Instalarea serverului web Nginx impreuna cu PHP pe Windows – tutorial video

Salut prieteni, azi vom vorbi despre instalarea serverului web Nginx cu PHP pe Windows, este un setup din ce in ce mai folosit pe web in zilele noastre si nu a fi rau sa avem si pe localhost Nginx cu PHP.
Ce este Nginx ?
Nginx este un server web si reverse proxy HTTP, POP, IMAP etc, ca si server web acesta este cu mult mai performant fata de celebrul Apache.
Ce este un server web ?
Cred ca multi dintre voi stiti asta, serverul web ne permite sa vizionam paginile web intr-un browser (client), fara servere web nu ar exista WWW (internet). Cand apesi pe un link in browser, un server in partea cealalta incarca continutul ca sa te serverasca, un fel de ospatar digital.
Ca mai toate lucrurile si serverele sunt de mai multe feluri, Nginx este un server extrem de light, nu este incarcat cu prea multe module, cum este Apache. Modul in care este gandit acest server il face sa fie extrem de eficient, se multumeste cu memorie putina si ce este mai important, are un comportament predictibil, Apache in schimb iti poate face o surpriza cand ti-e lumea mai draga. Avantajul Apache-ului este ca este pe piata de la inceputurile WWW-ului, in timp si-a construit o comunitate solida, are suport solid in toate panourile de control (hosting). Nginx nu are istoria Apache-ului in spate insa castiga rapid teren datorita calitatilor incontestabile.
Spunea cineva odata ca Apache este ca un fel de Microsoft Office, are o multime de optiuni din care nu folosesti decat doua trei, Nginx pe de alta parte este ca Libre Office, are exact ce-i trebuie si nimic mai mult, desigur exista si module cu ajutorul carora poti largi paleta de functii.
Un mare minus pentru Nginx este faptul ca nu prea exista documentatie (original in rusa), dar sa speram ca lucrurile se vor schimba.
Un mare pas inainte pentru toata lumea ar fi ca producatorii panourilor de control (plesk, cpanel, etc) sa implementeze nativ suportul pentru alternative (Nginx, Lighttpd, etc).
Cum instalam Nginx si PHP pe Windows ?
Prima oara trebuie sa descarcam Nginx si PHP pentru Windows:
Download Nginx for Windows
Download ultima versiune de PHP

1. Instalam Nginx, alegem calea de instalare in radacina partitiei C:\
2. Cream un folder numit “php” in folderul C:\nginx\
3. Extragem zip-ul PHP cu fisierele, toate fisierele le extragem in folderul C:\nginx\php\
4. Acum mergem in folderul C:\nginx\conf\ si aici editam fisierul nginx.conf (folositi notepad sau mai bine notepad++), stergeti asterisc-urile din fata “location” exact cum ati vazut in tutorial, apoi inlocuiti cu codul de mai jos si salvati fisierul.

location ~ .php$ {
 root      html;
 fastcgi_pass  127.0.0.1:9000;
 fastcgi_index index.php;
 fastcgi_param SCRIPT_FILENAME c:/nginx/html/$fastcgi_script_name;
 include    fastcgi_params;
}

5. Inlocuiti continutul fisierului start-nginx.bat din C:\nginx\conf\ cu urmatorul cod si salvati fisierul.

@ECHO OFF
c:\nginx\nginx.exe
c:\nginx\php\php-cgi.exe -b 127.0.0.1:9000 -c c:\nginx\php\php.ini
ping 127.0.0.1 -n 1>NUL
echo Starting nginx
echo .
echo .
echo .
ping 127.0.0.1 >NUL
EXIT

6. Acum trebuie sa facem un fisier index.php pe care-l vom pune in C:\nginx\html\ in acest fisier vom pune codul de mai joc dupa care salvam.


7. Lansam fisierul start-nginx.bat
8. In browser accesati “http://localhost/index.php”, daca totul e ok, ar trebui sa se afiseze detaliile php.
Aceste setari sunt facute pe local, daca verti sa fiti vazuti din internet si aveti un router, trebuie sa faceti un port forwarding pentru portul 80 cu ip-ul alocat de router ( in cmd bagati “ipconfig” ca sa aflati ip-ul, dupa aceea pur si simplu bagati adresa voastra in browser si sunteti pe net.
Daca merge pe localhost si nu merge din internet inseamna ca nu ati facut bine port forwarding sau sunteti blocat de firewall.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 


Tutoriale similareDespre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. alex sebis a zis

  bai frate nam inteles nimic din tot ce ai zis in tutorial mai fu tutorial mai explicit

  • alex sebis:
   bai frate nam inteles nimic din tot ce ai zis in tutorial mai fu tutorial mai explicit

   tipic romanesc. roaga-l (cum ceri tu ‘bai frate’ )pe cristi-admin sa vina la tine acasa sa-l seteze si poate sa te serveasca si cu o bere. dupa ce ca ne impartasesc gratis (moca, degeaba, etc ) din cunostintele lor mai ne si suparam. era greu sa spui ‘nu am inteles cutare, imi explici te rog’ . nu stiu cand ne civilizam ?

