Cum se elimina zgomotul de fond din audio sau video

Cum se elimina zgomotul de fond din audio sau video

De foarte multe ori, în înregistrările audio si video, apare zgomotul de fond, care este destul de deranjant. Din fericire, dacă zgomotul de fond este constant, putem sa-l eliminam.
Ce este zgomotul de fond de pe audio ?
Zgomotul de fond pe care ne vom concentra noi este “zgomotul de fond alb”, un sunet constant pe fundal, care este prezent pe înregistrare de la început pana la sfârșit. Pe coloana sonora, pot fi prezente și distorsiuni (microfon lovit, zgomot puternic de vânt, țipete în microfon, etc), care sunt mai greu de eliminat. Dacă vreți sa învățați cum se estompează distorsiunile din audio, scrieți-mi pe rubrica de comentarii!
Cu ajutorul programului Audacity, putem elimina foarte ușor zgomotul de fond din înregistrări audio sau chiar video. Pentru înregistrările audio, vom folosi doar Audacity. Pentru eliminare zgomot de fond de pe coloana audio, din fișiere video, vom folosi o combinație de programe (VLC + Audacity + Mkvtoolnix).
Descarcare VLC Media player – folosit pentru extragerea coloanei sonore din video
Descarcare Audacity – pentru eliminarea zgomotului de fond din coloana sonora
Descarcare Mkvtoolnix – pentru inlocuirea coloanei sonore din video
Desigur, pentru eliminarea zgomotului de fond din audio sau video, putem folosi si programe profesionale de editare. Tutusi, programele de editare, de cele mai multe ori costa și procesul propriu zis de editare este mai îndelungat.
Metoda prezentata in acest tutorial, este o metoda mai inteligenta de editare; In fel de operație laparoscopică digitala.
Alte tutoriale cu metode de editare inteligenta:
Editare video ultra rapida cu SVRT 4 din Power Director
ipirea fișierelor video rapid cu Avidemux sau Power Director
Extragere secventa dintr-un video în 2 secunde cu Streamclip
Cum se scoate partea audio dintr-un video ?


Tutorial video – Cum se elimina zgomotul de fond din audio sau video


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. DOREL DUMITRU a zis

  Foarte interesant tutorialul,chiar ma ineresa problema. As avea o intrebare de ce nu pot sa deschid cmd-ul cu drept de administrator,cumva pentu ca am facut setarile de confideantialitate cu cont local fara cont microsoft?Ma poate ajuta cum sa am drept de administrator. Multumesc pentru ajutor

 2. ce pot sa spun,nota 10 !

 3. foarte frumos tutorialul.
  As avea ceva sa te intreb acest tip de `fasait` il am si la boxe de la de provine exista sisteme audio care nu au acest zgomot de fond, daca pun o boxa mare acel zgomot este si mai mare fiindca este o boxa de mare putere
  iti multumesc.

 4. Ice Alinutza a zis

  In sfârșit și ceva util celor care folosesc sistemele de operare linux! Felicitări și la cât mai multe astfel de tutoriale!

 5. Foarte interesant tutorialul , uite am si eu o intrebare legat de asta , am ceva filme foarte bune de pe vremea cind mai aveam un VHS cu caseta din acelea , am tras eu printr-o captura TV pe pc aceste filme . Acuma este ok doar ca se vad pe computer tot ca si pe VHS , este ceva cu ajutorul caruia pot corecta putin aceasta imagine de film ..? As putea face asta … Multumesc .

 6. Salut!
  Stiu ca nu are legatura cu acest tutorial dar intrebarea mea este daca se poate reinstala windows-ul pe o tableta?
  Multumesc!

