Mărirea partiției C:\, cu sistemul Windows, prin atașarea altei partiții

Mărirea partiției C:\, cu sistemul Windows, prin atașarea altei partiții
4.9 (10) 98%

Mărirea partiției C prin atasarea altei partiții
Mărirea partiției C:\ prin atașarea altei partiții

Cănd achiziționam un laptop sau pur și simplu instalam Windows-ul pentru prima oara, se întîmpla ca hard disk-ul sau SSD-ul sa aibă mai multe partiții.
Pe lîngă partițiile normale din Windows, putem avea și alte parții sau chiar spațiu nealocat.

De ce sa mărim partiția C:\ pe care sta sistemul de operare ?

Răspunsul este clar: Pentru ca uneori este necesar, mai ales dacă facem anumite update-uri, care consuma spațiu, sau poate pur si simplu vrem sa instalam aplicații mari în C:\.

Un alt motiv pentru mărirea partiției C:\!

Dacă în prezent folosiți Windows 7, și va doriți sa treceți la Windows 10, veți observa ca Windows 10 are obiceiul sa consume foarte mult spațiu, dacă este lăsat de capul lui.
Windows 10 strînge update-uri pentru sharing-ul în rețea, păstrează versiunea veche a sistemului în caz de update, și de aceea este necesar mai mult spațiu pe Windows 10.

De ce ai nevoie sa sa mărești partiția C:\?

In primul rand trebuie sa avem disk-ul partiționat, adică pe lîngă partiția sistemului de operare, trebuie sa mai fie pe acolo o alta partiție, pe care o putem atașa partiției sistemului. Dacă nu aveți o alta partiție, sau un spațiu nealocat, aceasta metoda nu funcționează.

Cum se mărește partiției C:\ ?

Presupunînd ca avem o alta partiție pe lîngă partiția sistemului, vom șterge acea partiție și o vom atașa la partiția C:\ prin extinderea partiției C:\.
Totul se face din Windows, neavand nevoie de niciun program adițional.

ATENȚIE – înainte de extindere

Este recomandat sa va salvați datele importante de pe partiția care urmează sa fie ștearsa. Salvarea o puteti face pe un stick, hard extern, sau stick suficient de incapator pentru datele de pe partiție.
O idee bune este sa aveți și un backup pentru Windows

Tutorial video – Logitech G610 Orion review

Tutoriale similareDespre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comentarii

  1. Salut! Am un kit de Windows 7 Professional x64 SP1 si as vrea sa il modific, in sensul ca atunci cand vreau sa instalez Windows 7, sa am posibilitatea sa aleg ce editie vreau. Am citit mai demult undeva, ca trebuia sa umblu in kitul de instalare al Windows-ului , in folderul sources, si sa sterg un anumit fisier, iar dupa aceea salvam modificarile, imi facea alta imagine iso iar daca o puneam pe stick sau pe DVD, la instalare imi dadea posibilitatea sa aleg ce versiune de Windows 7 vreau sa instalez, pe 32 sau 64 de biti. Nu mai stiu daca intradevar asta era metoda corecta sau nu. De aceea cred ca ar fi folositor un tutorial de genul acesta despre cum transform un kit de Windows 7 intr-un kit Windows 7 AIO (All in One).

    View Comment
  2. Salut! Am o tableta Toshiba Encore WT8-A-102, cu Windows 10 si am probleme cu spatiul pe partitia C. Tableta are o partitie de recovery de 5,63 GB, dar cand dau clic dreapta pe ea nu imi apare nici comanda. Nu se deschide decat o mica fereastra cu comanda “HELP”, iar daca dau clic pe ea ma duce in site-ul de ajutor al Microsoft. Cum pot sterge aceasta partitie? Multumesc!

    View Comment

Spune-ți părerea

*