Decuparea secvenței interesante dintr-un video și rotire video

Decuparea secvenței interesante dintr-un video
Decuparea secvenței interesante dintr-un video

Despre ce este tutorialul “Decuparea secvenței interesante dintr-un video”?

În acest tutorial video (Decuparea secvenței interesante dintr-un video) o sa vedeți cum se decupează o secvența dintr-un video, indiferent ca este la început, la sfârșit sau la mijlocul video-ului. Veți mai vedea și cum se rotește un video, în caz ca a fost filmat răsturnat sau s-a răsturnat în editor.

De ce ai vrea sa decupezi o secvența dintr-o filmare ?

De cele mai multe ori filmam cu telefonul faze care se întâmpla imprevizibil, și ca sa prindem o faza interesanta care urmează sa se întâmpla, pornim filmarea din timp. De aceea pentru o faza de doar câteva secunde, ajungem sa filmam câteva minute.

În afara de faza interesanta din video nu avem întâmplări interesante, de aceea aceste cadre neinteresante pot fi eliminate.

Decuparea secvenței interesante dintr-un video.

Putem folosi aplicații comerciale de editare video, dar acestea sunt scumpe, mai greu de folosit și în plus necesita spațiu mare pe disk atunci când sunt instalate.

Avidemux, e o aplicație gratuita, nu colectează date și e ușor de folosit.

Avidemux e genul de aplicați “old school”, care nu iți invadează intimitatea cu colectarea datelor “pentru îmbunatățirea produselor și serviciilor”, este gratuita și ușor de folosit.

Aplicația Avidemux este atât de tare……dar din păcate nu o folosește nimeni, pentru ca genul asta de aplicații nu sunt promovate.

Dacă as face o analogie, as spune ca Avidemux e ca ștevia, extrem de buna, dar nimeni nu o vrea.

În plus Avidemux este o aplicație cross platform, ceea ce înseamna ca merge pe Windows, Linux și chiar MacOS.

Link descărcare Avidemux

Download Avidemux

Cu aplicațiile astea mai “old school” mai ai parte și de mici fițe.

Singura problema de care m-am lovit la decuparea secvenței video a fost ca acesta s-a rotit, fiind filmata în portret, a trecut în peisaj și m-a obligat sa folosesc setările ca sa repar situația. Dealtfel problema e una minora, care poate fi neglijata având o rezolvare rapida chiar din opțiunile aplicației..

Tutoriale asemănătoare

 1. Cum mărești o zona din video, adica cum se face crop ?
 2. Cum se face un montaj stil vlog cu poze, video și muzica pe Android
 3. Cum se întoarce un video răsturnat pe telefon
 4. Kdenlive editor video gratuit pentru Windows și Linux
 5. Cum se face slow motion dintr-o filmare video
 6. Cum se elimina zgomotul de fond din audio sau video
 7. Editare video ultra rapida cu SVRT 4 din Power Director
 8. Lipirea fișierelor video rapid cu Avidemux sau Power Director

Decuparea secvenței interesante dintr-un video – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Te salut! Urmăresc cu plăcere tutorialele pe care le faci, încă de-acum câțiva ani. Aș dori, dacă se poate, să faci un tutorial despre un program de editare pentru timelapse-uri făcute din fotografii (nu timelapse-uri video), care să fie ușor, intuitiv și despre cum anume se lucrează cu acel program. Mulțumesc anticipat!

 2. Salut si La Multi Ani! Urmăresc şi eu absolut toate tutorialele postate, sunt extrem de bune şi educaţionale. În masura timpului, da, ar fi binevenită continuarea tutorialului Avidemux şi cu celelalte facilităţi ale programului. Mulţumesc, şi numai de bine!

 3. Mihai Sorin a zis

  La Multi Ani!
  Foarte interesante tutorialele pe care le faci, pe intelesul tuturor,am urmarit ultimul tutorial( numai folosisem demult avidemux) poate continui asa cum ai spus, si cu unire de fisiere video si mai ales scoaterea anumitor zone din fisiere video.
  Multumim si multa sanatate

 4. Te rog continua cu ce ai promis.

 5. Ionel Manea a zis

  Da, multumesc, m-am apucat imediat de treaba, aveam o filmare care-mi trebuiau doar doua secvente, le-am decupat….Acum astept sa vad cum le lipesc.Apropo, sunt pro Razvan astept si eu timelapse-urile. BAFTA

 6. Mulțumesc ca ne arăți cum sa facem atâtea lucruri, continua te rog frumos cu Avidemux.

 7. GLUMESTI CAND NE INTREBI DACA VREM?!? TU DE FAPT STI CA ABIA ASTEPTAM …TOT CE FACI ESTE SUPER INTERESANT SI UTIL …MULTUMESC !

 8. Salut, Cristi si sa ai un an cu spor in toate!
  Imi plac foarte mult tutorialele tale, pentru ca au tematici interesante, explici cu rabdare si ai o voce prietenoasa. :)) Ce nu am reusit sa inteleg in acest tutorial a fost felul cum ai facut selectarea la Video output si la Output Format…care este criteriul de alegere / corespondenta cu formatul initial.
  Da, e super sa mai faci tutoriale si cu lipirea de bucatele de video.
  Multumesc si succes!

  • La “output” se poate selecta orice fel de format, dar, daca ai un fisier mp4 si vrei sa scoti tot mp4 o sa dureze foarte putin timpul de exportare. Daca treci de la un AVI, la pm4, va dura mai mult. Pe scurt, poti sa alegi orice format pentru output, dar e mai economic sa alegi acelasi format.

 9. Salut ,Cristi si la multi ani!m-am pricopsit cu o camera sony DCR SR52E-manual de utilizare nu am gasit,nici pe cine sa consult!ma poti ajuta cumva!?multumesc!

 10. Manual pt cameră “https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.sony.ro/electronics/support/res/manuals/Z007/Z007264111.PDF&ved=2ahUKEwiJnNaBhPHmAhULposKHWJHCT4QFjADegQIBxAC&usg=AOvVaw2upGvYyZc4qpYZdaTQZZUy”

 11. Cand faceti un tutorial in care sa aratati capacitataE de incarcare a bateriei (cata energie/electricitate) retine bateria unui telefon ce ruleaza android. Pe windows stiu.

 12. Mulțumim frumos, Cristi! La mulți ani și un an nou de poveste!
  Mai mult decât binevenit video-tutorialul și, DA! Abia așteptăm și un tutorial de lipire secvente video. Și la bel de bine-venit ar fi și un material prin cu o aplicatie, ceva prin care se pot face colaje video din fotografii.
  Mulțumim!

 13. Anul 2020 numai bucurii să vă aducă. Mulțumim pentru tot ce ne transmiteți.

 14. Multumim frumos pentru modul in care stii sa ne simplifici si sa ne faci accesibila tehnologia. Te rog arata-ne un program gratuit si rapid de editare (decupare-lipire) pentru fisiere audio mp3.
  La multi ani cu cat mai multe tutoriale folositoare!

 15. Manea Ionel a zis

  Dane, salut, scrie si cauta pe net exact ce-ai scris aici ( decupare lipire mp3)…sunt ft. multe gratuit.Nu-ti pot scrie aici,caci n-am voie sa fac reclama, cred ca-ntelegi.BAFTA

Speak Your Mind

*