YouTube Kids o aplicație YouTube speciala pentru copii

YouTube Kids o aplicație YouTube speciala pentru copii


YouTube Kids o aplicație YouTube speciala pentru copii

Copii stau pe tableta sau pe telefon, DAR!


Lumea digitala și tehnologia sunt bune, atunci când sunt folosite constructiv, dar pot fi și rele, atunci când nu sunt folosite asa cum trebuie.
De exemplu, copii când intra pe YouTube, pot găsi informații foarte utile, dar și anumite filmări care pot sa le “atragă atenția” într-un mod mai nepotrivit. Sa nu zic ca pe youtube poți sa găsești unele video chiar odioase, care nu ajuta la nimic un copil.

De ce suntem atât de îngrijorați?


Dezvoltarea copiilor în primii ani de viata este foarte importanta. Părintii trebuie sa se asigure ca mediul în care se dezvolta copilul lor este sănătos.
Pana la urma, noi oamenii, suntem formați de tot ce ne înconjoară. Învățam sa vorbim pentru ca auzim cuvintele în jurul nostru, iar comportamentul ne este influențat de comportamentul celor din jur, fata de alții și vis a vis de noi. Cu alte cuvinte, memoram și mimam ce fac alții.

Mediul din jur ne face oameni buni sau rai


Este esențial ca mediul în care se dezvolta un copil sa fie cât mai ferit de lucruri nepotrivite. Nu ma refer la interacțiuni bune și rele cu oamenii, ci ma refer la lipsa de interacțiune a copilului care se afla în fata “ecranelor”.
Dacă iei cel mai inteligent copil din lume și-l cresc intre oameni inculți, o sa devina și el incult, sau mai bine zis, o sa devina cel mai deștept dintre inculții de acolo. Informațiile pe care el le acumulează pana la o anumita vârsta, se vor cristaliza ușor, ușor, și acel copil nu va mai reuși sa se ridice peste grupul în care a crescut, chiar dacă-l muti de acolo. Chiar dacă își mai poate îmbunătății performantele, tot nu va reuși sa se ridice la potențialul pe care l-ar fi avut dacă creștea în alt mediu mai bun.

In mediile virtuale nu exista autocorecție a erorilor!


Copilul în fata ecranelor poate doar sa absoarbă informația, dar nu poate sa reacționeze la nimic. Este un fel de strada cu sens unic, te uiți la ecran și consumi conținutul, în rest nu poți sa faci nimic.
Exact ca la TV, când crainicul spune ceva iar tu nu pot decât sa-l asculți. Chiar dacă spune cele mai mari prostii din lume, tot n-ai ce sa faci.
In societate lucrurile se ajustează automat. Dacă unul spune o prostie, ceilalți o sa-l corecteze imediat. Pe net și la TV asa ceva e imposibil, de aceea valoarea informației a scăzut atât de mult.
Acum, Google și Facebook s-au apucat ei de curățenie, chipurile. Cică vor sa rezolve cu problema cu știrile false.
Din păcate la ei știrile false sunt știrile care se abat de la “narațiunea oficiala”, interferează cu interesele lor sau pur și simplu nu le plac lor, și de aici apare o nou forma de cenzura.

Ce zic psihologii?


Ei aleg calea de mijloc, ca întotdeauna. Psihologii de cele mai multe ori nu au răspuns pentru ce se întâmpla acum, pentru ca nu au suficiente date. Defapt psihologii nu au răspunsuri pentru nimic, ei au doar întrebări, categorii de subiecți, carnetele de notițe și judecați.
Ne spun sa avem grija, sa lăsam copilul mai putin în fata ecranelor, dar atât. Adică ei aleg un fel de cale de mijloc, care pe ei ii ferește de judecați ulterioare.
Domnilor psihologi, calea de mijloc, este de multe ori mai dăunătoare decât raul în sine!
Adevarul este ca fenomenul este este atât de complex, încât nimeni nu poate prezice ce se va întâmpla în viitor cu copii care azi cresc în fata ecranelor. Totuși eu cred ca omul de maine nu va mai fi ca omul de azi, și asta nu în sensul bun.

Abia de vreo 10 ani ne-am trezit cu ecrane în fata noastra.


Hai sa nu blocam accesul copiilor la informații, dar în același timp trebuie sa ne asiguram ca pe telefoanele și tablete este afișat conținut safe.
Aveți grija pe lângă YouTube, mai sunt și alte surse “de încredere” unde se găsește conținut nepotrivit: Wikipedia, Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, etc
Defapt nasoalele sunt peste tot!

Ce înseamna conținut safe?


Acum intram pe tărâmul moralității, și depinde de la om la om ce este bun și ce nu. Punctul meu de vedere: Fiecare părinte sau frate mai mare are obligația sa-l protejeze pe cel mai mic. Asa am făcut de 100.000 de ani încoace, nu vad de ce am schimba rețeta. Noi, care se presupune ca suntem mai copți la cap, trebuie sa-i ferim pe cei mici de conținut nepotrivit, asta pana se coc și ei la cap.
Hai sa nu-i scoatem din cuptor prea devreme!

Părintii care au impresia ca trăiesc cu geniul în casă!


Ca sa folosești un telefon nu trebuie sa fii un doctor in știința, pui degetul pe ecran și gata, se întâmpla chestii.
Părintii care își vad copii genii, au ei înșiși un nivel de educație IT scăzut și de aici vine contrastul care casca falia intre ei și copii.
Îmi aduc aminte ca pe vremuri părintii mei nu știau sa potrivească un ceas electronic, iar eu îl potriveam în câteva secunde. Asta nu ma făcea pe mine un geniu, ci pe ei niște ignoranți în tehnologie.