 2. alex sebis:
  bai frate nam inteles nimic din tot ce ai zis in tutorial mai fu tutorial mai explicit

  Daca nu ai inteles nimic inseamna ca nu ai nevoie de Nginx cu Php pe Windows. Acest tutorial este destinat celor care vor sa instaleze acest setup, au incerca si nu le-a iesit, acest tutorial le va fi de folos.
  Pe acest site sunt o multime de tutoriale, sigur vei gasi ceva sa-ti placa.

 3. Si pot face ca siteul sa il pot vedea si de pe alte pc-uri prin localhost, ce trebuie sa fac ?

  • ASUS:
   Si pot face ca siteul sa il pot vedea si de pe alte pc-uri prin localhost, ce trebuie sa fac ?

   Localhost inseamna resursele locale, adica pc-ul in fata caruia te afli, pentru ca altii sa-ti acceseze, serverul, acestia trebuie sa introduca in bara de adrese a browserului IP-ul tau, ip-ul ol poti afla de pe google, scrii ip in browser si accesezi primul rezultat.
   Daca vrei o adresa gen “domeniu.com”, trebuie sa-l cumperi, daca te multumesti cu un subdomeniu gen “domeniu.domeniu.com” poti apela la noip sau dyndns, avem si noi cateva tutoriale.

   • cristi-admin: Localhost inseamna resursele locale, adica pc-ul in fata caruia te afli, pentru ca altii sa-ti acceseze, serverul, acestia trebuie sa introduca in bara de adrese a browserului IP-ul tau, ip-ul ol poti afla de pe google, scrii ip in browser si accesezi primul rezultat.
    Daca vrei o adresa gen “domeniu.com”, trebuie sa-l cumperi, daca te multumesti cu un subdomeniu gen “domeniu.domeniu.com” poti apela la noip sau dyndns, avem si noi cateva tutoriale.

    Aha Cristi dar eu pe langa pc si router mai am si doua camere IP la care au port forwording diferite, si am incercat si imi aparea inferfata de la D-Link de la router pe ip de la site, adica accesam localhost mergea daca bagam ip imi aparea Dlink routerul si cu no-ip nu functiona deloc ori trebuie facut din router ceva. Ca aici nu exista ceva concret sa fie un tutorial cu tot ce iti trebuie si sa intelegi bine, una arata cum instalezi xampp, una mysql, etc. dar un tutorial care sa poti intelege si invata sa faci aceasta chestie cu un server pc si sa ai site pe el. Eu acolo ma blochez nu stiu ce sa fac cand imi apare dlink si nu siteul meu cu port 80 sau 8080 ca nu ai cum sa modifici portul ca el vine stas 8080. Daca voi prezentati lite si nu in amanunt eu nu inteleg nimic si pacat de tutorialele voastre. Cum fac care sunt pasii, ca sa inteleg ?

    • AdrianGudus a zis

     ASUS: Aha Cristi dar eu pe langa pc si router mai am si doua camere IP la care au port forwording diferite, si am incercat si imi aparea inferfata de la D-Link de la router pe ip de la site, adica accesam localhost mergea daca bagam ip imi aparea Dlink routerul si cu no-ip nu functiona deloc ori trebuie facut din router ceva. Ca aici nu exista ceva concret sa fie un tutorial cu tot ce iti trebuie si sa intelegi bine, una arata cum instalezi xampp, una mysql, etc. dar un tutorial care sa poti intelege si invata sa faci aceasta chestie cu un server pc si sa ai site pe el. Eu acolo ma blochez nu stiu ce sa fac cand imi apare dlink si nu siteul meu cu port 80 sau 8080 ca nu ai cum sa modifici portul ca el vine stas 8080. Daca voi prezentati lite si nu in amanunt eu nu inteleg nimic si pacat de tutorialele voastre. Cum fac care sunt pasii, ca sa inteleg ?

     In primul rand, trebuie sa intelegi ce este si cum se face un portforwarding. Despre acest lucru avem un tutorial dedicat. Scrii sus in casuta de cautare din dreaptade pe margina neagra: Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz, dai enter si vei gasi tutorialul. Priveste tutorialul cap-coada pentru ca stiu ca ai tendinta de a o face pe breazul si priceputul in toate si citeste si tot textl de deasupra tutorialului. Pana nu vei intelege ce inseamna si ce face un portforwarding, nu vei sti cand, cum si de ce sa il aplici. Odata ce intelegi principiul de functionare, iti va fi usor sa il faci pe orice router pentru ca mai toate routerele au aceasta functie….poate plasata intr-o locatie diferita pe fiecare router dar exista.

