Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil AX3000 169 Lei aproape gratis!

Despre ce este vorba în tutorialul video Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil ?

Acest articol, Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil, este de fapt un review al routerului Mercusys MR80X, care este vârful de gama in materie de routere, al celor de la Mercusys.

Pe lângă review, mai este și un tutorial de folosire pentru interfața, plus câteva informații legate de modul de funcționare al standardului WiFi 6. De aceea tot acest video este cam lung.

Ce este cu WiFi 6 ?

WiFi 6 sau AX, este evoluția fireasca a WiFi 5, care se mai numea si AC. Bineînțeles ca la orice evoluție avem anumite neajunsuri rezolvate si îmbunătățiri aduse pe partea de viteza, de latente si de capacitate a rețele de a gestiona multiple conexiuni.

Daca ar fi sa strâng într-un singur cuvânt tehnologiile si îmbunătățirile pe care le aduce WiFi 6, acest cuvânt ar fi PARALELISM

Daca aș avea doua cuvinte pentru WiFi 6, acestea ar fi Eficienta si Inteligenta

Daca ar fi sa strâng într-o fraza completa, care sa descrie WiFi 6, acesta ar fi Paralelism inteligent și eficient

Avantaje notabile ale standardului WiFi 6, sau AX, sau mai exact 801.11 ax:

Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil

OFDMA este una din metodele de gestionare mai buna a datelor, prin eficientizarea transportului acestora la nivel de pachete

Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil

MU-MIMO – Multi User Multi Input Multi Output este o alta adiție importanta, care apăruse si pe routere ac, spre final. Aici este eficientizată gestionarea conexiunilor cu mai multe dispozitive simultan

Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil

BBS Coloring – pe românește BSS coloring este tehnica prin care routerul “semnează” pachetele lui, pe care trebuie sa le schimbe cu dispozitivele conectate la el. Astfel, pachetele vor putea fi gestionate mai ușor pe frecventele care sunt din ce in ce mai aglomerate.

Întrebări legate de WiFi 6

Întrebare – Dispozitivul WiFi N sau AC poate beneficia de WiFi 6 ?

Răspuns – Da, veți simți clar diferența, chiar daca aveți un telefon sau laptop mai vechi

Întrebare – WPA3 merge cu dispozitive mai vechi, care suporta WPA sau WPA2 ?

Răspuns – Nu, dispozitivele vechi nu suporta WPA3. Acestea nu se pot conecta la router daca se folosește criptare WPA3. Vă sfătuiesc sa folosiți in continuare WPA2, ca sa evitați problemele de conectare.

Întrebare – Un router WiFi 6 îmi oferă viteza mai mare pe cablu utp.

Răspuns – Nu neapărat ! Un router WiFi 6 se diferențiază de un alt router gigabit (N sau AC), prin faptul ca are ceva mai multa inteligenta si eficienta pe Wireless. Pe cablu însă, pentru routerele similare ca performanta, dar făcând parte din generații diferite, vitezele vor fi asemănătoare.

Mercusys MR80X AX3000 in câteva fraze

Ce îmi place:

 1. Super accesibil, chiar ridicol de ieftin
 2. Performanta foarte buna pe gestionarea conexiunilor
 3. Arie de acoperire mai buna decât routerul meu vechi (Asus AC56U)
 4. Viteza dubla pe Wireless față de routerul meu vechi (Asus AC56U), pe același tip de legătura (866Mbps)
 5. Interfața simpla (asta e și bine dar si rău)
 6. Ușor de configurat, atât de pe desktop cat si de pe telefon
 7. Parental control foarte interesant (se vede si istoricul dispozitivelor)
 8. ARE SERVERE VPN – Open VPN si PPTP (la banii ăștia…)

Ce nu-mi place:

 1. Simplitatea setărilor e bună, dar poate părea frustranta pentru cei mai experimentați
 2. Din păcate nu are găuri de montaj pe spate, adică nu poți sa-l pui pe perete. Eu l-am agățat cu o sfoara alba de antene si l-al agățat de alimentatorul lui, care este băgat într-o priza poziționata mai sus, lângă tabloul electric. Arată super nașpa toată manțocăria.
 3. Plasticul lucios de pe față se zgârie și se mânjește de amprente foarte rapid. Mai bine făceau tot routerul din plastic mat, cu sunt grilele de aerisire.
 4. Asta este exagerata din partea mea: Aș fi vrut un port USB, măcar 2.0. Dar încă odată spun, deja la prețul asta, sunt de-a dreptul nesimțit sa cer așa ceva.

De unde cumperi

Router wireless Mercusys MR80X, AX3000, Wi-Fi 6, Qualcomm, Dual-Band, OFDMA, MU-MIMO

*link afiliere (pe tine te costa tot atât produsul, însă noi primim un mic comision la vânzare din parte magazinului)

Tutoriale asemănătoare

Wi-Fi extender rețea wireless prin prize
Wi-Fi extender rețea wireless prin prize
Curent prin cablul de net cu PoE sau Power Over Ethernet
Curent prin cablul de net cu PoE sau Power Over Ethernet
Briar aplicatie de mesagerie fără internet
Briar aplicatie de mesagerie fără internet
Schimbare canale – viteza mai mare
3 trucuri pentru semnal WI-FI perfect
3 trucuri pentru semnal WI-FI perfect

Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. da cristi vreau sa faci un video despre openvpn

 2. @ Alin
  Ok. Aștept mai multe comentarii.

