Detectarea problemelor din retea cu Tracert si Pathping

Astazi vom continua cu detectarea problemelor ce pot aparea in retea sau “pe drum” cu ajutorul Tracert si Pathping. Daca data trecuta am vazut cum se foloseste comanda Ping pentru rezolvarea problemelor de retea pana la provider, astazi vom merge mai departe si vom vedea pe unde trec bitii nostri si in ce conditii.
Trace Route, sau Tracert ne permite sa aflam pe unde trebuie sa trecem in drum spre site-ul nostru favorit. Din pacate Tracert nu ne arata mai mult, tocmai de aceea avem nevoie de o scula care isi baga nasul mai adanc.
Pathping este o combinatie intre Ping si Tracert care ne permite sa vedem nu numai pe unde trec bitii nostri, dar si in ce conditii. Pathping ne arata daca nodurile din retea au prierderi de pachete, care ne pot strica experienta de navigare.
Daca observati ca sunt pierderi de pachete pe unul din serverele providerului vostru, puteti sa-l anuntati. Daca problema este la un alt provider din Romania, probabil providerul vostru poate lua lagatura cu el pentru rezolvarea problemei. Daca problema este in afara granitelor tarii, atunci nu va ramane decat sa va inarmati cu rabdare…
Atentie.
Pathping se gaseste doar pe Windows.
Cum se da Trace route ?
tracert google.ro
Cum se da Pathping ?
pathping google.ro
Daca aveti probleme cu reteaua locala, va sugerez sa vizionati tutorialul despre ping.


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. DuallPannel a zis

  Am o intrebare: daca stiu adresa IP a unui PC din SUA de exemplu pot sai aflu adresa MAC. Este vreo posibilitate ?

 2. Referitor la acel hosting serverfree.com Intr-adevar platesc prin ads-uri in control panel. Asta este plata. Nu exista contracte intre mine si firma. E si normal este free hosting. E bine ca s-au desteptat si astia cu free hostingul si ofera unlimited disk space si bandwidth. Nu? Ai drepate ca trebuie sa platesc pt un hosting, dar unde ma sfatuiesti pe un hosting din USA sau in Romania romanesc? Sau nu conteaza asta?

 3. Mersi pentru tutorial , daca se poate un tutorial cum sa lucram in cmd , ms .succes .

 4. Salut Cristi.
  Legat de retea am si eu o problema daca poti sa ma ajuti.
  Am un nas synology 213, pe care nu il pot pe care am facut setarile ddns. Daca ies pe net mobil sau alt pc, orice alta retea merge sa il accesez, in schimb din reteaua interna nu merge neam.
  Am un router TP-Link TL-WR1043ND cu dd-wrt pe el.
  Aveti vreo idee ce trebuie facut? Ma disperat pur si simplu, am googalit, am facut probe cu fisierul host, nimic.
  Va rog un pic de ajutor daca se poate.

 5. Adrian Gudus a zis

  ciprian: Salut Cristi. Legat de retea am si eu o problema daca poti sa ma ajuti. Am un nas synology 213, pe care nu il pot pe care am facut setarile ddns. Daca ies pe net mobil sau alt pc, orice alta retea merge sa il accesez, in schimb din reteaua interna nu merge neam. Amun router TP-Link TL-WR1043ND cu dd-wrt pe el. Aveti vreo idee ce trebuie facut? Ma disperat pur si simplu, am googalit, am facut probe cu fisierul host, nimic. Va rog un pic de ajutor daca se poate.

  Desi nu am reusit sa inteleg ce problema ai si ce vrei sa faci…
  Ca si un router, un NAS are un IP intern si unul Extern. IP-ul extern, cel oferit de providerul de net si pe care il folosesti sa te conectezi dintr-o alta retea (net mobil sau HotSpot Wireless) care in cazul tau e de forma nume.dlinkddns.com (caci presupun ca pentru IP-ul extern ai facut tu “masca” la DDNS)
  Si IP-ul intern, cel alocat de router (iarasi nu ne-ai spus daca NAS-ul la randul lui e conectat la un router sau ai intrat direct in el cu cablul de internet)
  Ca sa accesezi NAS-ul din reteaua interna folosesti IP-ul intern alocat de router pentru NAS-ul tau.
  Nu vei mai accesa nume.dlinkddns.com ci vei scrie IP-ul intern alocat de router pentru al accesa. Intri in router si vezi ce IP a alocat acesta NAS-ului tau apoi folosesti adresa IP in browser.