     • AdrianGudus: In primul rand, trebuie sa intelegi ce este si cum se face un portforwarding. Despre acest lucru avem un tutorial dedicat. Scrii sus in casuta de cautare din dreaptade pe margina neagra: Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz, dai enter si vei gasi tutorialul. Priveste tutorialul cap-coada pentru ca stiu ca ai tendinta de a o face pe breazul si priceputul in toate si citeste si tot textl de deasupra tutorialului. Pana nu vei intelege ce inseamna si ce face un portforwarding, nu vei sti cand, cum si de ce sa il aplici. Odata ce intelegi principiul de functionare, iti va fi usor sa il faci pe orice router pentru ca mai toate routerele au aceasta functie….poate plasata intr-o locatie diferita pe fiecare router dar exista.


      Da, am reusit ce vroiam sa fac totusi dar pe pc server vad frumos site-ul, dar pe celalalt PC meu nu imi incarca decat scrisul fara imaginii, apare doar text. Ce unde trebuie sa umblu sa mearga flash player-ul prin localhost asa pc pc server vad ok, dar pe al meu nu vad decat text, fara flash.

     • ASUS: Da, am reusit ce vroiam sa fac totusi dar pe pc server vad frumos site-ul, dar pe celalalt PC meu nu imi incarca decat scrisul fara imaginii, apare doar text. Ce unde trebuie sa umblu sa mearga flash player-ul prin localhost asa pc pc server vad ok, dar pe al meu nu vad decat text, fara flash.

      De multe ori firewall-ul sau suita de securitate iti pot scana si implicit incetini traficul.
      O alta cauza ar fi setarea gresita a routerului (MTU).
      Dezactiveaza firewall, antivirus, Windows defender, etc.
      Seteaza corect routerul, ca sa-ti dai seama daca este routerul incearca sa bagi net-ul pe direct si incearca sa accesezi serverul de la un prieten (teamviwer).

     • cristi-admin: De multe ori firewall-ul sau suita de securitate iti pot scana si implicit incetini traficul.
      O alta cauza ar fi setarea gresita a routerului (MTU).
      Dezactiveaza firewall, antivirus, Windows defender, etc.
      Seteaza corect routerul, ca sa-ti dai seama daca este routerul incearca sa bagi net-ul pe direct si incearca sa accesezi serverul de la un prieten (teamviwer).

      Nu ca am vazut de la ce e cand tastez pe PC meu adresa http://xxxxxx.no-ip.info apare dar doar text si am dat si eu pe unul din textele alea de ex. Comment din tema wordpress si zice serveraul localhost conectare imposibila, deci ca si cum el cauta servearul la mie in PC si nu de la PC Server am oprit toate, chiar si firewall din router Dlink DIR615 am facut port forwding la 192.168.0.103 si port 80 si merge doar ca nu se incarca flash-ul dacat text, si prin xxxxxx.no-ip.info nu apare decat text iar de pe pc server imi apare totul OK. Inainte stiam sa fac dar nu am mai facut demult si am uitat.

 4. Balan Paul a zis

  Iti raspund eu asus.Cel putin din cate stiu eu ca sa pui de pe alte pc trebuie sa bagi Ip de pe care ai facut sau mai exista no-ip si iti pui un numele in loc de ip

 5. Balan Paul a zis

  Oricum imi place site-ul.Felicit toata echipa

 6. AdrianGudus a zis

  ASUS:
  Si pot face ca siteul sa il pot vedea si de pe alte pc-uri prin localhost, ce trebuie sa fac ?

  Parca ai fi intrat prima oara pe acest site ASUSE. Siugur ai citit textul de deasupra tutorialului in intregime? Daca nu, fa bine si fa acezt lucru.

 7. Un tutorial despre instalarea ocs inventory sau amanda backup este posibil?

  • Traian:
   Un tutorial despre instalarea ocs inventory sau amanda backup este posibil?

   Traian:
   Un tutorial despre instalarea ocs inventory sau amanda backup este posibil?

   Pot primi si eu un raspuns?Mersi

 8. george1984 a zis

  cristi,adrian am o problema cu win7 nu am sunet am incercat ce a spus adrian prin automatic update si tot nu vrea..instalez driverele de pe net si am sunet dar dupa ce dau shut down nu mai am nici pic de sunet(((= ce as putea face pls help!!!!!

 9. sall vas ruga sa faceti un tutorial despre noul sistem de operare MeeGo si daca merge numa la noteok sau si la pc simplu

 10. Cristi, ai nota 10+
  A mers absolut totul din prima (ca toate celelalte de altfel)
  Sa inteleg ca tii serverul cu situl videotuorial.ro acasa la tine?
  Sunteti buni!
  Spor la treaba si sa aveti multa, multa putere de munca.

  • Valentin:
   Cristi, ai nota 10+
   A mers absolut totul din prima (ca toate celelalte de altfel)
   Sa inteleg ca tii serverul cu situl videotuorial.ro acasa la tine?
   Sunteti buni!
   Spor la treaba si sa aveti multa, multa putere de munca.

