Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari – harta memoriei interne

Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari
Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari

Despre ce este vorba in tutorialul Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari ?

In acest tutorial video ” Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari ” o sa vă atât cum se găsesc fișierele mari pe Android si cum se șterg acestea dintr-o privire.

Aplicația pe care o vom folosi se numește Disk Usage. Aceasta ne arată dintr-o privire toată memoria interna a telefonului si fișierele.

Memoria telefonului e plină și telefonul se mișcă greu ?

Memoria interna a telefonului, adică stocarea internă flash (a nu se confunda si memoria RAM), se încarcă destul de repede.

Tot fișierele mari care încarcă memoria telefonului fac telefonul sa se miște foarte greu, deoarece stocarea interna pe orice PC, telefon, etc, trebuie sa fie măcar 15% liberă, pentru executarea unor sarcini de auto întreținere.

Uneori sunt puține acele fișiere mari care încarcă memoria si o simpla scanare cu Disk Usage ne poate arăta care sunt acele fișiere mari.

E greu să-ți dai seama cât spațiu ocupa fiecare fișier

File managerele pe care le avem cu toții in telefon, nu reușesc sa ne ofere o imagine de ansamblu, pe care noi oamenii sa o înțelegem dintr-o privire.

Disk Usage vine sa ne ofere o interpretare vizuala, printr-un desen, unde fișierele și folderele sunt sunt prezente toate pe un singur ecran, iar dimensiunea lor este proporționala cu spațiul pe care-l consuma in memorie.

Prin aplicarea zoomului, ne putem concentra chiar si pe fișierele cele mai mici, bineînțeles totul într-o singura imagine.

Disk Usage este o hartă pentru întreaga memorie interna a telefonului

Daca ar fi sa facem o analogie, Disk Usage este ca o harta, care ne arata toata planeta, iar daca facem zoom, putem vedea tarile, orașele, satele, străzile, blocurile, casele, etc.

Disk Usage a fost inspirat din WinDirStat, un soft pentru Windows, care, la fel ca Disk Usage, ne arata dintr-o privire si putem sa ne dam seama instant care sunt fișierele si folderele mari.

Pe lângă Disk Usage aveți nevoie si de Solid Explorer

Disk Usage merge mână-n mână si Solid Explorer, fără de care nu poate funcționa. Alternativ merge si OI file manager, dar am observat ca mai bine merge Solid Explorer.

Solid Explorer este, cum probabil va dați seama, un file manager, si încă unul foarte bun.

Prin filtrele care ne permit sa aranjam fișierele cum vrem, are si o integrare / colaborare foarte buna cu Disk Usage. Asta ne permite sa ștergem fișiere, unul cate unul in Disk Usage, sau mai multe odată in Solid Explorer.

Tutoriale video asemanatoare – eliberare spațiu stocare

Curățenie eliberare spațiu ștergere duplicate WINDOWS
Curățenie eliberare spațiu ștergere duplicate WINDOWS
Aplicatia ideala pentru stergerea fisierelor duplicate
Aplicația ideala pentru ștergerea fișierelor duplicate Windows
Ștergerea fișierelor duplicate pe telefoanele Android
Ștergerea fișierelor duplicate pe telefoanele Android

Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari – TUTORIAL VIDEO

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Corneliu Padurariu a zis

  Mi-aduc aminte, ca ai mai facut un tutorial de genul ăsta aici, acum ceva timp in urmă.
  O zi bună!

 2. Salut
  ce program folosesti pentru a reda ecranul telefonului pe PC
  Merci

 3. Furtună Crin Aristotel a zis

  Revin cu rugămintea de a mă ajuta, să-mi spuneți DE UNDE aș putea cumpăra acel KIT prezentat în Tutorialul domnului Cismaru!!!

  Bună ziua!
  Domnul Cristian Cismaru a publicat – în luna ianuarie – un Tutorial cu subiectul: „Reparare mufă IP (POE) pentru camera de supraveghere Hikvision…!

  Domnul Cismaru amintește în Tutorial despre un Kit cu această mufa IP – care este cu tot cu cabluri de schimbare pentru această cameră, Hikvision…!

  Rugămintea mea este ca domnul Cismaru să-mi indice firma – adresa – de la care pot cumpăra aceste cabluri ( tip Kit…!)
  Vă mulțumesc, cu anticipație!

  PS: Dacă firma Dumneavoastră deține acest Kit de cabluri cu mufa IP (pentru Hikvision) vă rog să mă contactați la telefon 0744.290 078, pentru a face o comandă!!! – Furtună Aristotel

  Încă o dată VĂ ROG FRUMOS să nu ignorați acest mesaj…!

  • Kit-uri (cablu) pentru camerele de supraveghere se gasesc pe ebay. Nu pot sa va las link pentru ca nu pot garanta pentru vanzatorii respectivi.
   Parerea mea:
   Cred ca metoda cu repararea cablului este mai ieftina si mai rapida.

 4. luciangl a zis

  Pot sa confirm ca pe orice telefon samsung se poate activa functia de inregistrare apeluri, indiferent de telefon sau versiune de soft si asta fara sa stergi nimic sa fara sa root-ezi telefonul. Precizez ca ESTE LEGAL sa inregistrezi apelurile pentru uzul personal.
  Ca bonus pot confirma ca se poate reseta telefonul samsung chiar daca nu sti parola, amprenta, codul etc indiferent de model sau versiune de soft la telefon.
  Testate cu succes pe mai multe dispozitive!

 5. Florin Rusu a zis

  Ivan Volosiuk este de încredere?
  De când cu războiul ciber…

 6. Iacob Doru -Vaslui a zis

  Salut maestre.
  Am vazut in tutorial ca ai, o imensa biblioteca de “Teatru radiofonic ” (6,..Gb).Ai putea sa- mi spui te rog cum ai capatat-o.Ma intereseaza soft ; download ; de unde pot da ascult si daca pot reda mai multe episoade ( unul dupa altul). Stiu ca unele sunt in episoade, si daca pot sa le ascult in calup.Marturisesc ca imi place sa le vad, ascult de la profesionisti ca tine in defavoares de a cauta pe neu.Sunt fanul tau.
  Multumesc sa ai o seara minunata.

Trackbacks

 1. […] Eliberare memorie Android găsirea fișierelor mari – harta memoriei interne […]

Speak Your Mind

*