Hackintosh nivelul 3, stick cu MacOS pentru PC-uri fara UEFI

Astazi vom continua seria de tutoriale dedicate Hackintosh, subiectul este pregatirea stick-ului de instalare pentru PC-uri fara UEFI, vom pune pe el sistemul de operare Mac OS X Mount Lion si un bootloader pe nume Chameleon.
Pentru a putea face toate astea avem nevoie de Mac OS X instalat macar in VirtualBox, daca nu se poate pe un Mac adevarat.
Avem nevoie de:
Un computer Mac sau un Mac OS X pe virtual
Iatkos ML2
Bootloader-ul Chameleon
Un stick USB de cel putin 8 GB
Daca nu aveti un prieten cu Mac, puteti instala Mac OS X in VirtualBox, avem si un tutorial care va poate ajuta cu Instalarea Mac OS X pe VirtualBox.
Data trecuta v-am aratat cum se face treaba asta din Windows, dar in acel tutorial era vorba despre varianta Iatkos ML3U, pentru placi de baza cu UEFI.
Mai jos aveti adresele de download pentru sculele necesare.
Va urez succes si va astept pe rubrica de comentarii sa-mi povestiti…
Download Iatkos ML2 (Mac OS X Mount Lion usor modificat) “http://iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23105”
Download bootloader-ul Chameleon (fara dansul nu booteaza) “http://iatkos.me/wp-content/uploads/2012/12/pkg/ML2_Bootloader_Installer.pkg.zip”


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Duallpannel a zis

  E petrecere la Anderson. ! Asta daca nu mai este suparat ca si-a parolat HDD.

 2. Asteptam tutorialul cu instalarea propriu-zisa!!!

  • Nu cred ca-i convine lui Cristi sa foloseasca Mac OS-ul pentru noi, doar ca sa vedem noi cum se instaleaza.Eu zic ca se instaleaza la fel ca in virtualbox nu?

 3. Cristi, Mac os X Mountain Lion, nu Mount Lion.. Cei de la apple si-au denumit fiecare versiune de sistem de operare dupa o felina.

 4. Alex567: Asteptam tutorialul cu instalarea propriu-zisa!!!

  Ok !

 5. edy: Nu cred ca-i convine lui Cristi sa foloseasca Mac OS-ul pentru noi, doar ca sa vedem noi cum se instaleaza.Eu zic ca se instaleaza la fel ca in virtualbox nu?

  Nu e chiar asa, pe unele pc-uri trebuie modificat cate ceva in bios, o sa va arat eu.

 6. Merge si pe amd?

 7. Cristimie nu imi merge pe VirtualBox Iatkos ML3U . Nu este alta varianta sa fac sticul ?
  Ajutama si pe mine!!

 8. e partea a 2-a nu partea a 3-a

 9. Bravo in sfarsit !! un pic cam scurt dar merge asteptam tutorialele viitoare instalare, post install si etc. Daca pot ajuta pe cineva de pe acest site cu oriceproblema in legatura cu hackintosh nu ezitati sa intrebati de asta exista rubrica de comentarii sa ne mai si ajutam intre noi printre altele. Bafta in continuare

 10. Cristi, despre ML3U nu spui ca nu booteaza de pe stick fara bootloader, pe UEFI spui ca booteaza si atunci de ce nu-mi booteaza pe o placa P8P67 REV 3.0 direct de pe stick ca ziceai ca bios-ul UEFI are bootloader el, dar dau sa booteze de pe stick si ma uit la el apare ”-” si clipeste intr-una si astept asa pana maine si nu booteaza. A trebuit sa descopar eu ca are nevoie de un bootloader Chameleon ca altfel stateam pana maine si nu boota direct cum spui tu in tutorialul trecut. Cand e testeaza intai si dupa zici ca functioneaza direct cu un stick fara alte unelte. Pai am citit ca trebuie update de bios, pe naiba nu stric eu placa cu update-ul lor de bios modificat auzi ca vrea 3602 dada sa astepte ei mult si bine ca fac update ca sa mearga. Dabea l-am pacalit mi-a luat ceva timp sa-l instalez cu boot+Mac OS(ML3U).