   Valentine, nu ti-e bine 🙂
   Cum sa tin serverul acasa ? Ce eu am data center sub canapea ?
   Un astfel de server nu poate fi tinut acasa, nu pentru ca nu as avea unde sa-l pun, ci pentru ca nu am conexiune capabila sa tina un server.
   Videotutorial.ro are conexiune 1Gbit pe intern si 50MB pe extern, astea sunt garantate, pentru o astfel de conexiune acasa poti plati si 1000 de euro pe luna, nu mai punem la socoteala redundanta, ca sa mai bagi macar inca 200 MB de la alt provider te mai costa inca vreo cateva sute de euroi pe luna.
   Alimentarea cu energie electrica este o alta problema, daca-mi cade curentul ce fac?
   Pentru toate astea s-au facut data centerele.
   Cine vrea sa-si tina serverul acasa este problema lui, noi nu avem cum, avem nevoie de conexiuni serioase, siguranta, uptime cat mai bun, specialisti in preajma serverelor care pot interveni in cazul unei probleme.
   Fiecare isi face treaba lui, noi facem tutoriale, baietii din data centere au grija de serverul nostru si de retea, pentru ca eceste tutoriale sa ajunga la voi cat mai rapid.

 11. Saltu Cristi!
  spuneai în trecut, ca vei face în viitor un tutorial despre cum se face un tutorial. Cred că viitorul acela a venit. Ce zici ne arăți și nouă ce se petrece în spatele “camerelor”?!

  • Ionel:
   Saltu Cristi!
   spuneai în trecut, ca vei face în viitor un tutorial despre cum se face un tutorial. Cred că viitorul acela a venit. Ce zici ne arăți și nouă ce se petrece în spatele “camerelor”?!

   O sa facem si asta cu siguranta, inainte sa facem si noi curat prin “casa”, sa nu ne facem de rusine 🙂 la musafiri.
   Daca ati observat, noi am inceput usor usor sa filmam diverse tutoriale, la un moment dat va vom arata si ce este in spate.
   In general noi nu incercam sa promovam “persoane”, vedetele noastre sunt softurile si componentele hardware despre care vorbim.

   • cristi-admin: O sa facem si asta cu siguranta, inainte sa facem si noi curat, sa nu ne facem de rusine
    Daca ati observat, noi am inceput usor usor sa filmam diverse tutoriale, la un moment dat va vom arata si ce este in spate.
    In general noi nu incercam sa promovam “persoane”, vedetele noastre sunt softurile si componentele hardware despre care vorbim.

    Mulțumesc ca mi-ai răspuns. Și dacă tot vrei să iasă ceva frumos atunci când vei face acel tutorial, ar fi bine să apelezi la cineva care se pricepe la montaje video. Ar trebui să iasă ceva gen Miez de la CreativeMonkeyz cred.
    Cristi de ce nu mai cauți oameni de încredere care să ajute și ei cu cunoștințele lor făcând unele tutoriale, dar care sa facă ceva din plăcere și nu pentru bani. Cred că sunt destui oameni competenți în România.

    • Ionel: Mulțumesc ca mi-ai răspuns. Și dacă tot vrei să iasă ceva frumos atunci când vei face acel tutorial, ar fi bine să apelezi la cineva care se pricepe la montaje video. Ar trebui să iasă ceva gen Miez de la CreativeMonkeyz cred.
     Cristi de ce nu mai cauți oameni de încredere care să ajute și ei cu cunoștințele lor făcând unele tutoriale, dar care sa facă ceva din plăcere și nu pentru bani. Cred că sunt destui oameni competenți în România.

     Cu treaba facuta din placere e cam greu in Romania, toata lumea vrea sa faca bani, daca-l intrebi ce-i place sa faca, cu siguranta nu o sa primesti un raspuns.
     Motorul intern care-l face pe om sa performeze se numeste PASIUNE, fara ea nu poti face nimic frumos.
     Toata lumea alearga dupa bani, nimeni nu-si urmareste visul, pentru ca oamenii in Romania nu au vise, mai departe de masina si casa nu se duce nimeni, poate doar o masina mai mare si o masina mai scumpa, atat.
     Toate lucrurile frumoase pe lumea asta au fost facute din pasiune.
     Pe langa pasiun ai nevoie si de perseverenta, pentru ca nu esti singur pe lume, in stanga si-n dreapta vor fi tot timpul persoane care nu te inteleg si fara sau cu intentie te vor devia de la drumul tau.
     Chiar m-am gandit sa fac un tutorial/ghid pentru tinerii care s-au gandit sa se apuce de “treaba” pe web, la ce sa se astepte, cat dureaza pana iese primul leu, cum se face leul si alte chestii de genul asta.
     In ceea ce priveste look-ul comercial al filmelor, astea sunt chestii de imagine, cu siguranta vom rafina in timp prezentarea insa acum ne concentram pe continut si pe valoarea informationala a acestuia.