 6. Adrian Gudus a zis

  Tot pentru ciprian iti mai recomand sa vizionezi si tutorialul despre Tutorial complet despre setarea si folosirea unui NAS Zyxel NSA320 pe care il poti viziona accesand acest link: http://goo.gl/8nNzAk

 7. Cum fac rost din nou de un fisier .htacces ca l-am sters de pe serverul de hosting. Pot sa-l creez manual gol sau se descarca de undeva? L-am sters acidental.

 8. Cristi cum ai facut sa apara scrisu asa de mare in Comand promt

 9. Adrian Gudus a zis

  eNd: Cristi cum ai facut sa apara scrisu asa de mare in Comand promt

  Click in coltul din stanga sus a ferestrei CMD apoi click pe Properties si mergi in tab-ul Font si iti alegi dimeniunea. Daca mergi si in tabul Colors poti schimba si culorile pentru CMD.

 10. Cristi eu nu pot instala wordpress pe hostul meu imi da eroare cand caut un plugin an unxpected error etc. Am facut un scan cu virus total si mia- gasit 2 malware inauntrul arhivei zip la wordpress 3.6. Oare asta sa fie motivul de nu pot cauta din interfata de administrare un plugin? Faptul ca are 2 malware inauntru sau sa fie false positive? Dar nu cred din moment ce 2 antivirusi au gasit de cuvinta ca exista 2 virusi sau malware sau malicious software in engleza. Eu practic nu pot cauta un plugin o tema deloc nu se poate conecta la baza de date deloc. Sau sa fie hostul virusat?Am facut acum un scan se pare ca a mai ramas un virus

  https://www.virustotal.com/en-gb/file/09e15a4f73eddd79dfc90411a3e95f3b2afc8d407fca1b9dd82b0e84e6971b5c/analysis/1375545238/

 11. eNd: Cristi cum ai facut sa apara scrisu asa de mare in Comand promt

  Scrisu apare asa mare pentru ca captura tutorialului a fost facuta la rezolutie mai mica si fara full screen in CMD -> Comand Prompt nu ai cum sa modifici dimensiunea, fontul sau culorea scrisului!

 12. Adrian Gudus a zis

  FlorinP.: Scrisu apare asa mare pentru ca captura tutorialului a fost facuta la rezolutie mai mica si fara full screen in CMD-> Comand Prompt nu ai cum sa modifici dimensiunea, fontul sau culorea scrisului!

  Te inseli foarte tare, tocmai am explicat mai sus cum se face 😉

 13. anonim777 a zis

  Salut,am testat si eu comanda pathping cu cateva site-uri si am o intrebare : ar trebui sa am acel 100% la Hop-ul 1?Sint abonat RCS-RDS,locuiesc la bloc,sint conectat la un switch de unde porneste cablul UTP pina in apartament.Nu folosesc router.
  Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
  0 xxxx(ip-ul meu)
  0/ 100 = 0% |
  1 — 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 10.0.0.1
  0/ 100 = 0% |
  2 7ms 2/ 100 = 2% 2/ 100 = 2% 10.225.83.161

 14. Salut….Cristi, vrei sa ma bagi si pe mine in echipa vaostra?Vreau doar sa postez pe blog, ca acolo postati foarte rar, din cate am vazut, si ma pricep cat de cat la articole si la stiri, ca am multe surse de unde sa iau stiri…doar daca vreti voi sa ma luati, dat-imi si mie un raspuns pe [email protected] please!
  P.S:Am trimis intrebare la meniul contact dar nu am primit raspuns 🙂

 15. Adrian Gudus: Te inseli foarte tare, tocmai am explicat mai sus cum se face

  da adrian…uite dovada clara ca unii nu citesc comentariile doar daca gasesc vreunii amatori si se dau ei zmei in fata lor 😉

 16. alex alex a zis

  faceti si voi un tutorial despre cum se cumpara de pe siteul amazon va rog frumos multumesc

 17. Adrian Gudus: Desi nu am reusit sa inteleg ce problema ai si ce vrei sa faci… Ca si un router, un NAS are un IP intern si unul Extern. IP-ul extern, cel oferit de providerul de net si pe care il folosesti sa te conectezi dintr-o alta retea (net mobil sau HotSpot Wireless) care in cazul tau e de forma nume.dlinkddns.com (caci presupun ca pentru IP-ul extern ai facut tu “masca” la DDNS) Si IP-ul intern, cel alocat de router (iarasi nu ne-ai spus daca NAS-ul la randul lui e conectat la un router sau ai intrat direct in el cu cablul de internet) Ca sa accesezi NAS-ul din reteaua interna folosesti IP-ul intern alocat de router pentru NAS-ul tau. Nu vei mai accesa nume.dlinkddns.com ci vei scrie IP-ul intern alocat de router pentru al accesa. Intri in router si vezi ce IP a alocat acesta NAS-ului tau apoi folosesti adresa IP in browser.

