Editare video ultra rapida cu SVRT 4 din Power Director

Editarea video este absolut necesara, atunci când avem filmări lungi, care de multe ori, sunt plictisitoare. Cu toate ca editarea video este necesara, multi se feresc de ea, pentru ca randarea finala durează foarte mult, si de cele mai multe ori, îngenunchează orice computer.

Editare video ultra rapida cu SVRT 4 din Power Director

Astăzi am pentru voi o șmecherie cu care puteți face editare de baza, adică lipire, taiere si suprapunere, fără sa așteptați prea mult la transcodare. Mie nu mi-a luat mai mult de 2 minute, să lipesc și sa tai, câteva fișiere 4K (13 GB), într-un singur film de (11 GB după taiere). Aceleași fișiere, în alte editoare video, ar fi stat la randare ore bune.
Magia funcționează datorita tehnologiei SVRT 4 din Cyberlink Power Director, un editor video foarte bun si extrem de accesibil.
Power Director poate face mult mai multe chestii, dar azi va arat doar randarea inteligenta, făcuta de SVRT 4.
Cum funcționează randarea rapida cu SVRT 4?
Ca sa meargă totul ca pe roate, trebuie sa ținem cont de câteva chestii. Dacă nu ținem cont de aceste cerințe obligatorii, SVRT 4 va funcționa parțial sau deloc.
Condiții:
1. Băgați în timeline doar fișiere filmate cu aceeași camera la aceeași rezoluție și calitate.
2. Nu alterați deloc bucățile video din timeline (fără contrast, culoare, NR, etc)
Chiar dacă, sa zicem ca aveți fișiere la rezoluții amestecate, SVRT 4 va funcționa doar parțial, asta dacă exportul final este asemănător cu majoritatea bucăților video din timeline.
Dacă sunteți interesați doar de lipirea fișierelor video, vizionati tutorialul cu lipirea rapida a fișierelor video.
Dacă sunteți interesați doar de decuparea (extragere) video super rapida, vizionați tutorialul cu decupare secvente video dintr-ul fișier mare.
Cyberlink Power Director Ultra (trial)
Tutorial video – Editare video ultra rapida cu SVRT 4 din Power Director


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Romulus Dorin Albichei a zis

  Dragă Cristi, sunt din ce în ce mai încântat de videotutorialele tale !

 2. Ionica Popescu a zis

  Domnule Cristian faceti videotutoriale foarte folositoare nu numai pt.cei avansati ,dar si noi cei mai putin initiati in pc.ne descurcam cat de cat cu sfaturile din tutoriale.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac daca nu-mi mai functioneaza unitatea optica (DVD-ul)in windows 10,caci inainte cu win.anterior(win.7 ultimate) a functionat foarte bine.Cand introduc discul in unitatea optica ,se aude cum lucreaza unitatea insa nu reda nimic,iar cand accesez atat win.dvd plyer cat si vlc sau bsplayer,afisaza MRL’dvd nu deschide.Poate este o problema minora insa am o multime de dvd-uri cu poze si filme in familie pe care nu le pot viziona.Va multumesc pentru intelegere .

  • Schimbă de probă unitatea optica. Dacă alta funcționează ai găsit buba. Dacă nu funcționează altă unitate optică, încearcă tot de probă să schimbi sursa. Am pățit exact același lucru cu 4 unități optice și până la urmă a fost de la sursă. Baftă.

 3. Mulțumesc Cristi că te-ai ținut de promisiune și ai început să ne introduci în tainele lui Cyberlink Power Director.
  Felicitări și așteptăm (fi sigur că mai sunt și alți doritori chiar dacă nu se exprimă) următoarele episoade cu Cyberlink Power Director.

 4. Nu am reusit sa fac nimic, i-mi incarca dupa care se bloca si se inchidea singur…sa fie din cauza dimensiunii de aproape 80GB? Mentionez ca toate fisierele au fost de la aceeasi camera la rezolutie full hd. Unde am gresit? Ms!

 5. problema e ca daca faci aceeasi chestie cu fisiere avi si nu mp4 nu merge, trebuie sa stai mult

 6. Salutare Cristian,
  A VENIT TIMPUL sa faci curatenie serioasa in site-ul VIDEOTUTORIAL.RO
  Multe videotutoriale sunt vechi expirate deoarece programele prezentate in trecut in momentul de fata au avansat grafic si software sau au fost inlocuite de alte programe mult mai bune. Trebuie sterse.
  La fel si multe din comentariile videotutorialelor (comentarii de cearta (asta specific romanesc, fara mahala nu se poate), comentarii cu intrebari fara raspuns, comentarii fara mare interes etc.).
  Trebuie sterse.
  Ca exemplu: unele videotutoriale se tot repeta pe site pe aceeasi tema, cand ai putea face un singur videotutorial despre sistemul de operare sa mearga mai rapid in care sa incluzi in acelasi timp Windows 10, Windows 7, Vista si XP (dezinstalari aplicatii windows de care nu avem nevoie).
  La fel si videotutorialele despre sfaturi de achizitionare componente computer. Unele nu mai sunt actuale.
  Parerea mea, e sa elimini masiv din ele si sa reiei unele videotutoriale din trecut dar actualizate/facute pentru prezent.
  Si multe altele………..
  Stima.

 7. Hmh, ce zici da DaVinci Resolve varianta free?
  Ce-i drept, iti trebuie un calculator mai performant dar dupa parerea mea este cel mai bun NLE de pe piata.
  Si trebuie sa stii si putina meserie ca nu e chiar simplu. Sigur, Premierul face mai multe lucruri dar costa…

 8. Cristian T. a zis

  Cel mai simplu editor,numai taiere si lipire,acelasi format si codec la intrare si esire. Adica sa nu faca randare ,numai sa taie si sa lipeasca fisiere identice,ca si typ.. Ceva gen copiatorul din playerul VLC. Mie imi este suficient. Multumesc anticipat.

 9. mts nu merge ?

Speak Your Mind

*