     • cristi-admin: Cu treaba facuta din placere e cam greu in Romania, toata lumea vrea sa faca bani, daca-l intrebi ce-i place sa faca, cu siguranta nu o sa primesti un raspuns.
      Motorul intern care-l face pe om sa performeze se numeste PASIUNE, fara ea nu poti face nimic frumos.
      Toata lumea alearga dupa bani, nimeni nu-si urmareste visul, pentru ca oamenii in Romania nu au vise, mai departe de masina si casa nu se duce nimeni, poate doar o masina mai mare si o masina mai scumpa, atat.
      Toate lucrurile frumoase pe lumea asta au fost facute din pasiune.
      Pe langa pasiun ai nevoie si de perseverenta, pentru ca nu esti singur pe lume, in stanga si-n dreapta vor fi tot timpul persoane care nu te inteleg si fara sau cu intentie te vor devia de la drumul tau.
      Chiar m-am gandit sa fac un tutorial/ghid pentru tinerii care s-au gandit sa se apuce de “treaba” pe web, la ce sa se astepte, cat dureaza pana iese primul leu, cum se face leul si alte chestii de genul asta.
      In ceea ce priveste look-ul comercial al filmelor, astea sunt chestii de imagine, cu siguranta vom rafina in timp prezentarea insa acum ne concentram pe continut si pe valoarea informationala a acestuia.

      Mulțumesc încă odată, ai mare dreptate în tot ceea ce ai zis.
      Sănătate și la mai multe tutoriale!

 12. FaraVirusi a zis

  Ai precizat in tutorial ca Apache manca foarte multa memorie Ram mai exact 8 GB, iar acum cu noul server Nginx mananca doar 2 GB din memorie. Eu zic ca direfenta este foarte mare, trebuie sa fie ceva smecherie pe care ai facut-o cand ai trecut la noul server!
  Cum ati trecut de pe un server pe altul Live?

  • FaraVirusi:
   Ai precizat in tutorial ca Apache manca foarte multa memorie Ram mai exact 8 GB, iar acum cu noul server Nginx mananca doar 2 GB din memorie. Eu zic ca direfenta este foarte mare, trebuie sa fie ceva smecherie pe care ai facut-o cand ai trecut la noul server!
   Cum ati trecut de pe un server pe altul Live?

   Pe noul server am trecut live, nu am fost nici macar o secunda offline. Am mutat totul si dupa aceea am schimbat DNS-urile, probabil ca unii vizitatori urmareau site-ul pe noul server iar altii ajungeau pe cel vechi.
   Dupa ce s-au updatat serverele peste tot, la toti providerii, am oprit site-ul de pe serverul vechi. Cu siguranta nu a observat nimeni.
   Nu ne plac paginile de mentenanta, ce dracu doar suntem in 2012.
   Pe noul server sunt facute tot felul de configuratii software si hardware pentru a putea suporta trafic mare si I/O urias.
   Serverul vechi ne-a mancat 10 ani din viata, cand credeai ca totul merge bine, se intampla ceva si intotdeauna era vorba de serverul web (Apache), deja cand aud de Apache ma ia o durere de cap….
   Si acum avem Apache pe server insa se ocupa de altceva. Greul vine in sarcina Nginx-ului.
   Nota 10 pentru developerii care au adus pe piata acest server.
   In alta ordine de idei, trebuie sa tinem cont ca videotutorial.ro nu este doar un simplu site cu 20.000 de vizitatori pe zi, acesti vizitatori se uita la tutoriale, tutorialele au o calitate foarte buna 1280×800 si codare de calitate, imaginati-va 300 de vizitatori in acelasi moment pe site care se uita la tutoriale (diferite) si deruleaza inainte si inapoi. Derularea pe playerul video se face instant indiferent de incarcarea site-ului, parca ai avea filmul pe desktop.
   Fara modestie, putem spune ca la noi pe videotutorial.ro continutul video se misca excelent, nu stiu niciun site (nici in tara nici afara) care sa livreze video atat de rapid.
   Test.
   Incearca sa te uiti la un tutorial, cel mai mare pe care-l gasesti si deruleaza oriunde doresti, dupa aceea spune-mi ce parere ai.
   Tinta noastra este seek instant si bufer 0 pentru video, cred ca am reusit, voi ce spuneti ?.

