Ștergere ROOT-ul din telefon sau UNROOT Android

Unroot Android sau ștergere ROOT-ul din telefon

În acest tutorial video o sa vedem cum se face Unroot Android sau cum se elimina ROOT-ul din telefon, după ce l-am folosit și nu mai avem nevoie de el.

Ce este ROOT si de ce vrem sa-l scoatem ?

In acest tutorial v-am arătat cum se face root, fără PC, și tot acolo v-am explicat exact ce este root-ul.
În mod normal, dacă-l folosim cu trebuie, ROOT-ul nu este periculos, dar poate deveni extrem de periculos atunci când unei aplicații i se acorda drepturi de ROOT și acea aplicație este malițioasa.

De ce poate fi periculos ROOT-ul?

Atunci când facem root, aplicațiile pot primi drepturi necuvenite și pot face orice în telefonul nostru. Mai exact după ce facem root la telefon, putem scrie în orice director de pe telefon, inclusiv în System – Asta nu e bune deoarece printr-o simpla confirmare a noastră, o aplicație oarecare poate primi drepturi supreme și ne putem trezi ca ne strica sistemul sau ne descarca cin știe ce viruși în telefon.

Cum se face Unroot ?

Este foarte simplu. Din setările aplicației SuperSU, alegem “Unroot complet” și continuam pașii. În funcție de modul în care ați făcut ROOT (normal sau systemless), o sa vi se afișeze alte ferestre, unde trebuie sa confirmați dacă sunteți de acord sau nu cu acțiunile descrise acolo.

Important de știut!

Unroot-ul nu înseamna ca automat telefonul s-a întors la setările de fabrica. Ca sa revenim la setările din fabrica, trebuie sa ne întoarcem la recovery-ul stock și sa blocăm la loc bootloader-ul.

Tutoriale asemanatoare!

Deblocare bootloader telefon Android
Instalare TWRP recovery pe orice Android
Oneplus One, recovery si ROOT fara pierderea datelor
Instalare Cyanogenmod 14.1, Android 7.1 Nougat
Falsificare locație fără root

Tutorial video – Unroot Android sau ștergere ROOT-ul din telefon

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. octav homoranu a zis

  salut Cristi ! daca mai poti tine-o asa in continuare cu noi tutoriale ! cred sa esti singurul din Romania care face asa ceva de multi ,multi ani ! sa fii sanatos si sa ai mult curaj si putere de munca ! Apreciez efortul tau .

 2. Buna Cristi! Pot sa fac root pentru a scapa de anumite aplicatii preinstalate si apoi sa revin cu unroot pentru o securitate mai buna? Multumesc.

 3. Salut,felicitari ptr ceea ce faceti ! Dar ati uitat de tatal androidului,si anume LINUX !

 4. Salut Cristi! Vreau sa stiu si eu daca pot instala Cyanogenmod pe telefon fara root. Multumesc!

 5. Salut Cristi!
  Îmi place imaginea de lock screen de unde o pot lua și eu. Mulțumesc.

 6. Chiar de dimineata ma gandeam: ” Am root-at oneplus 3-ul ca sa-mi instalez Cerberus, oare nu pot sa scot root-ul pentru o mai buna securitate?” . Iti multumesc din inima, datorita tie si echipei “videotutorial .ro” am site-ul meu personal si stiu foarte multe altele (photoshop, gimp, securitate, etc)

 7. dan scarlat a zis

  salutare . am si eu o problema cu telefonul meu oneplus one . am facut anul trecut un update si era sa-l bulesc de tot . acum am versiunea Android 4.4.4 si face probleme . am incercat sa bag alta versiune si nu ma lasa . imi spune ” Device not unlocked cannot flash or erase ” ce pot face?

Speak Your Mind

*