Cum se face root cu Magisk – tutorial video

Cum se face root cu Magisk
Cum se face root cu Magisk

Ce este ROOT pe Android?

Operațiunea de ROOT permite utilizatorului de Android sa folosească anumite aplicații care au nevoie de drepturi mai multe sa sa funcționeze. De exemplu Xposed Framework va poate ajuta sa va customizați orice colțișor al telefonului, dar are nevoie de ROOT, adică de mai multe drepturi.
Chiar și voi dacă vreți sa modificați un fișier din sistemul android, veți avea nevoie de ROOT pentru modificarea fișierului.
Pe scurt, ROOT-ul este utilizatorul cu drepturi depline de scriere în anumite directoare și de rescriere / executare / ștergere a anumitor fișiere.
ROOT înseamna sa faci ce vrei fără sa te oprească nimeni.

De ce nu avem ROOT standard pe Android ?

Pentru ca este periculos. Atunci cînd ai toate drepturile, poți foarte ușor sa strici ceva prin sistem, sa te infectezi, sa iei un spyware, etc.

Ce este Magisk

Ca și SuperSU, Magisk este o metoda de ROOT systemless, prin care putem edita Google SafetyNet, adică chiar dacă am făcut ROOT cu Magisk, vom putea în continuare sa folosim Android Pay, Mario Cart, update OTA, etc. Avem vouă componente, zip-ul care-l flash-uim în recovery și managerul care-l instalam în sistemul de operare Android, după ce activam “Surse Necunoscute”.

Ce are în plus Magisk fata de SuperSU?

1. Este open source (deschis și pentru inspectare)
2. Are module care aduc funcții în plus
3. Mai multe setări
4. Mai puține erori fata de SuperSU

Ce este un ROOT Systemless

Metoda de ROOT systemless, este o metoda de ROOT care nu modifica fișierele din sistem, ci doar modifica puțin imaginea de boot.

De ce avem nevoie ca sa facem ROOT cu Magisk?

Magisk se instalează in doua etape. Prima oara trebuie sa instalam zip-ul (ca pe SuperSU), iar după aceea trebuie sa instalam Magisk Manager, aplicația prin care controlam Magisk-ul.
Ca sa puteți flash-ui zip-ul cu Magisk, aveți nevoie de un recovery custom, dacă nu aveți recovery custom, va recomand sa vizionați tutoriale cu deblocarea bootloaderului și instalarea TWRP custom recovery.

Tutoriale ajutătoare:
Deblocare bootloader telefon Android
Instalare TWRP recovery pe orice Android

Tutorial root cu SuperSU (opțional)
Cum se face ROOT la telefon fără PC sau aplicații

Tutorial unroot (eliminare root) cu SuperSU (opțional)
Ștergere ROOT-ul din telefon sau UNROOT Android

Componentele Magisk

Linkuri de download Magisk si Magisk Manager

Cum se face root cu Magisk – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Salut,
  Am un s7 cu root prin Magisk, am instalat zANTI dar nu funcționează ba dimpotrivă, atunci când deschid aplicația îmi da restart la telefon sau îmi îngheață ecranul după care dă restart la telefon, nu am probleme cu alte aplicații, am dezinstalato și instalat-o din nou și tot degeaba.
  Se poate face ceva?
  Mulțumesc

 2. mihai ionescu a zis

  Buna seara, va rog sa ma scuzati ca va solicit un raspuns la o intrebare ce nu are legatura cu videotutorialul sus mentionat.Este compatibil samsung deX cu samsung galaxi S7 edge? multumesc anticipat pentru raspuns. Cu multa stima m.ionescu

  • Nu cred că Samsung DeX merge cu Samsung Galaxy S7 sau S6 sau Note sau alte modele.
   Samsung DeX este compatibil doar cu Samsung Galaxy S8 și S8+.
   Poate de vor găsi soluții pe viitor, dar din cate știu eu acum nu merge. Nu cred că S7 are suport MHL.

 3. Te inspiră cei de la howtogeek :))

 4. Trebuie făcute ceva precizări…in primul rand folosirea lui android pay cu băncile din Romania nu este încă posibilă.(nu este agreat ) . Zilele trecute am incercat sa inrolez un card de debit emis de BCR și nu a mers .
  2.Telefonul sa fie certificat Google și sa aibă tehnologie NFC.
  3.telefoanele care nu sunt certificate de Google (au bootloaderul deblocat sau sunt rootate folosirea lui android pay este imposibila.
  Totuși toate aceste piedici pot fi ocolite cu aplicația Magisk …dar și aici e o piedică ……cu care m-am întâlnit eu….sa presupunem că folosești android pay in strainatate. …Magisk ce face.? Ocolește sistemele de securitate prin care face verificări dacă tel.este certificat , bootloaderul e ok și nu e rootat.
  La deschiderea aplicației Magisk ești întâmpinat de 3 taburi sa zic așa, primele 2 sunt verzi …că să folosești android pay ..si nu numai ..si al treilea trebuie sa fie verde ..ceea ce la mine nu se întâmplă .. îmi dă Safety net failed
  …..daca cauți pe net găsești ceva rezolvări la problema dar părerea mea cu șanse mici de reușită.

  • Adrian Gudus a zis

   Nu-i suficient să flash-uiești Magisk ca să ascunzi root-ul, trebuie să setezi Magisk după ce îl flash-uiești.
   Mergi în Magisk la Settings și activezi Enable BusyBox, Magisk Hide și Systemless hosts.
   Apoi mergi în telefon la Setări, Aplicații, cauți Play Store, îl atingi și dai oprire forțată apoi curăță datele.
   După ce faci toate aceste lucruri, trebuie să eviți folosirea aplicațiilor root care fac modificări asupra sistemului de operare (tocmai din acest motiv ai acele mod-uri în Magisk, le poți folosi fără ca acestea să modifice sistemul) căci în caz contrar verificarea SafetyNet nu o să mai treacă.

  • Adrian Gudus a zis

   Nu-i suficient să flash-uiești Magisk ca să ascunzi root-ul, trebuie să setezi Magisk după ce îl flash-uiești.
   Mergi în Magisk la Settings și activezi Enable BusyBox, Magisk Hide și Systemless hosts.
   Apoi mergi în telefon la Setări, Aplicații, cauți Play Store, îl atingi și dai oprire forțată apoi curăță datele.
   După ce faci toate aceste lucruri, trebuie să eviți folosirea aplicațiilor root care fac modificări asupra sistemului de operare (tocmai din acest motiv ai acele module/Modules în Magisk, le poți folosi fără ca acestea să modifice sistemul) căci în caz contrar verificarea SafetyNet nu o să mai treacă.

 5. Va salut . Ce parere aveti de noul Oneplus 5. Merita bani ?

 6. Salut Cristi, daca ai timp in viitorul apropiat paote faci un tutorial despre “shodan” , sau cum mai este numit the dark google.
  Explore the Internet of Things
  Use Shodan to discover which of your devices are connected to the Internet, where they are located and who is using them.
  Multumesc.

 7. pe un samsung s3 neo, merge root-u asta ?

 8. LucianGLg a zis

  Nu prea e ok tutorialul Cristi, incomplet. Gen nu ai aratat ca rootul nu afecteaza aplicatiile ce se uita dupa root, in magisk poti verifica daca telefonul e rootat si nu mai ai nevoie de alta verificare, tot in magisk vezi daca telefonul este rootat cu perdea si astfel unele aplicatii nu vad acest root.

 9. Un tutorial facut sa fie la numar. De mantuiala..

 10. Ai avea dreptate, dacă faci tu altul mai bun. Până atunci, mucles!

 11. Unroot pt Magisk pe cand?

Speak Your Mind

*