 13. Ba eu cred ca ar fi timpu sa va si “promovati” nu ca ar fi cazu. Da e placut si interesat sa vezi de la cine ai invatat atatea lucruri utile si interesante !!!Eu chiar am invatat multe ‘ chiar mi-a duc aminte pe la inceputuri ce pierdut eram nu stiam nimic despre calculatoru meu :))) dar uite ca cu ocazia asta tin sa va multumesc pentru efortul vostru.Respect

  • AdrianGudus a zis

   sklipy:
   Ba eu cred ca ar fi timpu sa va si “promovati” nu ca ar fi cazu. Da e placut si interesat sa vezi de la cine ai invatat atatea lucruri utile si interesante !!!Eu chiar am invatat multe ‘ chiar mi-a duc aminte pe la inceputuri ce pierdut eram nu stiam nimic desprecalculatoru meu )) dar uite ca cu ocazia asta tin sa va multumesc pentru efortul vostru.Respect

   Nu stiu daca este in masura cineva sa decida sau sa zica ca trebuie sa aparem public, cu mufele noastre ca persoana. Eu unul nu sunt de acord…daca Cristi doreste acest lucru, este invitatul meu insa stiu ca nici el nu tine sa fie public. Am mai spus si repet, imortante sunt tutorialele noastre si voi, nu cum aratam noi….
   Apropo, poze cu mine si Cristi aveti pe pagina noastra Google Plus: https://plus.google.com/u/0/115060802821531195174/posts Mai mult de atat, nu putem face pentru fanii nostri ( ma refer la a ne arata mufele si in alte moduri, feluri, pozitii, situatii)

   • AdrianGudus: Nu stiu daca este in masura cineva sa decida sau sa zica ca trebuie sa aparem public, cu mufele noastre ca persoana. Eu unul nu sunt de acord…daca Cristi doreste acest lucru, este invitatul meu insa stiu ca nici el nu tine sa fie public. Am mai spus si repet, imortante sunt tutorialele noastre si voi, nu cum aratam noi….
    Apropo, poze cu mine si Cristi aveti pe pagina noastra Google Plus: https://plus.google.com/u/0/115060802821531195174/posts Mai mult de atat, nu putem face pentru fanii nostri ( ma refer la a ne arata mufele si in alte moduri, feluri, pozitii, situatii)


    Chit ca nu-s prea agreat pe-aici, totusi ca si colegi de breasla m-am bucurat mult sa vad pozele cu voi, multa bafta in continuare!

 14. intradevarat serverele apash consuma mult si se misca lent ( folosit de mine si de alti prieteni de ai mei ). e f bine ca schimbati pe ce e mai performannt , Sunt multi care au niste servare uneori suprasolicitatea ca au numar f mare de utilizatori si nu fac nimic in privinta asta sa imbunatateasca domnule , pt ca alfel pierd din vizitatori ca iti dai seama ca nu va sta multa lume sa astepte pana se incarca pagina apoi pana se incarca imaginile etc….. Nu am ce zice videoturial.ro a mers mereu brici incarcare video nota 10+ nu am stat niciodata sa astept pana se incarca un tutiral chiar daca dadeam inainte si inapoi a mer si merge ca un film derulat.

 15. Ms de tutorial . o rugaminte cum instalez phpMyAdmin si de undel iau am cautat pe videotutorial.ro dar nu am gasit putin ajutor te rog ms

  • AdrianGudus a zis

   Alin:
   Ms de tutorial . o rugaminte cum instalez phpMyAdminsi de undel iauam cautat pe videotutorial.ro dar nu am gasitputin ajutor te rog ms

   Cum ai cautat? Eu cum am gasit? Stii ce vrei, stii ce ai nevoie dar nu stii ce si cum sa cauti? Niciodata n-am inteles asta….
   Daca mergeai sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra si scriai acolo: php my admin si dadeai enter, gaseai tutorialul.
   Formidabil cat de simplu era, nu?
   Cum faceti voi un site cand voi nu stiti pur si simplu sa cautati un articol intr-unul?

   • AdrianGudus: Cum ai cautat? Eu cum am gasit? Stii ce vrei, stii ce ai nevoie dar nu stii ce si cum sa cauti? Niciodata n-am inteles asta….
    Daca mergeai sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra si scriai acolo: php my admin si dadeai enter, gaseai tutorialul.
    Formidabil cat de simplu era, nu?
    Cum faceti voi un site cand voi nu stiti pur si simplu sa cautati un articol intr-unul?


    Daca ai impresia ca nu am cautat te inseli dar sincer ce am gasit cand am intrat ma dus pe un alt subiect in care era si php my admin in fine am intrebat nu am dat in cap sau nu am vrut sa te oftici asa de rau … eu credeam ca e un videotutorial pt cei cu mai putine cunostinte de cat ale tale Adrian , nici de cum nu credeam ca daca postez la rubrica coment ca am nevoie de putin ajutor ca vi sa ma iei la glume seci …
    In fine eu va apreciez munca si efortul depus si va stimez dar te rog incearca sa nu fi ironic pt ca nui frumos … scuza-ma pt ca am incercat sa cer putin ajutor si astept cu nerabdare urmatorul videotutorial

