Logitech G403 Prodigy Wireless review, headshot-uri fără fir

G403 Prodigy Wireless este un mouse de gaming care chiar merge la fel de bine pe wireless, cum merge pe fir. Am putea spune ca pe Wireless, mouse-ul se comporta mai bine datorita lipsei cablului care poate deranja uneori.

E posibil gaming pe Wireless ?

Categoric, de curînd cei de la Logitech au îmbunătățit atît de mult legătura wireless intre PC și mouse, încît este imposibil sa faci diferența. Specialiștii Logitech au redus la minim latenta și interferentele. La alte mouse-uri wireless avem probleme cu interferentele radio de la router, in banda 2,4 Ghz, de la Bluetooth sau de la USB 3.0.

Ce are diferit un mouse de gaming fără de celelalte

Senzorii
Mouse-ul de gaming are un senzor special cu o rezoluție foarte mare. Rezoluția unui mouse de gaming poate ajunge la 12000-16000 DPI. În cazul lui G403 avem senzorul Pixart PMW 3366, care este cel mai bun senzor al momentului.
Accelerația
Momentul maxim (mișcare brusca) cu care poți mișca mana fără ca mouse-ul sa piardă contactul optic cu suprafața mouse pad-ului. Logitech G403 are o accelerație maxima de 40G, valoare imposibil de atins de vreo ființa umana.
Viteza
Viteza cu care se poate deplasa mouse-ul pana cînd acesta pierde contactul optic cu suprafața. Viteza de măsoară în IPS (inch pe secunda). G403 se poate deplasa cu o viteza maxima de 300 IPS = 762 metri pe secunda.

Pooling Rate-ul

Aceasta este rata de refresh USB intre mouse și computer, adică cat de rapid comunica mouse-ul cu PC-ul. G403 are un Pooling Rate de 1000 Hz, adică la fiecare milisecunda (a mia parte dintr-o secunda), mouse-ul G403 trimite date spre PC, asta înseamna o latenta de 1 ms. Mouse-urile obișnuite au un Pooling Rate de 125 Hz, adică o latenta de 8 ms.

Butoanele la mouse-ul de gaming

La un mouse de gaming avem butoane (switch-uri) mecanice speciale, care rezista la milioane de apăsări și au aceeași precizie la fiecare apăsare. G403 are switch-uri Omron, care sunt cele mai bune switch-uri din industria asta.

Greutăți pentru calibrare personala

Mouse-urile de gaming (nu toate), pot fi customizate după preferința utilizatorului. Uneori se găsesc în pachet greutăți cu care se poate echilibra mouse-ul după preferințe. G403 are o greutate de 10 grame, pe care nu o folosesc. Un utilizator cu mana mai grea poate găsi utila acea greutate. Repet, depinde de preferințele userului.

Lumini RGB customizabile

Luminile RGB intre la categoria look. Aceste luminițe nu va ajuta sa țintiți mai bune, dar va poate face biroul sa arate mai bune. Pe unele mouse-uri se poate customizat în fel și chip comportamentul și culorile, acesta fiind și cazul lui G403 Prodigy Wireless.
Atentie:
Dacă prețul lui G403 Prodigy Wireless vi se pare cam mare, sau nu aveți nevoie de wireless, puteți alege produse la fel de bune la preț mai mic. Mai jos o sa va pun cîteva mouse-uri de gaming la fel de bune.
Pentru mâna mica-medie
Logitech G203 Prodigy, 6000 DPI
Mouse gaming Logitech G Pro
Pentru mâna medie-mare
Mouse gaming Logitech G403 Prodigy (același dar fără wireless)
Mouse gaming Logitech G403 Prodigy, Wireless/Wired (prezentat în video)
Mouse Razer DEATHADDER, 3500dpi

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Eu nu pot sa inteleg de ce am lag la mousul meu. Are momente cand degeaba misc mousul si sageata merge intarziata. Poate sa fie interferenta de la router? Am un mouse Zalman ZM-M500WL.

  • Lag-ul sau întreruperile la mouse-ul wireless vin de la routerele in banda 2,4 Ghz, de la Bluetooth, de la cuptoare cu microunde, masinute cu telecomanda, etc.
   De obicei routerul este cauza, dar nu este vina lui.
   Incearca sa opresti routerul, si vezi daca mai face probleme mouse-ul. Daca nu mai ai probleme dupa oprirea routerului, te sfatuiesc sa-ti cumperi un router care dual band, adica cu 2,4 si 5 ghz.

 2. Si folosesc un pad A4TECH X7.

 3. DorianORCHESTRAro a zis

  aveti solutie inpotriva XML-RPC Atak Word press?

 4. Iti multumesc mult Cristi pentru prezentarea unui Mouse de gaming, la care am fost unul din personaele ce au cerut in comentarii un review de Mouse pentru Gaming. Sincer astept cu mare drag si un tutorial cu Softul lui. Nu in ultimul rand iti multumesc si pentru prezentarea monitorului LG, care am cerut si acest lucru intr-un coment. Nu va pierd din ochi si inca o data iti multumesc si tie si lui Adrian, colegilor tai pentru tutorialele cerute de mine. Bafta in continuare, si cat mai multe turoiale ce vine legat de GAMING.

 5. Salut, Cristi ne poți spune ce mouse-uri se mai gasesc pe piață si care au functia wireless/wired ?
  Multumesc.

Speak Your Mind

*