 7. Dorian Band a zis

  Sound Forge10 + Noise Reduction Plug-in (PRO), acum daca zgomotul de fond este mare se va strica materialul sonor in plaja de frecvente unde se afla si zgomotul de fond, daca se foloseste noise reductionpana la -90 db ca sa fie ok calitate. De preferat este o placa cu zgomot de font cat mai mic(-120db). Procesul se face intern, dar la final Render se folosesc convertorii D/A din placa audio

 8. pe tableta nu se poate instala decat la reprezentanta unde este asamblata nu am auzit sa fie ceva pe la noi prin tara

 9. Bun gasit Cristi! Ma numesc George. De curand am reinstalat Windows 7 Ultimate si nu mai pot viziona tutorialele video postate de voi. Am instalat FlashPlayer ultima versiune si tot nu reusesc. Pe YouTube le pot viziona dar aici nu si de aceea te rog sa ma ajuti.

  Multumesc anticipat!

 10. Salut! Numele meu este Adrian si am o intrebare,ai putea sa scoti vocile dintr-o inregistrare cu telefonul,adica vreau sa se auda mai clar sa pot intelege discutia.
  Mai ajuta foarte mult, bineinteles contracost.
  Astept raspunsu tau prin email.Multumesc

 11. Buna , cum pot sa scot sunetul de fond(foșnetul ) , de la o înregistrare voce de 15 ore . Poți sa mi răspunzi pe mail . Mulțumesc !

 12. Cojocaru. Ionica a zis

  Bună ziua ! Vreau să vorbesc în particular cu dumneavoastră, lasati-mi vă rog un număr de telefon pe adresa de email [email protected] să vă spun.Multumesc ! Se pare că sunteți persoana de care am foarte mare nevoie.

 13. Croitoru Constantin a zis

  salut . recent am downloadat un videoclip de pe YouTube in care pe fundalul unui pasaj muzical se aud niste țipete de animale ( maimuțe) , sunt unele pasaje mai “curate” as vrea să știu dacă acele țipete se pot scoate . mă interesează melodia respectiva , nume compozitor .adresa videoclipului : “https://youtu.be/-4TJn8cBhBk” de la minutul 3:52 până la 6:00 vă mulțumesc !Am incercat cu Shazam , dar din cauza acelor țipete îmi dă erori .

 14. Patrulescu Carla a zis

  Buna,
  Am si eu o inregistrare telefonica,sunt anumite pasaje in care nu se inteleg exact cuvintele?
  Ma poti ajuta, daca iti trimit inregistrarea?
  Multumesc si as dori sa-mi raspunzi la adresa de mail, te rog.

 15. Patrulescu Carla a zis

  Buna,
  Am si eu o iregistrare telefonica si sunt pasaje in care nu se inteleg exact anumite cuvinte.
  Ma poti ajuta, sau macar incerca, daca iti trimit inregistrarea?
  Multumsc mult si as dori sa-mi rasunzi pe adresa de mail [email protected]

 16. Am întâlnit într-o traducere expresia „Confirmarea le-a permis însă eliminarea unui volum masiv de zgomot de fond“. Este corect volum masiv de zgomot de fond??

 17. De ce nu se mai vede video?

 18. Salut
  Poti sa ma ajuti cu o inregistrare , sa scot sunetul de pe fundal?
  Inrrgistrarea are 1 minut
  Daca poti sa ma ajuti scrie-mi pe mail
  [email protected]

 19. Salut Cristi,
  Poti sa ma ajuti, contra cost desigur, cu o inregistrare audio de aprox 1.5 min, care are cateva portiuni ce se aud foarte prost datorita zgomotului de fond ( masini) ? Inregistrarea este facuta in exterior .
  Daca ai timp pentru mine te rog sa ma contactezi pe : [email protected].
  Multumesc,
  Marius

 20. Vâlcea Valentina a zis

  Doresc să fie eliminat zgomotul din tel atunci când vb pe mess

 21. ISAR Elena a zis

  Buna seara ,
  Va rog sa ma ajutati cu niste inregistrari , de pe care vreau sa scoateti zgomotul de fond , fundal .

  Contra cost ,bineinteles ..
  Va rog sa ma sunati ,sau sa-mi trimiteti raspuns pe [email protected] .
  Tel 0722916101

Speak Your Mind

*