    • AdrianGudus a zis

     Alin: Daca ai impresia ca nu am cautat te inseli dar sincer ce am gasit cand am intrat ma dus pe un alt subiect in care era si php my admin in fine am intrebat nu am dat in cap sau nu am vrut sa te oftici asa de rau … eu credeam ca e un videotutorial pt cei cu mai putine cunostinte de cat ale tale Adrian, nici de cum nu credeam ca daca postez la rubrica coment ca am nevoie de putin ajutor ca vi sa ma iei la glume seci …
     In fine eu va apreciez munca si efortul depussi va stimezdar te rog incearca sa nu fi ironicpt ca nui frumos …scuza-ma pt ca am incercat sa cer putin ajutor siastept cu nerabdare urmatorul videotutorial

     Ne doare cand avem peste 800 de tutoriale si voi va asteptati ca la UN SINGUR search sa va cada din prima exact ceea ce cautati, de parca e atat de greu sa schimbi termenii de cautare, sa alternezi cuvintele si sa apesi tasta enter. Niciodata, pe nici un site cu foarte mult continut nu vei obtine LA O SINGURA CAUTARE exact rezultatul cautat de tine. Va e atat de greu sa folositi search-ul ala si fugiti de el….probabil va asteptati sa va bata cineva la usa si sa va serveasca mereu exact cu ceea ce trebuie fara ca voi sa faceti nici cel mai mic efort.
     Eu am scris in casuta de cautare din dreapta sus: php my admin, am apasat tasta enter si am dat de tutorialul numit: Crearea unei baze de date cu phpmyadmin. Unde dupa cum vezi si din titlu, este vorba DOAR despre php my admin si nimic alt ceva.
     Dar, cum am spus, daca faci o singura cautare si te astepti sa dai de aur, nu se va intampla asta niciodata.
     Noi muncim din greu sa cream continut de calitate, sa va informam, nu putem sa facem in acelasi timp si munca de cautare in locul vostru….daca am face asta, voua ce v-ar mai ramane de facut? ce timp am mai avea noi de pentru viata personala?

 16. Salut! Multumesc pentru tutorial. Acest program ca server s-a instalat rapid si as vrea sa spun ca saitul sau serverul vostru se misca foarte bine, conexiune buna etc. Bravo pentru tot ceia ce faceti. 🙂

 17. Letai Attila a zis

  Hello am si eu o intrebare dar nu zbierati la mine.Deci pe acest server se poate pune doua domenii adica virtual server?
  Multumesc pentru raspuns.

 18. Cum ramane cu bazele de date? Vorbesc de folosirea mysql, phpmyadmin. N-am vazut nici o informatie in tutorial, legata de bazele de date. XAMP, corect, foloseste Apache, dar este complet, il instalezi si te apuci de treaba. Astept o lamurire in sensul asta. Merci anticipat

 19. Cristi cind ai realizat fisierul index.php ce cod ai pus ? , pentru ca nu este …si in videotutorial nu se vede.

 20. BUNS SEARA …
  SALUT ..PUTETI VA ROG SA POSTATI SI ULTIMUL COD…PHP DIN HTML. PENTRU CA NU – AVETI POSTAT SI CRED CA DEACEA NU-MI MERGE.
  VA MULTUMESC.

 21. Madalin a zis

  Felicitari Cristi ! foarte interesant tutorialul , am urmat pasii intocmai ca in tutorial si totul a iesit super . ati putea face un tutorial si despre CMS-ul Concrete 5 ?

 22. catalinbusiness a zis

  marian:
  BUNS SEARA …
  SALUT ..PUTETI VA ROG SA POSTATI SI ULTIMUL COD…PHP DIN HTML. PENTRU CA NU – AVETI POSTAT SI CRED CA DEACEA NU-MI MERGE.
  VA MULTUMESC.

  Salut ! ..nici eu nu reusesc sa vad ultimul cod…si evident nici mie nu imi merge…multumesc anticipat !
  Si nu in ultimul rand as vrea sa va multumesc pentru toata aceasta munca depusa…practic sunt un abonat fidel al acestui site si astept cu nerabdare fiecare nou tutorial !
  P.S. Cateodata e greu pentru noi, profani sa legam un tutorial de altul.

 23. Imi cer scuze ca poate nu am fost atent dar in fisierul PHP, ce era scris ca nu cam am vazut in video si in descriere tot.
  ajutatima va rog
  ms anticipat

 24. In fisierul index.php scrieti:

 25. In fisierul index.php se scrie:

 26. Imi pare rau cred ca nu mi se permite sa scriu cod!

 27. Adrian Gudus a zis

  George:
  Imi pare rau cred ca nu mi se permite sa scriu cod!

  Pe viitor foloseste site-ul http://pastebin.com acolo unde nu iti este permis sa introduci cod. Tocmai acesta e rolul site-ului mentionat mai sus, sa share-uiti parti de cod pe forumuri sau in locurile unde acest lucru nu este permis.
  Modul de functionare e simplu, alegi ce fel de cod vei scrie, introduci cod-ul intr-o “caseta” si iti va fi generat un link pe care mai apoi il poti da mai departe celor interesati sau persoanelor pe care doresti sa le ajuti

 28. UN tutorial pentru linux ar fi perfect nu am gasit nimic in romana pe google

 29. In primul rand vreau sa va multumesc pt treaba pe care o faceti. Sunteti unul din site-urile mele preferate.
  Vezi ca intre punctul 6 si sapte lipseste postarea.

