Update BIOS Acer, rezolvare bug ecran negru

Update-ul de bios se face în mod normal atunci cînd avem probleme. Dacă pe laptop-ul vostru sau placa voastră de baza, nu sunt probleme, nu este necesar un update de bios.
În cazul meu, am probleme cînd laptop-ul Acer VN7 iese din standby și are ecranul negru; Iar ca sa apară imaginea, trebuie sa apăs de mai multe ori pe touchpad sau pe tastatura.
Un update de bios poate rezolva și compatibilitatea cu unele componente hardware, cum ar fi: placi de rețea wifi noi, hard disk-uri de capacitate mare și SSD-uri de generație noua.
În trecut am mai vorbit despre update-uri de bios; Am făcut chiar și un update de bios de pe floppy (scuze pentru sunet și imagine) sau cu @bios pentru Gigabyte. Sau poate vreți sa vedeți cum se face update de bios pentru placile de baza Asus, sau poate pentru update de UEFI pentru Asrock.
În trecut un update de bios era un fel de bau-bau, acuma însa este un proces super simplu și intuitiv; Chiar și un utilizator fără experienta poate face asa ceva, dacă este puțin atent.

Update BIOS Acer, rezolvare bug ecran negru

Cum se face update-ul de bios ?
1. Descarcam Bios-ul potrivit pentru laptop-ul sau placa noastră de baza
2. Dezarhivam Bios-ul și executam exe-ul
3. Așteptam pana se termina procesul
Atentie!
Este foarte important sa descarcam update-ul de bios potrivit, altfel nu va funcționa.
Drivere, manuale si bios-uri pentru Acer găsiți pe pagina oficiala de suport Acer.


Tutorial video – Update BIOS Acer, rezolvare bug ecran negru


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Salut Cristi! Am windows 10 si nu stiu de ce butonul start nu mai raspunde la clic dreapta si ca atare nu mai am acces la functiile de acolo. Ce e de facut ? Multumesc pentru timpul acordat.

 2. Sall Cristi,acest lucru merge pt orice tip de laptop????Sau merge si pt PC??

  • Ce am facut eu in tutorial este valabil pentru Acer. Pentru alte laptop-uri sau placi de baza desktop, sunt metode asemanatoare; Dar mare atentie, trebuie sa descarcati bios-ul special pentru modelul de laptop. Chiar si bios-ul din tutorial, nu-l poti instala pe alte laptop-uri Acer.

 3. Win 10, de pe care ai inițiat update de bios, este instalat în mod UEFI? Te întreb acest lucru pentru că la încercarea de a face update de bios la un laptop Toshiba, cu Win 7 instalat pe setarea din bios ”Legacy”, am primit un refuz categoric din partea softului flash. Pe undeva are logică tărășenia, pentru ca biosul este UEFI și, probabil, nu poate fi updatat decât în acest mod. Mai este posibilitatea ca producatorul să nu se mai fi sinchisit să facă un bios care poate fi updatat și din mod non-uefi. În cazul în care ai Win 10 instalat în mod non-uefi, adică ai setat ”Legacy” în bios, îmi va confirma că biosul uefi poate fi instalat și in acest mod, nedepinzând de modul în care este setat și totul depinzând de bucătăria producătorului.

 4. Buna Cristi, am si eu acuma ocazia sa te felicit pentru munca pe care o depui aici si chiar te urmaresc destul de des..referitor la tutorialul de azi ,am un laptop Acer Travelmate 5335 ,Win 7, 32- bit ,Intel Celeron 925,Intel GMA 4500MHD e mai vechi cei drept dar am acelasi problema ca si cea din tutorial . Am intrat pe linkul care l-ai lasat , am facut toate setarile pentru modelul meu de laptop, dar sincer cand am selectat casuta bios pentru a vedea ce sa descarc pentru acest laptop, nu stiu efectiv ce sa aleg, mai ales ca nu exista nici un update mai recent (ultimul ar fi din 2011) si am vazut ca pentru modelul tau de Acer ai instalat ceva recent din 2015..Te rog frumos daca poti sa te uiti si sa imi spui ce update de bios ar trebui sa aleg? multumesc si sa auzim numai de bine 🙂

 5. Salut Cristi, am si eu un laptop ACER, am instalat Windows 8.1 si am o problema. Cand ii dau shut down, ramane becul aprins dupa ce se stinge(laptopul inca este pornit dar ecranul este negru), si cand ii dau restart, uneori ramane blocat{scrie restart pe ecran, practi ingheata ecranul}. Te rog frumos sa imi zici si mie care ar fi problema.

 6. min eduard a zis

  Salutare Cristi.Am un Acer Aspire 7750G ,i5 2450M,cu 2 placi video intel si amd si am o problema cu driverele video…imi da mereu eroare si ecran albastru dupa ce le instalez.Ajuta-ma te rog.( am avut un chip grafic defect si a fost inlocuit) de atunic au inceput problemele dar continua si acum…)

 7. Salut am si eu o problema la un laptop Acer ES1-532G-P8HS. Am facut o resetare din fabricatie a laptopului respecti bios-ului si cand am salvat cu tasta F10 mi s-a inchis ecranul NEGRU. Il repornesc la fel nimica nu mai afiseaza. Ce ar putea fi? Va rog sa ma ajutati!

 8. Salut. Am un laptop ACER Aspire E5-575G Procesor Intel Core i5-7200U Ram 8GB, Disk 1TB, placa NVIDIA GeForce 940MX 2GB. Am facut update la bios pentru ca am incercat tot felul de solutii la urmatoarea problema: Disk 100%. Am incercat tot felul de setari si am dezactivat unele functii dar tot intra imediat Diskul in 100% si se blocheaza. Ai intampinat astfel de probleme in W10 ?

 9. sal cristi am facut update la bios cu aceeasi problema,dar dupa update nu s a rezolvat problema la acer ES1 521 MULTUMESC

Speak Your Mind

*