De ce își lasă părintii, copii la telefon sau tableta?


CA SA SCAPE DE EI!
Părintii sunt foarte ocupați și le este practic imposibil sa se ocupe și de trebuie cotidiene, și de copii. Astfel ca aceștia aleg sa lase copii în fata ecranelor.

Ce rele iți fac ecranele folosite în exces ?

Fizic:
1. Iti strica postura
2. Ne strica ochii
3. Dureri de cap
4. Alimentație dezechilibrata
5. Probleme cu oasele
6. Probleme cu circulația
7. Insomnii sau oboseala cronica

Psihic
1. Te fac sa-ți pierzi prea ușor răbdarea
2. Te obișnuiesc cu recompense imediate
3. Relațiile interumane devin neatractive
4. Vrei totul acum, ieri dacă se poate
5. Ai impresia ca totul ți se cuvine
6. Uneori dispare instinctul de conservare
7. Vine anxietatea când confrunți cu realitatea
8. Totul devine foarte greu de făcut în viata reala
9. Modelarea personalității după curentele de pe rețelele sociale
10. Trebuie sa devii altcineva doar ca sa fii validat

Aceste probleme pot fi întâlnite din ce în ce mai des în societate. Practic omul devine un personaj foarte antrenat pentru mediul virtual, dar extrem de slab pregătit pentru viata reala.
Când zic viata reala, nu ma gândesc la cine știe ce, ma refer la relațiile ale vieții , interacțiunile simple intre persoane / grup și activitățile cotidiene.
Vorbitul articulat începe sa devina raritate, iar intre timp frazele monosilabice și amestecul de româna cu engleza se așează ca o ceata peste noi toți.

YouTube Kids o aplicație YouTube speciala pentru copii.


Este disponibila doar pe surse alternative, nu și un PlayStore. De ce ? Nu știu! Poate pentru ca nu sunt suficiente canale în limba romana cu conținut pentru copii.
Instalarea sa face prin metoda sideload, adica prin executarea apk-ului. De aceea trebuie ca browserul vostru sa aiba permisiune de salvare a apk-urilor iar instalarea din surse necunoscute sa fie activata.
Tutorial util:
Setări mai puțin cunoscute din Android 8 Oreo

Pentru ce categorie de copii este YouTube Kids?


Din punctul meu de vedere YouTube Kids este potrivit pentru copii mici de grădinița și ciclul primar. Interfața este făcuta de asa natura, pentru copii mai mici, ca aceștia sa se simtă bine.
Nu uitați sa folosiți limita de timp, pentru ca e utila și dacă stabiliți limita dinainte cu copilul, o sa scăpați de drama.

Pe același subiect:

  • Control parental android pe tabletele și telefoanele copiilor
  • Fixarea ecranului într-o aplicație în Android – antidotul pentru curiosi
  • YouTube Kids o aplicație YouTube speciala pentru copii – tutorial video





    Tutoriale similare


    Despre Cristian Cismaru

    Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
    Invat ca sa va invat !

    Comments

    1. Vranceanuantondumitru a zis

      Super aplicație

    2. Ai dreptate cu parintii care isi cred copiii genii ca umbla pe un telefon sau tableta.

    3. Florinel a zis

      Super comentariul de prezentare!!! Nota 10 cu felicitări!

    4. Părerea mea este că orice exces este nociv…
      Nu există YouTube bun și YouTube rău ci numai modul în cate te raportezi tu la el. Deci, YouTube Kids e marketing!…
      Și Coca Cola e dăunătoare dar poporul american nu a murit de-atâta consum!

    5. Mare adevar ai grait, omul de de maine nu va fi ca cel de azi, cum cel de azi nu este ca cel de ieri.

    6. Se poate va rog, un video pas cu pas despre cum sa folosesti tableta pentru convorbiri telefonice folosind aplicatia Hangouts de la Google? In caz ca telefonul nu e disponibil (se incarca, e defect, nu e la indemana) sa folosesc tableta in locul lui.
      Ce am vazut despre Hangouts sunt video in engleza, nu cunosc limba si nu am inteles nimic.
      Pe tableta la “Setari/memorie” am vazut aplicatia “configuratia retelei de telefonie mobila” dar nu inteleg cei cu acesta aplicatie si cum se foloseste deoarece o vad mentionata doar la “memorie” in alta parte pe tableta nu e de gasit.
      O zi buna !

    7. Poate vă intrigă situația următoare și poate găsiți o soluție:
      -pe un MBOX cu Android 4.4.2.funcționa f. bine o variantă mai veche de YouTube(care reda HD video clipurile),dar în ultima vreme la deschiderea aplicației apare mesajul că este disponibilă o nouă variantă
      (fără cele două opțiuni:instalează acum sau mai târziu)iar la actualizarea app se pot reda video clipuri doar la 360p).
      Dacă nu fac actualizarea app și deschid aplicația prin accesarea notificațiilor Youtube,aplicația se deschide și pot vizualiza You tube în format HD.Dar dacă nu sunt notificări în ziua când doresc să folosesc YouTube,nu pot trece de pagina ce mă obligă să fac upgrade la Youtube.
      Mulțumesc!

    Speak Your Mind

    *