  Scuze, am fost plecat si nu am avut net.
  Da. Cam asta vroiam sa spun si eu. De pe ip-ul intern pot sa accesez NAS-ul fara problema, insa cand vreau sa il accesez pe ddns dat de synology gen: eu.synology.me nu merge, cu toate ca din alte retele merge fara problema.
  De ce ma deranjeaza? pentru ca am iphone, tableta etc, care fac de exemplu fac camera upload doar pe wifi, si in acest fel nu se pot lega cu NAS-ul, reteaua interna nu il gaseste.
  Exista vreo solutie?

 18. alex alex: faceti si voi un tutorial despre cum se cumpara de pe siteul amazon va rog frumos multumesc

  Va face si despre Amazon Cristi dar depinde de timp, sigur ca va fi si un asemenea tutorial. Oricum este similar la ebay.co.uk.

 19. cum stii ca problema e de la provider si nu de la site pe care vrei sa l accesezi ???
  cateva exemple practice va rog.

  daca iti vine * Requested timed out , ce poti sa faci???

  mersi mult

 20. Eu pot accesa site-uri si ma pot loga chiar daca scrie la CMD Request time out de 3 4 5 ori. la yahoo de pilda asa era si la facebook cu request time out si puteam sa ma loghez fara nici un fel de problema. Daca nu puteam atunci era o problema dar din moment ce am putut sa ma loghez totul e in regula. Si stiul meu cateodata da request time out dar eu pot intra fara probleme si este viteza pe server.

 21. Salut Cristi, am facut si eu testul pe yahoo.com cu “pathping” si de fiecare data nodul 5 de pe reteaua de internet RT pe care sunt are pierderi de pachete 100% si orice site pe care fac proba. Cand dau “tracert” nodul 5 raspunde la ping normal ca toate nodurile.
  Sa fie vreo problema asta ?
  Iata aici un ex. :
  Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
  (c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

  C:\Users\Robert>tracert yahoo.com

  Tracing route to yahoo.com [98.138.253.109]
  over a maximum of 30 hops:

  1 <1 ms <1 ms pathping yahoo.com

  Tracing route to yahoo.com [98.138.253.109]
  over a maximum of 30 hops:
  0 Badroom-PC [192.168.0.142]
  1 192.168.0.1
  2 x.x.x.x
  3 10.0.224.77
  4 10.0.241.217
  5 10.0.221.241
  6 10.0.240.22
  7 ge-1-3-0.pat2.dee.yahoo.com [80.81.193.115]
  8 UNKNOWN-66-196-65-X.yahoo.com [66.196.65.224]
  9 ae-4.pat1.che.yahoo.com [216.115.101.153]
  10 ae-7.pat2.nez.yahoo.com [216.115.104.126]
  11 xe-5-0-0.msr1.ne1.yahoo.com [216.115.100.1]
  12 xe-7-0-0.clr2-a-gdc.ne1.yahoo.com [98.138.0.27]
  13 et-17-1.fab7-1-gdc.ne1.yahoo.com [98.138.93.9]
  14 po-16.bas2-7-prd.ne1.yahoo.com [98.138.240.34]
  15 ir1.fp.vip.ne1.yahoo.com [98.138.253.109]

  Computing statistics for 375 seconds…
  Source to Here This Node/Link
  Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
  0 Badroom-PC [192.168.0.142]
  0/ 100 = 0% |
  1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.0.1
  0/ 100 = 0% |
  2 75ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% x.x.x.x
  0/ 100 = 0% |
  3 72ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10.0.224.77
  0/ 100 = 0% |
  4 75ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10.0.241.217
  0/ 100 = 0% |
  5 — 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 10.0.221.241
  0/ 100 = 0% |
  6 107ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10.0.240.22
  0/ 100 = 0% |
  7 111ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ge-1-3-0.pat2.dee.yahoo.com [80.81
  .193.115]
  0/ 100 = 0% |
  8 200ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% UNKNOWN-66-196-65-X.yahoo.com [66.
  196.65.224]
  0/ 100 = 0% |
  9 244ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae-4.pat1.che.yahoo.com [216.115.1
  01.153]
  0/ 100 = 0% |
  10 257ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae-7.pat2.nez.yahoo.com [216.115.1
  04.126]
  0/ 100 = 0% |
  11 258ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% xe-5-0-0.msr1.ne1.yahoo.com [216.1
  15.100.1]
  0/ 100 = 0% |
  12 260ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% xe-7-0-0.clr2-a-gdc.ne1.yahoo.com
  [98.138.0.27]
  0/ 100 = 0% |
  13 253ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% et-17-1.fab7-1-gdc.ne1.yahoo.com [
  98.138.93.9]
  0/ 100 = 0% |
  14 247ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% po-16.bas2-7-prd.ne1.yahoo.com [98
  .138.240.34]
  0/ 100 = 0% |
  15 260ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ir1.fp.vip.ne1.yahoo.com [98.138.2
  53.109]

  Trace complete.