 11. Anderson: Cristi, despre ML3U nu spui ca nu booteaza de pe stick fara bootloader, pe UEFI spui ca booteaza si atunci de ce nu-mi booteaza pe o placa P8P67 REV 3.0 direct de pe stick ca ziceai ca bios-ul UEFI are bootloader el, dar dau sa booteze de pe stick si ma uit la el apare ”-” si clipeste intr-una si astept asa pana maine si nu booteaza. A trebuit sa descopar eu ca are nevoie de un bootloader Chameleon ca altfel stateam pana maine si nu boota direct cum spui tu in tutorialul trecut. Cand e testeaza intai si dupa zici ca functioneaza direct cu un stick fara alte unelte. Pai am citit ca trebuie update de bios, pe naiba nu stric eu placa cu update-ul lor de bios modificat auzi ca vrea 3602 dada sa astepte ei mult si bine ca fac update ca sa mearga. Dabea l-am pacalit mi-a luat ceva timp sa-l instalez cu boot+Mac OS(ML3U).

  Am spus intr-un comentariu mai sus, cateodata mai trebuie modificat cate ceva prin UEFI sau bios.
  O sa va arat in tutorialul cu instalarea.

 12. flo: Bravo in sfarsit !! un pic cam scurt dar merge asteptam tutorialele viitoare instalare, post install si etc. Daca pot ajuta pe cineva de pe acest site cu oriceproblema in legatura cu hackintosh nu ezitati sa intrebati de asta exista rubrica de comentarii sa ne mai si ajutam intre noi printre altele. Bafta in continuare

  E bine asa, sa va sfatuiti pe rubrica de comentarii.
  In felul asta putem izola mai bine unele probleme, va dati seama, noi nu putem avea toate placile de baza din lume…

 13. Ali!: e partea a 2-a nu partea a 3-a

  E tutorialul meu, pot sa-l botez cum vreau 🙂
  Te asigur ca-i partea a treia.
  Partea 1 – componente recomandate
  Partea 2 – stick cu iatkos ML3U pentru UEFI
  Partea 3 – stick cu iatkos ML2 pentru non UEFI (merge si pe UEFI)

 14. Alex: Cristimie nu imi merge pe VirtualBox Iatkos ML3U . Nu este alta varianta sa fac sticul ? Ajutama si pe mine!!

  Pai fi mai explicit dane mai multe informatii, ce este cea ce nu iti merge ? ai probleme la instalare, nu poti formata sticul, inafara de stick mai aveti optiunea sa descarcati imaginea de iAtkos de pe pagina oficiala si o ardeti pe un DVD. “MARE ATENTIE DVD-UL TREBUIE ARS LA CEA MAI MICA VITEZA SUPORTATA DE ACESTA” daca nu nu va functiona. Pe DVD nu e nevoie de booltoader, dare e mai lent inceputul cand incepe instalarea aceea cu marul pe fond gri si cu rotita invartinduse acel moment va fi mai lung pe DVD decat pe USB deoarece USB-ul are viteza mai mare. Bafta la instalare !

 15. adi: Merge si pe amd?

  Nu !

 16. Cristian Cismaru: E bine asa, sa va sfatuiti pe rubrica de comentarii. In felul asta putem izola mai bine unele probleme, va dati seama, noi nu putem avea toate placile de baza din lume…

  Da asa este. Cel mai compatibil cipset la ora actuala cu hackintosh este z77 .Eu detin un hackintosh cu acest chipset mai exact Z77X-UD5H si un i5 3570k si merge stuna, singura problema care am avut-o era placa video. Cateodata ramanea calculatorul inghetat doar se putea misca mouse-ul atata tot dadeam clic pe orice si nu se intampla nimic aveam un GTX 560 si am citit pe forumuri ca dirverele incluse in 10.8.3 nu suportau foarte bine arhitectura fermi care este in seria 5xx de la nvidia. asa ca aveam doua optiuni ori sa cobor din nou la 10.8.2 ori sa vand placa asa ca am vandut-o si momentan folosesc grafica integrata intel HD4000 de cand am scos placa veche afara nu mai am nici o problema totul functioneaza perfect planuiesc sa imi iau una din seria 6xx pe arhitectura kepler care sunt cele mai compatibile la ora actuala.

 17. Anderson: Cristi, despre ML3U nu spui ca nu booteaza de pe stick fara bootloader, pe UEFI spui ca booteaza si atunci de ce nu-mi booteaza pe o placa P8P67 REV 3.0 direct de pe stick ca ziceai ca bios-ul UEFI are bootloader el, dar dau sa booteze de pe stick si ma uit la el apare ”-” si clipeste intr-una si astept asa pana maine si nu booteaza. A trebuit sa descopar eu ca are nevoie de un bootloader Chameleon ca altfel stateam pana maine si nu boota direct cum spui tu in tutorialul trecut. Cand e testeaza intai si dupa zici ca functioneaza direct cu un stick fara alte unelte. Pai am citit ca trebuie update de bios, pe naiba nu stric eu placa cu update-ul lor de bios modificat auzi ca vrea 3602 dada sa astepte ei mult si bine ca fac update ca sa mearga. Dabea l-am pacalit mi-a luat ceva timp sa-l instalez cu boot+Mac OS(ML3U).

