Cum instalam Windows in retea cu WinPE – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum instalam sistemul de operare Windows in retea. Asa cum v-am promis in episodul 1 si episodul 2 dedicata acestui subiect, vom instala Windows in retea folosind un mediu bootabil winpe_x86.iso creat in primul episod din aceasta serie.
Pentru a instala Windows in retea trebuie sa indeplinim cateva conditii:
– sa avem un CD sau un stick USB bootabil cu imaginea winpe_x86.iso creata in episodul 1
– sa detinem doua sau mai multe calculatoare
– sa detinem un router sau un cablu mufat crossover
– sa detinem o imagine ISO sau un CD cu sistemul de operare Windows XP, Vista, Windows 7 sau Windows 8.
Daca indeplinim toate aceste conditii, vom merge mai departe procedand astfel:
– Unul din PC-uri trebuie sa fie sursa. Pe acesta va trebui sa dezarhivam imaginea ISO cu sistemul de operare sau sa copiem continutul unui CD cu Windows. Mergem in radacina partitiei C si cream un folder (il numiti cum vreti, in cazul meu “Win7Custom”). In folderul creat copiem toate fisierele extrase din imaginea ISO sau copiate de pe CD-ul cu Windows. Mai departe va trebui sa share-uim in retea folderul din radacina partitiei C (Win7Custom in cazul meu) si sa setam o parola pe contul de utilizator, dupa ce terminam treaba, parola poate fi stearsa
– Acum ca am pregatit totul, va trebui ca PC-ul sursa si PC-ul pe care planuim sa instalam Windows-ul, sa fie in aceeasi retea. Asta presupune ca ambele PC-uri sa fie conectate la acelasi router sau sa fie conectate intre ele prin intermediul unui cablu crossover.
– Introducem CD-ul sau stick-ul USB bootabil cu imaginea winpe_x86.iso creata in episodul 1 in cel de-al doilea PC (pe care planuim sa instalam Windows-ul), ne asiguram ca in BIOS avem setat ca PC-ul sa booteze de pe stick sau CD, dam un restart PC-ului si bootam de pe CD-ul sau stick-ul bootabil cu winpe_x86.iso
– In consola CMD ce ne va intampina va trebui sa dam cateva comenzi, dupa fiecare comanda se apasa tasta enter:
* ping NumelePC-uluiSursa
In cazul meu “ping VIDEOTUTORIAL”. Numele PC-ului sursa se poate afla dand click dreapta pe My Computer, alegem din meniul contextual Properties, dam click pe Advanced system settings, mergem pe tabul Computer Name si la Full computer name vom avea scris numele Pc-ului. Acesta trebuie scris cu litere de tipar (majuscule) in comanda. Comanda “ping” ne va ajuta sa verificam daca PC-ul sursa raspunde si totul este in regula.
* net use Z: \\NumelePc-uluiSursa\NumeleFolderuluiShare-uit
In cazul meu “net use Z: \\VIDEOTUTORIAL\Win7Custom”. Aceasta comanda ne va permite sa “ancoram” (map network drive/folder) folderul share-uit din PC-ul sursa la PC-ul pe care planuim sa instalam Windows-ul pentru a accesa prin retea fisierele necesare instalarii sistemului de operare. Dupa aceasta comanda va trebui sa ne logam introducand urmatoarea comanda pentru a avea acces la folderul share-uit din PC-ul sursa:
* NumelePC-uluiSursa(scris cu mjuscule)\NumeleDeUtilizator
De exemplu, in cazul meu “VIDEOTUTORIAL\AdrianGudus”
Acum va trebui sa introducem parola contului de utilizator, o introduceti cu atentie chiar daca aceasta nu este afisata in timp ce o tastati si apasati tasta Enter. Daca totul este in regula inseamna ca am reusit sa “ancoram” folderul share-uit in retea de Pc-ul sursa si ne-am autentificat cu succes.
Va mai trebui sa parcurgem doua ultime comenzi dupa cum urmeaza:
* Z:
Aceasta comanda ne va permite sa intram prin linia de comanda in folderul “ancorat” prin pasii de mai sus
* setup.exe
Va rula setup-ul ce ne va deschide wizard-ul pentru instalarea sistemului de operare. De aici totul este tipic unei instalari de Windows, exact ca atunci cand instalati un Windows bootand de pe un CD/DVD.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact care sunt pasii pentru a instala sistemul de operare Windows in retea.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Adrian Sailor a zis

  Multumim pentru tutorial.O metoda excelenta de instalare a sistemului de operare in retea.Se justifica atunci cand imaginea Win-ului este foarte mare,cand unitatea optica a Pc-ului 2 citeste doar un tip de mediu optic,sau cand avem un stick mic pe care incape doar imaginea de boot.Pe la inceputul anului mi-a mancat zilele un laptop foarte vechi,nu avea nici unitate optica,si nici nu stia boot de pe stick.Nu am reusit sa instalez in retea,dar prin metode mai putin ortodoxe am pus Win-ul si functioneaza si in ziua de azi.Interesant ar fi un tutorial avand ca tema instalarea in retea folosind Remote Installation Service.Toata aprecierea pentru munca depusa in realizarea acestei serii de tutoriale (si nu numai).

