Logitech G610 Orion review – tastatura mecanica ieftina

Logitech G610 Orion review
Logitech G610 Orion review

In acest review o sa vedem cat de buna este tastatura mecanica G610 de la Logitech, o tastatura mecanica cu taste Cherry MX Brown iluminate.

Ce este o tastatura mecanica?

Tastatura mecanica are butoane cu contacte mecanice, care sunt realizate prin contactul a doua parți metalice, iar cînd aceste parți metalice din interiorul tastei se întâlnesc, se realizează contactul și este înregistrata apăsarea.

Diferenta dintre tastatura mecanica si cea cu membrana!

Buton tastatura mecanica

Buton tastatura cu membrana

De ce este mai buna o tastatura mecanica ?

In primul rand avem precizia, care este aceeași pe fiecare tasta. Pe tastaturile mecanice toate tastele se acționează la fel, cu aceeași forța și la aceeași adîncime.
Tastaturile cu membrana sau dom de cauciuc nu au precizia necesara, sa dacă o au la început, acesta se pierde cu timpul, cînd cauciucul își pierde proprietățile și elasticitatea.
Bineînțeles, după ani de zile de tastare pe un anumit tip de tastatura, te obișnuiești și trecerea dintr-o parte în alta poate fi greoaie.
Personal m-am obișnuit destul de greu cu tastatura mecanica, dar acum ca m-am obisnuit nu cred ca as putea merge înapoi.

Cum este sa tastezi la o tastatura mecanica?

Frumos dar uneori mai gălăgios. Experienta de tastare este extrem de plăcuta și plina de satisfacție, dar un minus pe care nimeni nu-l poate nega este zgomotul, care este mai mare decăt în cazul unei tastaturi cu membrana sau dom de cauciuc.
Pentru unii zgomotul nu-i o problema, cum nici pentru mine nu-i mare chestie, dar in cazul in care lucrați noaptea târziu și membri familiei vor sa doarmă, pot apărea probleme.

Design Logitech G610

Materiale Logitech G610

Tastatura este făcuta din plastic mat pe fata și spate, iar pe margini avem un plastic lucios. Unii ar spune ca plasticul acela lucios este un “magnet de amprente” însa eu spun ca nu-i problema deoarece partea laterala a tastaturii o atingi foarte rar și nu este nici foarte vizibila.
La interior tastatura are o placa metalica pe care sunt montate butoanele, placa care oferă rigiditate tastaturii.

Ergonomie Logitech G610

Ca și stabilitate, după cum am spus, tastatura este ca un tanc, lucru accentuat și de suporții de cauciuc de mari dimensiuni de pe spate.
Ca și înclinare, Logitech G610 poate sta în 3 poziții, pentru ca are doua piciorușe reglabile pe spate, care se pot fixa în 2 poziții + poziția orizontala, fără suport.
Din păcate nu avem palm rest, dar asta este o chestie destul de comuna la tastaturile mecanice. Cu toate astea, Logitech G610 este confortabila și fără palm rest, datorita piciorușelor de reglaj a poziției.

Taste Logitech G610

Tastatura mea vine în format ISO, cu shift-ul stînga mai mic și enter-ul mai pe verticala. As fi preferat ANSI, pentru ca asa m-am obișnuit, dar acum…
Avem butoane multimedia cu un bun răspuns tactil și o excelenta rola de volum
Logitech G610 nu vine cu taste macro programabile, dar pot fi programate F-urile

Conectivitate
Cablul USB este matisat dar fix
Logitech G610 nu vine cu porturi USB sau jack

Key Rollover
26 de taste pot fi apăsate simultan, si acestea se vor înregistra. Asta înseamna ca nu trebuie sa va faceți griji ca tastați foarte rapid si tastatura nu tine pasul.
Chestia asta cu 26 taste rollover este extrem de utila și pentru gameri, unde în unele momente sunt apăsate mai multe taste și pot apărea probleme de înregistrare a acestora. In astea 26 de taste apăsate simultan, pot fi acționate și tastele de modificare (Ctrl, Alt, Shift)

Buton control luminozitate (pentru control nivel luminozitate)
Buton gaming mode (pentru dezactivare taste Windows si Menu)

Logitech G610 Orion Brown

(preturi)

Tutorial video – Logitech G610 Orion review

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. bombonel a zis

  Bună dimineața! Este clar ca lucrurile se imput: aplicația Youtube va fi eliminata pe televizoarele Samsung mai vechi. Cine-i tartorul? Nenea „Goagal” este vinovatul pentru ca a decis să elimine de la data de 30 iunie 2017 acesta aplicație. Ce trebuie sa fac eu care am un TV Samsung cumpărat cam prin 2012, perfect functional și acum? Sa-cumpar altul? N-am bani pentru asta. Să-mi cumpăr un „Google Chromecast 2.0 HDMI Streaming Media Player” care acum la Emag este 177 lei? Am urmărit din nou tutorialul vostru despre „Google Chromecast 2.0 HDMI” dar eu bătut și mai greu cu capul n-am înțeles un lucru: acesta jucarie merge numai dacă ai un telefon? În mod firesc ar trebui ca gigantul Samsung să mă despagubeasca cu un „Google Chromecast 2.0 HDMI” la fel cum Philips-ul și-a despagubit posesorii de TV Philips după ce în 2009 a eliminat aplicația Youtube pe dispozitivele Blu-ray și pe smart TV Philips.

  • Adrian Gudus a zis

   Poate funcționa și cu browser-ul Chrome de pe PC sau laptop. Există o extensie în Chrome Web Store pentru Chrome care trimite conținutul multimedia către TV dacă ai atașat un Chromecast la TV.

 2. Pretul intre 500-700 lei, functie de distribuitor, este un pret decent ? Poate pentru nostalgici….

 3. Dumitrescu Constantin Bogdan a zis

  salut, fara nicio legatura cu articolul, va intreb asa : ce poate face cineva daca imi stie IP ?

 4. Salut Cristi . Ce tastatra recomanzi pentru un programator?

 5. Corsair Strafe RGB e buna in jocuri … 2 saptamani de acomodare dupa parasire laptop … !!!

 6. Am achizitionat tastatura dupa ce am vazut tutorialul, imi doream(nu pt jocuri) demult sa incerc o tastatura mecanica, chiar m-a surprins de feelingul pe care il ai cu aceasta tastatura, imi place, ai o senzatie aparte 🙂 si nu se poate compara cu ce aveam. The netx level 🙂 Tkx

Speak Your Mind

*