 30. cristi nu te supara dar nu apare ce sa scriem in index.php

 31. Codrin Popa a zis

  Salut. Puteti face si un tutorial cu nginx pe linux?
  Multumesc.

 32. Salut,

  Eu n-am inteles cum pot instala phpmyadmin & mysql pe nginx. Imi puteti explica, va rog? 🙂

  Cristi

 33. Imi spui si mie ultimul cod te rog frumos ca nu se vede

  • Adrian Gudus a zis

   Îl ai în textul de deasupra tutorialul, îngg!

   • In textul de deasupra tutorialului, la punctul 6 nu apare nimic; toti cei care au comentat in legatua cu ultimul cod care trebuie bagat in fisierul index.php AU DREPTATE, … asa ca nu mai fi rautacios si ajuta-i. Pacat de acest tutorial, daca nu poti merge mai departe de la punctul 6.

 34. Buna seara…
  Am instalat nginx in WHM. Problema este ca nu stiu care merge apache sau nginx … nici macar nu stiu daca merge nginx… pa puteti ajuta. Multumesc Anticipat

 35. 6. Acum trebuie sa facem un fisier index.php pe care-l vom pune in C:\nginx\html\ in acest fisier vom pune codul de mai joc dupa care salvam. ????????????????????????? cod nu este si nici pe video nu se vede nimic. astept raspuns urgent.

 36. Pitesteanu Cornel a zis

  in caz de ai mai da la cineva eroarea [emerg] bind() to 0.0.0.0:80 failed (1: Operation not permitted)
  editati in nginx.conf (de la nr 35la37 se gaseste)

  # server {
  # listen 80;
  # server_name localhost;

  server {
  listen 8080;
  server_name localhost;

  ca daca va da eroarea aia trebuie sa puneti portul 8080 altfel no sa porneasca nginx :))
  boon,,acum ca am scapat de eroarea aia,,,mai am de instalat phpmyadmin 🙂

  • Pitesteanu Cornel a zis

   tot in nginx.conf (linea 43-36) modificati din
   location / {
   root html;
   index index.html index.htm ;
   }
   in
   location / {
   root html;
   index index.php index.html index.htm ;
   }

   dc sa modifici asa?,,pentru ca daca nu modifici nu o sati vada index.php din folderul html nici daca te faci ca dai cu toporul in pc :))))
   aa,,app era sa uit. pentru cei care nu stiau ce cod a bagat la sfarsit in index.php

   Home

   frumos ,,elegant,,cat de cat :))

   • Pitesteanu Cornel a zis

    codul pentru index.php
    http://pastebin.com/raw/K77pmMVy

   • Buna Cornel,
    Am adaugat
    index index.php index.html index.htm ;
    in nginx.conf dar tot nu se incarca localhost/index.php

    Am observat ca linia de start a PHP este:
    C:\NginX\php\php-cgi.exe -b 127.0.0.1:9000 -c C:\NginX\php\php.ini
    dar in C:\NginX\php nu am php.ini doar php.ini-development si php.ini-production
    versiunea PHP este 7.1.8

    • Pana la urma am reusit sa-l pornesc !
     Am gasit si un tutorial:
     https://techtuts.info/2014/04/install-nginx-php-windows

     Linia index index.php index.html index.htm ; din nginx.conf ii comunica browser-ului ordinea in care sa caute “fisierul de start” (in cazul de mai sus cauta index.php , daca nu gaseste cauta index.html , daca nu gaseste cauta index.htm , daca nu gaeste da eroare…)

     Am redenumit php.ini-production in php.ini

     Pentru pornirea php-cgi.exe si nginx.exe ca si servicii am folosit NSSM (http://nssm.cc/download)
     Fisierul start.bat (trebuie rulat cu drepturi administrative)
     @ECHO OFF
     C:\NSSM\nssm.exe install “Nginx Server” “C:\nginx\nginx.exe”
     C:\NSSM\nssm.exe install “PHP Server” “C:\PHP\php-cgi.exe” -b 127.0.0.1:9000 -c C:\PHP\php.ini
     C:\NSSM\nssm.exe start “Nginx Server”
     C:\NSSM\nssm.exe start “PHP Server”

     Fisierul stop.bat (trebuie rulat cu drepturi administrative)
     @ECHO OFF
     C:\NSSM\nssm.exe stop “Nginx Server”
     C:\NSSM\nssm.exe stop “PHP Server”
     C:\NSSM\nssm.exe remove “Nginx Server” confirm
     C:\NSSM\nssm.exe remove “PHP Server” confirm

     Codul din index.php este https://pastebin.com/3J0zLvkN

Speak Your Mind

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.