  Anderson uitate aici: http://understandingexistence.net/2012/08/28/asus-p8p67-pro-hackintosh-guide/ .Pentru toata lumea! inainte sa bootati fie ca instalati OS-ul sau vreo actualizare sau orice altceva cand important care cere restart inainte sa dati enter in partitia cu sistemul operativ cand va numara alea 5 secunde apasati orice tasta si scrieti ” -v ” fara cratime. Si in felulacesta bootati in verbose mode, adica in spatele marului cu rotita ce se invarte pe fond gri se intampa o gramada de procese si se incarca drivere si tot felu de prostii. Ca voi sa vedeti asta trebe sa bootati in verbose mode iar asta se face scriind -v, daca se intampla ca aveti kernel panic sau orice alta problema sistemul se va bloca acolo unde e problema si cu o simpla captura de ecran. o poza sau ceva de genul puteti primi ajutor “NU E NEVOIE SA STITI CE INSEAMNA CHESTIILE ALEA” intrebati pe net asa am facut si eu, si asa va puteti rezolva multe probleme.

 18. subofferul a zis

  aveti un avertisment la intrare de pe facebook

  The link you are trying to visit has been classified as potentially abusive by a Facebook partner.
  This website was classified as abusive

 19. flo: Da asa este. Cel mai compatibil cipset la ora actuala cu hackintosh este z77 .Eu detin un hackintosh cu acest chipset mai exact Z77X-UD5H si un i5 3570k si merge stuna,singura problema care am avut-o era placa video. Cateodata ramanea calculatorul inghetat doar se putea misca mouse-ul atata tot dadeam clic pe orice si nu se intampla nimicaveam un GTX 560 si am citit pe forumuri ca dirverele incluse in 10.8.3 nu suportau foarte bine arhitectura fermi care este in seria 5xx de la nvidia. asa ca aveam doua optiuni ori sa cobor din nou la 10.8.2 ori sa vand placa asa ca am vandut-o si momentan folosesc grafica integrata intel HD4000de cand am scos placa veche afara nu mai am nici o problema totul functioneaza perfect planuiesc sa imi iauuna din seria 6xx pe arhitectura kepler care sunt cele mai compatibile la ora actuala.

  Aceiasi configurare o am si eu plus o placa nvidia 650ti, totul ruleaza fara nici o problema.

 20. Se poate restaura imaginea cu mac os si cu USB Image Tool fara sa fie nevoie de mac instalat in masina virtuala si pentru bootare se poate folosi un bootloader separat (BOOT-132)

 21. subofferul: aveti un avertisment la intrarede pe facebook

  The link you are trying to visit has been classified as potentially abusive by a Facebook partner. This website was classified as abusive

  Scanare facuta cu virus total acum 2 minute.
  https://www.virustotal.com/en/url/b226eedb51ba6b9db3205f67be9c085453e6062b4e3a0ef6a399e1570fb054e2/analysis/1371808440/
  Sunt alarme fals pozitiv, ei cred ca “hack” din cuvantul hackintosh e ceva rau.
  Asta este inteligenta artificiala…

 22. Eu nu reusesc nicicum sa descarc imaginea iATKOS_ML2 , ma poate ajuta careva cu un alt linck !

 23. Duallpannel a zis

  Okas: Eu nu reusesc nicicum sa descarc imaginea iATKOS_ML2 , ma poate ajuta careva cu un alt linck !

  http://iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23105 Baga aceasta adresa in browserul tau,dai click pe Download iATKOS ML2 si o sa te arunce pe aceasta pagina unde producatorul a urcat pe torrente cea ce cauti tu.

  http://katproxy.com/iatkos-ml2-mac-os-x-mountain-lion-10-8-2-t6943705.html

  Ai nevoie de uTorrent sau Bitorrent pentru descarcare.

