Cum faci telefonul Android mai rapid si lipsit de erori

Cum faci telefonul Android mai rapid
Cum faci telefonul Android mai rapid

Despre ce este vorba în tutorialul video Cum sa faci telefonul android mai rapid?

Astăzi, in tutorialul cum sa faci telefonul Android mai rapid, o sa va arat 8 lucruri pe care trebuie sa le faceți daca vreți să aveți un telefon Android care se mișcă rapid și mai stabil.

Ce înseamnă un telefon rapid?

Că sa faci telefonul Android sa fie mai rapid, ai la dispoziție în principal doua cai.

  1. Eliminarea tuturor problemelor, erorilor și bug-urilor care pot împiedica buna funcționare a telefonului Android.
  2. Modificarea unor setări care fac telefonul Android sa fie mai sprinten. Un exemplu bun este reducerea animațiilor.

Care sunt cele mai importante setări / masuri, pentru un telefon Android rapid

Sunt câteva lucruri pe care orice posesor de Android, care vrea să aibă un telefon mai rapid și lipsit de probleme, le poate face.

Am făcut o listă de 8 puncte, pe care o puteți urma. Aceasta lista este in ordinea “importanței”, de la 1, fiind schimbarea cea mai puțin dramatică, până la numărul 8, unde utilizatorul simte cel mai profund efectele.

Cum faci telefonul Android mai rapid 8 chestii

1 – Verificare actualizări

Verificați daca sunt disponibile actualizări pentru sistem, pentru securitate, dar și pentru aplicații. Actualizările, pe lângă funcții noi, aduc si rezolvări pentru probleme existente pe ROM.

2 – Restartarea telefonului

Aceasta simplă operație, poate reda telefonului un suflu nou, daca sa zicem, se mișcă prost din cauza unei aplicații blocate. Restartarea șterge toate datele din memoria RAM si astfel telefonul o ia de la 0, fresh.

3 – Folosește aplicații lite

Unde exista aplicații lite, folosește-le. De asemenea, puteți folosi aplicații plătite în locul celor gratuite, asta deoarece aplicațiile gratuite folosesc permanent conexiunea pentru încărcarea anunțurilor și asta poate ingreuna, mai ales dispozitivele mai slabe.

4 – Dezinstalare aplicații inutile

Daca vrei un telefon Android mai rapid, dezinstalează aplicațiile pe care nu le mai folosești. Nici nu vă imaginați cat de lejer o să funcționeze telefonul după ce dezinstalezi o grămadă de aplicații pe care nu le mai folosești.

5 – Faceți curățenie pe ecran

Păstrați curățenia și ordinea pe ecranele home și încărcați-le la minim. Asta nu numai că va pune ordine și eficientă în viața, dar ajută și telefonul sa fie mai rapid. Eliminați widget-uri si shortcut-uri pe care nu le folosiți.

5 bis – Ștergeți ecranul frecvent

Chiar daca in tutorialul video am omis, va spun acum. Ștergeți ecranul frecvent. Asta o sa prevină funcționarea excesiva a matricei touch. Se observa cel mai bine când ecranul este puțin umed si nu mai răspunde la atingeri sau răspunde greu.

6 – Curățați cache-ul aplicațiilor.

E bine sa faceți asta mai ales atunci când simțiți că e ceva in neregula cu funcționarea acestora. De curând am avut o problema cu funcționarea aplicației Google Maps, după un update de sistem, și am rezolvat-o prin golirea cache-ului.

7 – Reducerea animațiilor

Reducerea animațiilor este cea mai tare setare care face orice telefon Android sa fie mai rapid. Este o setare simpla care se face din Opțiuni Dezvoltator.

8 – RESET – Solutia finala

Pentru cei care au telefoane care se mișcă greu, este una extrema. Mă refer la resetarea totala a telefonului sau factory reset. ATENTIE, făcând resetare, pierdeți toate datele. De aceea este important sa vă salvați tot ce aveți important pe un dispozitiv extern de stocare. Resetarea e bine sa fie luata in calcul atunci când telefonul se mișcă foarte greu și va bate gândul să-l schimbați. Eu zic că înainte să încercați o resetare la setările de fabrica.

Tutoriale asemănătoare despre Android:

TRUCURI ȘI ȘMECHERII ANDROID DE CARE NU ȘTIAI
TRUCURI ȘI ȘMECHERII ANDROID DE CARE NU ȘTIAI
Trucuri Google Maps bine de știut înainte de vacanta
Trucuri Google Maps bine de știut înainte de vacanta
Trucuri telefoane Samsung cu OneUI 2.1
Trucuri telefoane Samsung cu OneUI 2.1

Tutorial video – Cum faci telefonul Android mai rapid

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Speak Your Mind

*