Net mai rapid prin schimbare DNS si blocare malware si conținut adulți

Net mai rapid prin schimbare DNS
Net mai rapid prin schimbare DNS

Despre ce este vorba in tutorial video net mai rapid prin schimbare DNS ?

In tutorialul net mai rapid prin schimbare DNS, o sa va arat cum, prin schimbarea DNS-ului puteți obține un net mai rapid, puteți bloca malware-ul si puteți bloca conținutul destinat adulților.

Cum putem sa avem net mai rapid ?

Net mai rapid prin schimbare DNS

Prin folosirea unui server DNS mai rapid decât cel pe care-l furnizează operatorul de servicii internet, puteți experimenta o viteza mai buna la încărcarea paginilor.

Lățimea de banda in sine nu va fi mai mare, însă timpul de încărcare a paginilor si a resurselor (imagini, scripturi, reclame) va fi mult mai rapid.

Practic timpul de răspuns se va îmbunătăți si per total veți aștepta mai puțin sa se încarce paginile web.

DNS-ul de la Cloudflare

Net mai rapid prin schimbare DNS

Cloudflare este o companie care pune la dispoziția clienților servicii de tip CDN (content delivery network).

CDN-urile sunt folosite de majoritatea site-urilor din lume pentru servirea vizitatorilor cat mai rapid. Adică site-urile încarcă de exemplu imaginile, scripturile, si alte resurse, automat pe aceste CDN-uri, care sunt distribuite peste tot in lume.

Un client din Brazilia, atunci când vizitează site-ul videotutorial.ro, va vizita un fel de copie a site-ului nostru care se afla pe un server Cloudflare din Brazilia sau din apropiere.

Serviciile cloudflare sunt folosite de majoritatea site-urilor din lume si tocmai de aceea Cloudflare știe cel mai bine unde este fiecare site, si-l poate servi vizitatorului in cel mai rapid mod.

DNS-urile Cloudflare pentru publicul larg

Dacă tot aveau servicii CDN destul de complexe pentru site-uri si erau primii care știau despre locația site-urilor, Cloudflare a lansat si serviciile DNS pentru publicul larg.

Fiecare utilizator, acasă, fără sa plătească nimic, poate folosi unui din cele trei seturi de adrese DNS, care ajuta la o viteza mai buna, la blocarea malware-ului si la blocarea conținutului destinat adulților.

Seturile de adrese IP DNS Cloudflare:

Pentru un net mai rapid:

1.1.1.1

1.0.0.1

Pentru blocare malware:

1.1.1.2

1.0.0.2

Pentru blocarea conținutului pentru adulți:

1.1.1.3

1.0.0.3

Cum blocam malware-ul si conținutul pentru adulți pe telefoanele sau tabletele Android sau iOS atunci când nu avem acces la router ?

Blocare conținut adulți si malware pe Android

Varianta 1

De la Android 9, avem in conexiuni o setare care se numește DNS privat. Aici introducem adresa:

family-filter-dns.cleanbrowsing.org

*blocarea se va face pe orice fel de conexiune, wi-fi sau mobila

Varianta 2

Daca aveți Android 7 sau 8, introduceți in setările conexiunii curente wi-fi următoarele adrese DNS:

1.1.1.3

1.0.0.3

*din păcate blocarea malware si adulți se va face doar pe wi-fi, pe rețeaua curenta, cu pe alte rețele wi-fi si nici pe date mobile

Blocare conținut adulți si malware pe iOS

La conexiunea curenta wi-fi, introduceti urmatoarele DNS-uri manual:

1.1.1.3

1.0.0.3

*din păcate blocarea malware si adulți se va face doar pe wi-fi, pe rețeaua curenta, cu pe alte rețele wi-fi si nici pe date mobile

Tutoriale blocare malware si conținut adulți:

Tutorial video – Net mai rapid prin schimbare DNS

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. interesant articol… dar referitor la viteza…ar fi de preferat rularea unei aplicații de măsurare… namebench “https://www.howtogeek.com/howto/16372/find-a-faster-dns-server-with-namebench/” eu o folosec in linux dar sigur merge și în Windows… pe upc (fostul) nu e cloudflare cel mai rapid… ideal ar fi sa editați fișierul namebench.cfg adăugând dns-uri locale și universale cat mai actualizate…. “http://itgl.weebly.com/blog/1111”

 2. Buna Cristi ! In reteaua RDS nu a functionat nicio setare. Posibil din cauza Routerului KAON AR4010N? Dupa intoducerea pe rand a seturilor de adrese IP DNS Cloudflare , reteaua a picat cu totul. Exista vreo solutie?Multumesc !

  • try setting the DNS address directly into the router settings. My network also crashed completly when i changed windows dns to 1.1.1.3 while router was 1.1.1.1.; after setting the router to 1.1.1.3(1/2) everything was fine, no need to set up the dns from windows; different router though.

 3. la fel si la mn router Huawei de la RDS ? te rog mult poate ma ajuti

 4. băgătorînseamă a zis

  Interesant, dar merge destul de bine schimbarea DNS-ului direct în browser fără să mai modificați în setările routerului schimbarea DNS-ului. În setările browserului Microsoft EDGE și Firefox merge destul de bine, nu am încercat în Chrome. Intrați în setările browserelor și găsiți acolo schimbarea DNS-ului.

 5. Salutare Cristi .Am si eu o dilema iesita din contextul tutorialului de mai sus. Vreu sa pornesc unitatea PC si nu are nici un semn de viata pana in momentul in care scot cablul de de internet , Care ar fi problema ?

 6. Salut!
  Am testat și funcționează pe router TP-Link Archer AX6000.
  Mulțumesc pentru tutorial, sărbători cu sănătate și bucurii din plin!

 7. Salut,
  Schimbarea DNS-ului aduce cumva vreo imbunatatire a latentei in timpul sesiunilor de gaming? Thx!

 8. DNS se pronunța DI-EN-ES (prescurtat de la Domain Name Service) si nu DE-NE-SE

Trackbacks

 1. […] Net mai rapid prin schimbare DNS si blocare malware si conținut adulți […]

Speak Your Mind

*