 3. Și eu aș fi interesat despre un tutorial cu OpenVPN și cum se accesează remote un router din WAN/INTERNET (extern).

 4. Ai putea face un tutorial cum pot pune în mod bridge router-ul de la RDS. Am un TP-link și am încercat să îl pun în mode bridge fără să sun la RDS și nu am reușit, cred că portul care are legătură cu modul bridge este blocat. Dacă este blocat știu că trebuie sunat la ei, dar mă gândeam că poate știi vreo metodă să îl pot trece eu fără să mai sunt la ei să îl treacă în mod bridge. Dar te rog nu pune un link cu un tutorial mai vechi pentru că nu cred că mă ajută, deoarece eu am un router de la ei mai nou cam de un an jumătate. Un tutorial mai vechi nu m-ar ajuta fiind făcut cu un router mai vechi, setările care trebuiesc făcute bănuiesc că diferă de la un model mai vechi la unul mai nou. Mulțumesc!

 5. vladimir pudding a zis

  am avut modelul acesta si m-a tinut 3 luni de zile, viteza pe wifi scadea brusc cu toate ca eram la 1 metru de router fara corpuri care sa blocheze semnalul. din fericire cei de la emag mi-au dat banii inapoi

 6. @ Bob

  Trebuie sa pui in modul bridge routerul de la Digi.
  Nu stiu ce setari ai tu in routerul Digi, că au cam schimbat echipamentele și “politica”. De exemplu, eu am vrut să-mi monteze un router din cele noi, cu WiFi 6; dar am înțeles de la meseriașii care au venit că nu poți să schimbi parola WiFi, și am renunțat.
  Poți să le soliciți să-ți monteze un terminal ONT simplu, fără WiFi. Cu ăla poți să-ți folosesti routerul tău preferat fara probleme.

 7. @ vkadimir pudding

  În cazuri ca asta poate ajuta un update de firmware.
  Eu nu am simțit problema asta.

 8. Da, cel de la DIGI am încercat să îl pun dar portul 4 este blocat, nu-îl pot activa. Din câte am văzut portul 4 are legătură cu modul bridge. Păi tot ONT cred că este deoarece altele nu au, mai scrie GPON Terminal. Cineva mi-a spus că nu pot să îl pun eu în mod bridge și că trebuie să sun la ei să îl treacă în mod bridge. După ce îl trec în mode bridge pot să fac conectarea cu TP-linkul. Băiatul care mi-a spus așa a făcut el, il lau trecut în mod bridge fără să mai vină echipa la el acasă. Le-a spus ce vrea și ei i-au spus că o să îl treacă ei. M-am gândit cum am spus că poate ști vreo metodă fără să mai sun la ei. Mi-ar place să mai faci și tutoriale despre calculatoare de jocuri accesibile ca preț, procesoare compatibile windows 11 sau plăci de bază compatibile 11 etc. Oricum îți mulțumesc pentru răspuns și pentru toate tutorialele pe care le faci pentru noi.

 9. Doresc sa faceti un tutorial in care sa ne prezentati cum se poate opri conexiunea la internet pentru toate programele din calculator cu exceptia unora, Ex: Browserul Chrome, sa nu poata windowsul sa isi faca update nici programele spy preinstalate de microsoft sa nu poata vedea vreo conexiune la interned.
  Multumesc pentru intelegere.

 10. Multumim pentru reclamă!Acum s-a scumpit !!!

 11. Te salut! Mulțumim pentru tutorial.
  Trebuie sa menționez ca prețul este dublu!!!

 12. @ Lucian
  Îmi pare rău. Nu sunt eu cel care controlează prețul. Probabil AI-ul a vazut o crestere a cererii si a mărit automat prețul.

 13. Hai cu OpenVPN-ul!

 14. Astept si eu un tutorial pentru izolare a windowsului dupa cum spuneam mai sus, poate sa fie si cu VPN.

 15. Bună, posibil ai primit V1 la router fără găuri de prindere . Eu am primit V2 și am acele găuri de prindere . Configurare am făcut cu un smartphone prin wifi ,a fost simplu. ID Mercusys este pentru aplicația lor care este limitată față față de interfață routerului. Într-un adevăr materialul lucios se zgârie ușor și amprentele sunt vizibile foarte ușor etc . Plasticul care au atentele trebuie “rupt” de la baza antenei. E puțin cald nu afectează performanță cu cablu internet de 30m .
  Prețul a fost 249 lei

Trackbacks

 1. […] router și telefon la distanță ), se prezinta setarea unei conexiuni Open VPN între un router Mercusys MR80X AX3000 și un telefon cu […]

 2. […] Mercusys MR80X router WiFi 6 accesibil AX3000 169 Lei aproape gratis! […]

 3. […] am un router Mercusys MR80X un router WiFi 6 foarte rapid cu servere VPN și care este destul de […]

Speak Your Mind

*