  C:\>

 22. Salut!Eu am dat comanda phatping yahoo…am asteptat,au ajuns pachetele la 9 si apoi se inchide automat casuta cu comanda,cmd…ce tr sa fac ra ramana sa apuc sa vad rezultatele,multumesc anticipat!

 23. Salut !La tracerout am la 13 o problema,de unde stiu daca e din reteaua mea sau de la alt router,nu scrie de unde e.si la pathping la fel.asta e rezultat 1 pt tracert:Tracing route to yahoo.com [98.139.183.24]
  over a maximum of 30 hops:

  1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
  2 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.3.66
  3 7 ms 7 ms 7 ms client-89-47-98-1.proinet.ro [89.47.98.1]
  4 29 ms 14 ms 13 ms 89.47.101.49
  5 24 ms 10 ms 24 ms 89.47.101.65
  6 17 ms 29 ms 17 ms client-89-47-97-14.proinet.ro [89.47.97.14]
  7 37 ms 23 ms 17 ms 89.44.176.130
  8 18 ms 16 ms 34 ms client-89-47-120-14.crosstelecom.ro [89.47.120.14]
  9 29 ms 18 ms 32 ms ge4-21.core1.buh1.he.net [216.66.85.177]
  10 47 ms 42 ms 51 ms 10ge3-3.core1.fra1.he.net [184.105.223.241]
  11 57 ms 72 ms 56 ms 100ge5-2.core1.par2.he.net [72.52.92.13]
  12 129 ms 136 ms 155 ms 100ge7-1.core1.nyc4.he.net [184.105.81.77]
  13 * * * Request timed out.
  14 138 ms 169 ms 145 ms ae-5.pat1.bfz.yahoo.com [216.115.96.65]
  15 151 ms 146 ms 139 ms et-0-0-0.msr2.bf2.yahoo.com [74.6.227.149]
  16 143 ms 140 ms 145 ms UNKNOWN-74-6-122-X.yahoo.com [74.6.122.89]
  17 147 ms 149 ms 144 ms po7.fab4-1-gdc.bf1.yahoo.com [72.30.22.7]
  18 142 ms 147 ms 134 ms po-12.bas1-7-prd.bf1.yahoo.com [98.139.129.193]
  19 151 ms 144 ms 137 ms ir2.fp.vip.bf1.yahoo.com [98.139.183.24]
  si pt pathping yahoo.com Computing statistics for 300 seconds…
  Source to Here This Node/Link
  Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
  0 DESKTOP-QG9KF5P [192.168.0.105]
  0/ 100 = 0% |
  1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.0.1
  0/ 100 = 0% |
  2 1ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.3.66
  0/ 100 = 0% |
  3 11ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% client-89-47-98-1.proinet.ro [89.47.98.1]
  0/ 100 = 0% |
  4 17ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 89.47.101.49
  0/ 100 = 0% |
  5 16ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 89.47.101.65
  0/ 100 = 0% |
  6 18ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% client-89-47-97-14.proinet.ro [89.47.97.14]
  0/ 100 = 0% |
  7 — 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 89.44.176.130
  0/ 100 = 0% |
  8 20ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% client-89-47-120-14.crosstelecom.ro [89.47.120.14]
  0/ 100 = 0% |
  9 24ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ge4-21.core1.buh1.he.net [216.66.85.177]
  0/ 100 = 0% |
  10 75ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10ge3-3.core1.fra1.he.net [184.105.223.241]
  0/ 100 = 0% |
  11 63ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 100ge5-2.core1.par2.he.net [72.52.92.13]
  0/ 100 = 0% |
  12 132ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 100ge7-1.core1.nyc4.he.net [184.105.81.77]

  Trace complete.te rog z-mi daca e de la reteaua mea…daca dau tel…sau nu,ms anticipat!

 24. Elena.... a zis

  Buna,
  Ce se intampla daca nu poti fac TRACE ROUTE. DELOC ? Apar doar niste asteriscuri , trei mai exact,
  Care ar putea fi problema ?

Trackbacks

 1. […] nu am avut niciun fel de problema. Adaptoarele s-au conectat rapid și au funcționat stabil cu ping intre 4ms si 5ms. Care e mai bun dintre wireless, PowerLAN și cablu ? Clasamentul sta cam asa: 1. […]

 2. […] Detectarea problemelor din retea cu Tracert si Pathping […]

Speak Your Mind

*