Flash Player pe Android 5 Lollipop

De ce nu mai merge Flash Player pe Android ?
De cîțiva ani, producătorii de hardware împreuna cu marile companii (Google, Apple, Microsoft), au declarat război flash player-ului. Motivele sunt multe și nu are rost sa le discutam aici. Cert este ca succesul Android-ului în prima faza, s-a datorat suportului pentru flash player. Utilizatorii au migrat pe Android pentru ca au găsit flash player-ul, care la vremea aceea (2008-2009) nu era suportat pe nicio platforma mobila.
Intre timp chiar și Google a reușit sa se debaraseze de flash, mergînd pe mana HTML5, care din păcate nu are nicio legătura cu flash-ul și care nu suporta streaming-ul RTMP, site-uri flash sau jocuri flash.
Utilizatorii care aveau flash player pe android, nu mai pot accesa conținut în flash, deoarece Google Chrome nu suporta deloc flash player.
Soluția 1 pentru Flash Player pe Android:
Flash Player + Dolphin browser = flash player pe Android
Din păcate aceasta soluție nu merge la toată lumea; Dispozitivele mai slabe avînd probleme cu Flash Player-ul.
Soluția 2 pentru Flash Player pe Android:
Puffin Browser, chiar fără flash va poate afișa conținut in flash.
Pai cum face ?
Puffin nu este un browser obișnuit, el este un fel de player care rulează un flux de streaming, afișînd paginile randate in cloud la voi pe telefon. Functioneaza la fel ca Onlive. Nu trebuie sa instalezi flash player deloc.

Linkuri download

Flash Player Android apk

Dolphin browser

Puffin browser freeTutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Bun rau DOLPHIN -ul asta , are si comenzi vocale , am incercat “videotutorial” si mi-a deschis ceva cu amazon… , a doua oara ma zis “videotutorial/dot/ro ” si mi-a dat prima pagina catre voi . Demential !
  Am testat de pe un OnePlus / 64 Gb 😀 (mai bun decat al lui Cristi ! … hahahaha) , glumesc !
  Bafta !

 2. Daca m-ai putea ajuta Cristi, ti-as fi recunoscator. Am un LG Optimus G 32 GB si el vine dupa cum stii cu 4.1.2 instalat, Ieri am vrut sa ii fac update la 4.4.2 cu programul de la LG pentru update.
  Chestia e ca nu prea ma incanta noul Android. Cum fac sa revin la cel vechi?

 3. Ce facem pe PC cu ce putem inlocui flash player ?

  • Păi de ce sa-l înlocuiești ?
   Pe internet sunt foarte multe site-uri care folosesc flash, de exemplu “speedtest”.
   Flash-ul încă este necesar, pentru jocuri, animații, interfețe grafice, video streaming și multe altele.
   Html5 nu poate acoperii toate golurile pe care dispariția flash-ului le-ar lăsa.

 4. crisit te contrazic. ce ai spus in tutorial ca trebuie sa ai un telefon mai nou mai perfomantetc pt a rula flash player din dolphin. mie imi merge perfect si pe un telefon nu asa perfomant.

  • Felicitări, înseamnă ca ai un telefon destul de bun. Am încercat pe două telefoane, unul cu single care și 512 iar cel de-al doilea cu dual care și 1 gigă; Din păcate flash-ul îngreuna destul de mult browserul și am renunțat.
   Pe Nexus 4 și Oneplus One merge bine.

   • eu am testat pe samsung mini galaxy s2 si pe un allview la un amic nu mai stiu modelu si avea in jur de 500 mb rami si procesor singal core nu mai stiu fregventa si se misca fara probleme. acum credca depinde si cat de bine ii prieste la telefonu respectiv sa spun asa acest flash player ca nu e oficial. si ce ai uitat sa specifici ca unele situri nu o sa mearga chiar daca ai acest flash player si va cere flash player desi il ai. eu am intalnit situtii de genul.

 5. salut tuturor, scuzati ca nu sunt la subiect.
  Am “sony xperia m4 aqua” problema e ca nu pot sterge muzica direct din player. dacă se afla in stocarea internă a telefonului,pot,dar nu o pot sterge dacă se afla in SD card.
  mentionez ca dacă folosesc un file manager n-am probleme la sters fisiere din SD, doar din player nu pot.
  p.s.Am incercat mai multe playere,dar nimic.
  a mai pățit cineva așa?
  mulțumesc

 6. Eu am instalat FlashFox dupa upgrade la Android 5.0 (având deja Flash Player instalat) și conținutul flash merge foarte bine.

 7. Buna,

  E am instalat flash player-ul de pe un telefon mai vechi. La mine merge si cu Chrome.

Speak Your Mind

*