Cum faci o partiție de recovery cu Windows – dintr-o partiție actuala

Cum faci o partiție de recovery cu Windows?
Avem nevoie de puțin spatiu liber pe unul din hard disk-uri și aplicatia EasyBCD, care poate fi descărcata gratuit.

Important:
Înainte de a începe va spun cum faceți o partiție de recovery cu Windows, trebuie sa înțelegeți ca în tutorialul acesta vom face o realocare de spațiu, fapt care implica modificarea partițiilor. Dacă nu va simțiți confortabil făcînd asa ceva, va recomand sa nu aplicați metoda din tutorial.

Cum facem partiția de recovery cu Windows?

1. Vom micșora una din partiții si vom obține un spațiu liber nealocat
2. După asta vom formata spațiul nealocat, care va deveni partiție, pentru care vom alege și o litera noua.
3. Pe acesta partiție nou creata, vom pune fișierele dintr-o imagine ISO cu Windows
– Dacă nu aveți imagine ISO cu Windows, va rog sa vizionați tutorialul:
Linkuri descărcare ISO Windows 7, 8 și 10, orice versiune
– Extragerea (copierea) fișierelor de pe imaginea ISO, pe partiția noua, o puteți face direct sau cu 7zip.
4. După asta lansam EasyBCD, o aplicație pentru care colegul meu Adrian a mai făcut vreo doua tutoriale: Cum reparam dual boot-ul dacă am instalat Windows XP după Windows 7 și Cum redenumim sistemele de operare din Boot Manager în cazul unui multi boot Windows
5. Cu EasyBCD vom face partiția noua cu Windows, bootabilă, prin introducerea acestea în bootmanager-ul Windows-ului, ca sa putem avea partiția de recovery cu Windows.

Cum bootez după partiția de recovery cu Windows ?

La pornire veți avea doua opțiuni, fie porniți Windows-ul normal, fie porniți partiția de recovery, pe care eu în tutorial am denumit-o “recuperare”.

Ce putem face cu partiția de recovery cu Windows pe ea?

1. Putem repara Windows-ul în caz ca acesta nu ma bootează
2. Putem face o recuperare de sistem prin restaurarea unei imagini de backup sau prin System Restore.
3. Putem instala Windows-ul fără DVD sau stick, direct de pe acesta partiție, exact cum a arătat si Adrian in acest tutorial

Tutorial video – Cum faci o partiție de recovery cu Windows

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. cipric50 a zis

  interesant tutorialul felicitari ,,, eu am windows10 home cu licenta platita instalarea merge rapid nimic de reprosat dar ultimele updateuri cind se fac dureaza o vesnicie crezi ca este o varianta de a le include pe stik ?
  colegul tau a facut ceva asemanator pt windows7 ?

 2. Ok ! Dar sa creez o partitie de sistem ascunsa cum este la laptop se poate?Adica sa fac o imagine a sistemului pe o partitie ascunsa din windows ,ca mai apoi cand windosul nu mai porneste sa fac recovery din boot de pe acea partitie(asa cum face Acronis).

  • E o idee mai buna ca a mea, am lasat pe youtube daca se poate face fara sa-mi apara acea partite cand deschid pc-ul dar ideea ta suna mai bine. Cum apare cam de 2 ori pe an, nu-s sigur, update major la windows e mai ok sa extrag si sa fac asa, ca in tutorial. Pana una alta raman la stick

  • AOMEI OneKey Recovery Free Edition

 3. Romulus Dorin a zis

  Nu pot sas creez un volum pentru partitia R (recuperare apar pe rand mai multe ferestre avertizoare si in final nu pot sa realizez aceasta operatiune ! Care ar putrea fi motivul ?

 4. Ilies Gheorghe a zis

  As dori daca se poate, un tutorial cu o metoda de instalare a unui sitem Linux in dual boot cu Windows 10, dar pe sistem ce are in bios doar optiunea UEFI, nu si Legacy, caci avand acea optiune si neavând posibilitatea sa schimbi din UEFI in Legacy, Windows-ul 10 este instalat in UEFI, dar vreau si un Linux langa acel Windows, in dual boot. Ceva metode, optiuni sau daca se poate asa ceva sau nu.

 5. daca ai mai multe sisteme gen linux si win. nu poti face. pt ca menu boot e linux

 6. Grigor Danut a zis

  Foarte interesant tutorialul si chiar necesar pentru mine, ca am ceva probleme in ultimul timp si s-ar putea sa trebuiasca sa reinstalez windows-ul. O rugaminte as avea cum se extrage un windous boot-abil din windows-ul deja instalat in computer, o sugestie sau un tutorial daca se poate.
  Va multumesc.

 7. Da si pe mine m-ar interesa cum se face o imagine butabila din windowsul deja instalat.

 8. merge sa faci si pe windows 7?

 9. Salut Cristi. Am o problema la acest videotutorial. Cand extrag windowsul nu am acea fila specificata de tine “boot.wim” am fila “bootmgr.efi”. Poti sa ma lamuresti si pe mine ?

 10. Andrei Cosmin a zis

  Cum o pot sterge?

 11. cum se poate face o instalare de Windows cu recovey ca din fabrica?avand in vedere ca placa de baza are licenta microsof e secret sau suntem noi …..

Speak Your Mind

*