAN STRICAT (negru) - rezolvare problema
LAPTOP CU ECRAN STRICAT (negru) – rezolvare problema
Ce facem atunci cand ecranul laptop-ului se strica si nu-l mai putem folosi. Probabil va ganditi ca-i simplu, conectezi laptop-ul la un monitor extern, nu? Problema este ca nu merge, sau in cel mai bun caz putem folsi doar sistemul de oeprare, fara sa putem face reinstalare sau sa intram in bios.

Descrierea problemei!


Dacă ecranul unui laptop se strica, de cele mai multe ori nu putem folosi un monitor extern. Si chiar daca putem folosi un monitor extern, nu putem intra in bios si nu putem face instalari de sisteme de opere.
E ciudat, ca în mod normal ar trebui sa meargă.

Mai sunt și cazuri fericite.


Pe unele laptop-uri poți trece automat pe un monitor extern, dacă închizi capacul laptop-ului, sa dacă apeși o anumita tasta la pornirea acestuia. Din păcate se pare ca merge doar pe laptop-urile mai vechi, unde conectarea la un monitor extern se făcea printre-o conexiune VGA (analogica).

De ce nu pot folosi monitorul extern pe laptop ?


Monitorul extern trebuie configurat. problema este ca nu poti folosi sistemul de operare fara sa vezi imaginea pe monitor. Este un fel de dilema cu “oul si gaina”.

Ecranul laptop-ului este monitor principal, chiar daca-i stricat.


De obicei când se strica un ecran, se strica backlight-ul. Pentru placa de baza, ecranul încă funcționează, dar din păcate noi nu vedem imagini.
Pentru ca ecranul este detectat, chiar si stricat fiind, laptop-ul nu are niciun motiv sa trateze un monitor extern ca fiind ecran pricipal.

Trebuie folosita “forta” ca sa folosim un un monitor extern pe laptop.


Am pus forța în ghilimele, pentru nu este chiar “forta” ci mai mult o metoda mai neobisnuita de rezolvare a unei probleme la calculator. Puteti sa-i spuneti si HACK daca vreti.

Deconectarea ecranului de pe laptop, va rezolva problema.


Daca ai ecranul laptop-ului stricat si este iesit din garantie, nu ai ce sa pierzi. Deschizi ușor laptop-ul (ai grija la suruburi) si deconectezi mufa ecranului de pe placa de baza. Eu v-am ararat in video cum se face, dar stiti cum e, fiecare laptop este diferit. Oricum cu putina atentie nu e greu sa te descurci.
Dupa ce deconectati ecranul intern (stricat), laptop-ul va merge din prima pe monitorul extern, conectat prin HDMI, DP, VGA

ATENTIE!
DACA LAPTOP-UL ESTE UN GARANȚIE, MERGEȚI CU EL LA SERVICE.

TUTORIALE ASEMANATOARE

Conectare PC la TV, wireless, cu Chromecast
Wi-Fi Display de la telefon la telefon – video și audio
Monitor LG, IPS, 4K, 60Hz, 100% sRGB, la pret bun
Tutorial multitasking Windows 10 – eficienta și viteza Windows 10
Aplicații pentru AMOLED ecran stins, economie baterie, colturi rotunde

LAPTOP CU ECRAN STRICAT (negru) – rezolvare problema – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Super !!!!

 2. Bosina Alexandru a zis

  La un TV se poate face același conectare?

 3. Dan zugravul a zis

  Util, dar in cazul meu nu ajuta. Am un laptop pe care am incercat sa fac update bios. Dupa ce a restartat, ecranul nu s-a mai aprins. Chiar daca windos-ul porneste, se aude sonor, palpaie ledul, toate sunt la locul lor, ecranul nu se aprinde ( nici un semn, negru ). Pe monitor acelasi rezultat.

  Am impresia ca din bios este problema si doresc sa revin la versiunea veche. Am tinut bateria scoasa cateva zile si nu da rezultate, atat bateria de pe placa de baza cat si acumulatorul. Am descarcat versiune veche bios si am pus pe stick dar daca nu am imagine nu reusesc sa pornesc instalarea din stick.
  Aveti vreo solutie pentru cazul asta?

 4. ceva foarte util

 5. Salut Cristi foarte util tutorialul. Viceversa exista vreo solutie ? Adica folosirea display-ului de la laptop ca monitor pentru alt pc?Multumesc si Sarbatori fericite !!!

 6. Multumim pentru tutorial! Ceva sperante cu continuarea cu Mikrotik hap AC?

 7. Multumiri pt acest tutorial. Am folosit aceasta metoda la un laptop HP , acum porneste automat pe un display extern dar tot nu pot accesa bios-ul , cum as putea reinstala windows-ul ?

 8. Respect pentru munca voatra. Dar acest tutorial sa dovedit a fi total nefolositor. Exact cu o zi inainte puneti tutorialul mi-am spart display-ul la laptop. Am facut excat cum ai spus in tutorial dar degeaba. Pe tv si pe un monitor imi scrie “no signal”. Am Win 10 home, am incercat si cu “start + P” tot degeaba. O alta idee? Multumesc si inca odata respect pentru munca voastra.

 9. Saulescu Edward a zis

  Buna ziua . Cum se poate realiza o conexiune lan de la un Hotpot digi wi-fi din reteaua Metrorex .
  De precizat : inaintea dipozitivul hostpot am conectat un swich din care am tras cablu catre un pc .
  Toata aceasta inginerie a functionat pana acum o saptamana .
  Practic acum nu mai sunt directionat catre pagina de autentificare .

  Multumesc .

Speak Your Mind

*