Tutorial multitasking Windows 10 – eficienta și viteza Windows 10

Tutorial multitasking Windows 10

Ce facem atunci când avem foarte multe ferestre deschise pe desktop ?
Cei mai multi utilizatori trag de ferestre, ca sa-si faca loc, sau minimizează/maximizează cate o fereastra pe rand, pana este găsita fereastra cu aplicația dorita.
Multitasking-ul pe Windows 10, ne ajuta sa ne facem treaba mult mai rapid și mai elegant.
Când avem mai multe aplicații deschise, totul este din ce în ce mai greu de gestionat, și totul pare mai greu decât este în realitate.
Ce este multitasking ?
Capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp, sau de a te concentra la mai multe sarcini în același timp.
Exemplu multitasking!

De ce să…multitasking?
Este știut ca un desktop aglomerat ne provoacă stres, și ne induce o stare de oboseala.
Dacă stăpânim bine multitasking-ul, putem înlocui stresul cu relaxare și stăpânire de sine, știind ca, indiferent cat de aglomerat este desktop-ul, printr-o combinație de taste sau un gest din touchpad, putem restabili ordinea sau putem aduce în fata aplicația dorita.
Aranjarea ferestrelor în laterale sau în colturi.
Când copiem un text dintr-un document, pe care trebuie sa-l lipim în alt document, este absolut necesar sa avem ferestrele una lângă alta; Acest lucru este foarte ușor de făcut cu funcția “Snap”, fie din mouse, fie din tastatura.
Nu renunțați!
Când vezi un tutorial sau un ghid, ți se pare interesant la început, dar după aceea renunti și uiți ce ai văzut în tutorial. La început poate, gesturile și combinațiile de taste vor părea “peste mana”, dar în scurt timp va veți obișnui și veți deveni un maestru al multitasking-ului.
Descarcă Windows 10
Tutorial multitasking Windows 10 – tutorial video


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. naspa tutorialul

 2. Sau pentru a comuta intre desktop-uri fara mouse: windows+tab si apoi ctrl+tab si sageti pentru a merge pe desktopul dorit si apoi enter 😀

 3. Complicat,si greu de folosit.
  Pe cand o serie de tutoriale despre cum facem o aplicatie de android?

 4. Asta este un feature care era prezent in fedora de prin 2005 daca nu ma insel.

 5. Tutorialul nu este pentru “expertii” in windows 10, dar cum netul e liber si aceste tutoriale gratis (pentru noi, Cristian a investit cel putin timp si pasiune), de ce sa nu se bage si ei in seama.

 6. (off topic) Cristi, imi spui te rog daca este nevoie de ROOT daca vreau sa pun Cyanogenmod pe Oneplus One?

 7. Cristi, este primul comentariu pe care îl scriu la tine pe site. Sunt din Republica Moldova și am descoperit site-ul acesta întîmplător prin 2010, cand doream să descoper cum se încarcă video pe YouTube )) Pe vremea ceea știam doar la un nivel de bază PC-ul, însă după tutorialele tale simțeam cum încep să mă descurc mai bine în calculatoare și nu numai. Trebuie să recunosc că în mare parte datorită ție mi-am format o anumită logică și am prins la curaj ca să experimentez cu softuri, să instalez OS-ul, să știu cum să cumperi un gadget sau altul după niște criterii mai rezonabile ș.a.m d.

  Vreau să adaug că datorită ție și lui Adrian am început să iubesc lumea IT. La cei 20 de ani ai mei fac facultatea de drept, deci cu totul alt domeniu, dar port în suflet un mare entuziasm față de ceea ce faceți și adorați. Munca pe care o depuneți o respect extrem de mult și în amintirea mea veți rămîne primii mei profesori care m-au ghidat în lumea IT-ului.

  Sper ca acest site să dăinuie încă mulți ani și roadele muncii voastre să fie prețuite la justa valoare. Vă doresc sănătate și Domnul să vă poarte de grijă vouă și celor pe care-i iubiți.

 8. Salut Cristi,
  Nu are legatura cu tutorialul acesta, dar ma poti ajuta cu tab-ul “File Types” din fereastra “Change folders and search options” in Win 10? Sau ce alta metoda pot folosi ca sa pot ajunge la posibilitatile de editare pe care le aveam disponibile in tab-ul respectiv din Win XP sau 7?
  Multumesc

 9. ADRIAN ROTARU a zis

  PENTRU MINE ACEST TUTORIAL ESTE DE MARE FOLOS SUNT NOU UTILIZATOR DE WI 10 SI MA AJUTA CONTINUA CRISTI CU TUTORIALE DESPRE WI 10 DAR MAI FA SI CU ANDROID

Speak Your Mind

*