 24. Duallpannel man de acolo incerc sa-l descarc de cand sa facut acel tutorial despre cum se poate el instala in Vmware Player . Intru dau sa descarc apare sa-l deschig cu Utoreent ii dau ok . se face rosu si asha ramane |si de-l las o saptamana| 🙁 Apropo descarc de pe torrente de 12 ani stiu cum se descarca ,si ce program e necesar sa pot descarca

 25. Tot respectul pentru munca depusa,Multumim Cristi!!!!

 26. Duallpannel a zis

  Okas: Duallpannel

  Eu folosesc BitTorent 7.7.3 si pot sa-l descarc fara probleme de aici:

  http://kickass.to/iatkos-ml2-mac-os-x-mountain-lion-10-8-2-t6943705.html

  Dupa cat timp se face torrentul tau rosu [ adica nu sunt uploaderi ] ?

  • imediat ce il porneam insa acuma sa descarcat in sfarsit
   Buba este ,ca acuma si imaginea iATKOS MLM.dmg face acelasi lucru : am 3 ore de cand e rosu si nu gaseste nici un sedar 🙁

 27. emyemyemanuel a zis

  Salut Cristi, ma poti ajuta am facut pana ce a fost sa instalez bootloaderul am dat la change file destination si nu imi apara ca si tie imi arata doar hardul de la mac si stiku care e bagat ce ar trebuii sa fac multumesc

 28. Buna seara! Ma stradui de ceva vreme sa instalez os x pe pc-ul meu dar am intampinat o singura problema: placa de baza pe care o folosesc este Asrock z77 pro3, aceasta dispune de UEFI deci am incercat sa instalez ML3U, instalarea a decurs fara probleme dar nu reusesc sa boot-ez in sistemul de operare, imi este afisat logoul Apple pe fundal gri si rotita care se invarte la nesfarsit. Ce imi puteti recomanda sa fac?

 29. Ati renuntat la proiect? Pacat, era interesant.

 30. cand arati cum se instaleaza direct pe pc fara virtua box??
  as vrea si eu sa imi instalez dar, direct ca sistem de operare principal, nu numai in virtual box…

  • Simplu. Descarci Iatkos MLU3 si Transmac.Pornesti Transmac cu run as administrator, click dreapta pe stick (minim 8 GB sa aiba) si alegi restore image (parca e a 2-a optiune). Astepti sa se copieze. Dupa restart si alegi de unde sa boot-eze (de preferat sa folosesti un HDD gol). Instalarea este relativ simpla.
   Ideea e ca pt MLU3 trebuie un procesor cu placa grafica integrada HD 4000 (cel putin asa am constata eu). Evidet ca-ti trebuie si o placa de baza UEFI.
   Daca reusesti iti faci cont pe aplle (e free) si faci upgrade la Mavericks (care e tot free). Nu-l instalezi insa, dar il lasi sa se descarca. Apoi descarci Unibeast si faci un stick boot-abil cu Mavericks. Restart si boot-ezi de pe stick-ul cu Mavericks. Instalarea e ca mai inainte. Daca ai probleme dupa (cu seunetul de ex cum am avut eu ) instalezi Multibeast si alegi de acolo un driver.
   Eu am urmatoarea configuratie : Intel 3570K, MB Gigabyte GA-B75M-D3V, video GTX 650 Ti, 8 GB RAM .
   Totul a mers foarte usor fara setari in bios.Eventual cauta informatii despre placa video pe tonymacx86. Bafta 🙂

  • Placa de baza am vrut sa zic 😛

 31. Popescu Angel Iulian a zis

  Am o tableta prestigio ce are instalat android 4.2. Am gasit o aplicatie de anatomie care ma intereseaza la apple care ruleaza pe Mac. As vrea sa stiu cum pot face sa o folosesc si eu. Multumesc

 32. Salut…poate va straduiti sa faceti un tutorial de dual boot windows 8 si mac os….

 33. Salut.Sant posesorul unui IMAC DE 27 INCH,de cateva zile si……tre sa invat tot ce stiam sau invatasem la windows,de la 0.Ar fi bine venit un tutorial cum se face ,,,,tot la un os ,,,pana si my comp nu il gaseam.Merci

 34. teodorovici cristian a zis

  Am instalat pe un laptop samsung r522 , ideneb,kalyway 10.5.2si iatkosLe-am instalat fara probleme dar dupa restart nici una din astea nu a mai bootat.Idenebul s-a blocat la mar si asa a ramas,kaliwayul a rulat o lista lunga dupa care s-a blocat si asa a ramas,iar iatkosul L2 mi-a dat kernel panic.Oare de ce,Ce am gresit.Poate ma puteti ajuta, va rog.Pe laptop mai am instalat windows 7 pe 64 bit.Procesorul e intel si am 4g de ram.

 35. Cristi ai facut tutorial cu iatkos ml2 ? am cautat dar nu am gasit…

Speak Your Mind

*