Remote Desktop pentru Android, acceseaza-ti PC-ul din telefon

Salut prieteni, astazi va voi prezenta si va voi arata cum functioneaza aplicatia Remote Desktop Client facuta de Microsoft pentru Android. Stiu ca pare ciudat dar asa este, Microsoft a facut o aplicatie prin care putem accesa servicul Remote Desktop din Windows. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa instalam nimic, ca sa putem accesa PC-ul de la distanta.
Prima oara cand am citit stirea despre Remote Desktop pentru Android am avut impresia ca-i o aplicatie amarata, surpriza a fost destul de mare cand am descoperit ca este o aplicatie extreme de bine facuta, doar cei de la Microsoft stiu si ei cate ceva despre software…
Daca n-ar fi trafic aglomerat prin retea ai avea impresia ca Windows-ul este instalat pe telefon, chiar si sunetul de pe PC se aude in telefon.
Ca si tastatura avem doua optiuni, ori folosim tastatura on screen din Windows, ori putem folosi tastatura oficiala din Android, flexibilitatea asta face intotdeauna userul sa se simta bine.
In aplicatii gen Team Viewer ai impresia mai tot timpul ca esti intr-un mediu nesigur, nu este cazul aplicatiei Remote Desktop Client care ofera securitate suficint de solida, ba chiar trebuie sa apesi cateva “butoane” prin Windows inainte ca sa se poata face conexiunea, in tutorial v-am aratat cam ce trebuie sa faceti.
Ce trebuie sa facem pe desktop ?
1. Trebuie sa permiteti sesiuni remote desktop.
2. Trebuie sa va pueti o parola pentru contul de utilizator din windows.
3. Trebuie sa permiteti legaturile remote desktop in Windows Firewall, sau sa opriti firewall-ul definitive.
4. Trebuie sa faceti port forwarding daca aveti router si vreti sa accesati PC-ul de la distanta, in reteaua locala nu este necesar.
Ce trebuie sa facem pe telefon ?
1. Sa descarcati / instalati aplicatia RD Client.
2. Sa faceti setarile pentru conectare in RD Client, aveti nevoie de IP, User si parola.
Ce nu am spus in tutorial este portul pe care trebuie sa faceti port forwarding in caz ca accesati PC-ul de la mare distanta si acesta este dupa router, portul pe care-l foloseste serviciul Remote Desktop din Windows este 3389, IP-ul bineinteles trebuie sa-l gasiti fiecare tastand “ipconfig” in CMD.
Una peste alta simt ca aceasta aplicatie poate face mai mult de atat, nu stiu ce sa va spun, ce ganduri au cei de la Microsoft insa va pot spune ca se simte ceva in aer…
Daca sunteti interesati de accesarea PC-ului de la distanta, puteti viziona si alte tutoriale legate de legaturi Remote Desktop:
Cum putem controla de la distanta utorrent prin intermediul webui
Programul de remote control si remote asistenta de la logmein
Cum pornim calculatorul de la distanta cu un telefon Android
Un singur mouse si o singura tastatura pe mai multe calculatoare fara KVM
Android Device Manager permite stergerea datelor si localizarea telefonului


Articole Similare

About Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, in place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Ionut N. says:

    Salut! Prima problema pe care am intalnit-o, este urmatoarea: la ADVANCED SYSTEM SETTINGS, in tabul REMOTE, nu imi apar obtiunile din josul tabului, acolo unde arati ca artrebui sa bifez “allow remote conection to this computer”. Eu folosesc WINDOWS 7 HOME PREMIUM, iar tu ai facut prezentarea pe un windows 8.1, dar nu cred ca aceasta diferenta ar fi o problema. TE ROG SA MA AJUTI.

  2. Salut! Cum pot muta sunetul pe calculator? Nu am găsit nicio setare de acest fel.

  3. Aceasi problema ca si Ionut, cum se poate rezolva problema?

    • Adrian Gudus says:

      Windows Home și Starter nu au această caracteristică numită Remote Desktop. Sunt niște versiuni de Windows puțin mai limitate ca pentru un utilizator casnic. Spre exemplu versiunii Starter îi lipsește posibilitatea de a schimba fundalul/wallpaper-ul de pe Desktop, posibilitatea de a schimba tema sau de a avea efectul Aero (transparență în ferestre)

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish