Schimbare IP telefon pentru update OTA mai rapid

Schimbare IP telefon pentru update OTA mai rapid

Cum putem primi update-ul OTA (over the air) pentru telefon mai repede, prin schimbarea IP-ului ?

In situația mea, după ce producătorul telefonului publica update-ul OTA, pot schimba IP-ul și astfel primesc update-ul Android printre primii. In mod normal trebuie sa aștept vreo 2 săptămâni, că na…, primii la coada sunt cei din tarile mai “importante” ca Germania, USA, Franta, etc.

Ce am folosit pentru schimbare IP ?

Clientul VPN folosit in tutorial este Opera VPN, care este gratuit. Cu ocazia asta ați învățat sa schimbați și IP-ul pe telefon, dacă cumva sunteți banați pe vreun forum ..ceva.

Ce este un server VPN ?

Un server VPN este un nod în rețea, care poate fi oriunde (USA, Franta, China, etc). defapt un server VPN creează o rețea privata, exact cum ar fi rețeaua creata de routerul vostru. Când te conectezi la un server VPN, devii un membru al rețelei create de acel server VPN. De cele mai multe ori traficul intre tine și VPN este securizat, iar tu te legitimezi în internet cu IP-ul serverului VPN, nu cu IP-ul tău.

Cum ne conectam la un server VPN ?

Folosind un client VPN, ne putem conecta la server și putem schimba IP-ul. In tutorialul de fata am folosit clientul Opera VPN, care ne face legătura cu serverele VPN operate de Opera din diverse parți ale lumii. In client puteți schimba regiunea serverului VPN foarte ușor.
Pe videotutorial.ro am vorbit în mai multe rânduri despre VPN. Dacă sunteți interesați de subiectul serv / client VPN, avem câteva tutoriale VPN pe care le puteți viziona, ca sa va îmbogățiți bagajul de cunoaștere.

Ce se mai poate face cu VPN-ul?

In afara de schimbarea IP-ului, conexiunile VPN va ofera si siguranta. In urma cu ceva vreme v-am arătat cum se pot fura datele din rețea cu WireShark, unde se poate vedea cat de periculoase sunt rețelele Wi-Fi publice / gratuite.
Schimbare IP telefon pentru update OTA mai rapid – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. sal cristian am si eu o intrebare cu laptopul imi tot sacadat si la bagat prin tv cu hdmi si am intrat in setari la tv si nu este problema dela tv tv este nou panasonic este un drivers eu cred si nu stiu ce sa fac am tot scimbat
  windows 7 spunem ce trebuie sa fac
  multumesc

 2. Nu se conecteaza la Opera VPN prin Wi Fi.

 3. Adica nu vrea sa se conecteze la VPN nici pe Wi Fi,nici pe 3G.Incercat pe Note 4 si A5.

 4. Salutare, nici la.mine nu vrea sa se conecteze la Opera vpn nici prin wifi nici prin 4g. Oneplus One

 5. Mersi. Cu asta se conecteaza.

 6. am un samsung galaxy s7 si nu se actualizeaza la ultimul update software

 7. Salut Cristi,
  Am un Samsung A500F dual sim android 5.02. Am instalat opera vpn si am urmat pasii descrisi in videotutorial. Am schimbat mai multe regiuni si degeaba. Am gresit undeva ? Ma poti ajuta ?
  Multumesc anticipat
  Nelu

 8. Salut
  Un vpn bun cu ip de Romania stie cineva?
  Eu foloseam vpnbook ce foloseste PPTP ,dar din pacate nu mai este compatibila cu ios 10
  ms

 9. pt s7 nu merge cu nici o tara ,fratemiu sta in anglia si el la facut deja ,nu are opziune anglia

Speak Your Mind

*