 2. Ar fi frumos daca ati face niste tutoriale si despre placile de dezvoltare, precum Arduino . Ar fi super tare !!!

 3. Salut Adrian! Am experimentat varianta din episodul 2 al acestei miniserii, a mers bine. Da-mi voie sa fac o precizare, anume ca putem instala (aplica) acel install.wim, direct, fara sa-l mai integram intr-o imagine iso. Foarte simplu, dam comanda “imagex /apply C:\ apoi locatia imaginii wim si gata. Dupa aplicare ramane sa-i creem sectorul de boot cu bcdedit tool, sau cu terte softuri (TestDisk). Si merge mai repede decat o instalare. Mai simplu pentru cei care au deja au un sistem de operare instalat si vor sa faca un dual boot, pur si simplu aplica acel wim image direct din sistemul de operare. Testat in dual boot, Windows 8 cu 7.

 4. blockbuster a zis

  1. “…va trebui sa CREEM o parola pentru contul de utilizator…”. “A crea” se scrie si se citeste cu doi “e”, numai la persoana INATAI, SINGULAR: “eu creez”!

  2. “PC-ul sursa” – INTOTDEAUNA – se numeste “PC host” sau “PC gazda”, iar PC-ul PE CARE se instaleaza sistemul de operare, folosindu-te de primul PC, se numeste “PC client”. Asta pentru a nu mai “alerga” si respectiv, denumi in o mie de feluri, respectivele calculatoare.

  3. Ping-ul se face pentru a INTEROGA PC-ul respectiv, si nu pentru “a-l atinge”… pentru a verifica ca este “FRECVENTABIL”, “INTEROGABIL”, daca vrei! Scuze, incercam sa-ti curm balbele din tutorial.;)

  4. “PC Mapping” se traduce cu: “ANEXAREA/ATASAREA” unui PC/folder, la un alt PC!

  5. “Executa” se citeste “egzecuta”, nu “ecsecuta”!

 5. EasyBCD 2.2 FARA CD FARA USB

 6. n-am inteles nimic. daca trebuie folosita imaginea winpe pe pc 2 ( pc client) de ce n-as pune direct windows-ul pe stick sau pe dvd si sa instalez windows . de ce ma rog sa-l pun eu din retea daca am usb sau dvd-rom pe pc2 . ca imaginea winpe tre sa o pun sa pot instala din retea. e prea complicat ce zici tu pentru nimic. deci pc2 ar trebui sa aibe numai placa de retea si sa pot instala windows din retea de pe alt pc. asa daca are usb sau dvd-rom pot si fara instalare din retea. o sa caut eu un ghid de instalare numai si exclusiv din retea fara alte cd-uri si stick-uri care se presupune ca n-as avea cum sa le folosesc .

 7. Adrian Gudus a zis

  blockbuster:
  1. “…va trebui sa CREEM o parola pentru contul de utilizator…”. “A crea” se scrie si se citeste cu doi “e”, numai la persoana INATAI, SINGULAR: “eu creez”!

  2. “PC-ul sursa” – INTOTDEAUNA – se numeste “PC host” sau “PC gazda”, iar PC-ul PE CARE se instaleaza sistemul de operare, folosindu-te de primul PC, se numeste “PC client”. Asta pentru a nu mai “alerga” si respectiv, denumi in o mie de feluri, respectivele calculatoare.

  3. Ping-ul se face pentru a INTEROGA PC-ul respectiv, si nu pentru “a-l atinge”… pentru a verifica ca este “FRECVENTABIL”, “INTEROGABIL”, daca vrei! Scuze, incercam sa-ti curm balbele din tutorial.;)

  4. “PC Mapping” se traduce cu: “ANEXAREA/ATASAREA”unui PC/folder, la un alt PC!

  5. “Executa” se citeste “egzecuta”, nu “ecsecuta”!

  1. “cream” se scrie “cream” si nu “creem” (http://diacritica.wordpress.com/2010/03/09/creem-vs-cream/)
  2. Noi stim termenii tehnici insa tutorialele noastre se adreseaza si persoanelor nontehnice care nu cunosc notiunea de “pc host” sau “ping”, “map network drive”. Cand esti persoana tehnica si obisnuita cu termenii, iti vine greu sa faci o analogie pentru oamenii simpli si de aici vine “balba”
  Nu ne-am infiintat sa instruim expertii ci oamenii obisnuiti care poate si-au cumparat PC acum 4 zile.

 8. Adrian Gudus a zis

  adi:
  n-am inteles nimic. daca trebuie folosita imaginea winpe pe pc 2 ( pc client) de ce n-as pune direct windows-ul pe stick sau pe dvd si sa instalez windows . de ce ma rog sa-l pun eu din retea daca am usb sau dvd-rom pe pc2 . ca imaginea winpe tre sa o pun sa pot instala din retea. e prea complicat ce zici tu pentru nimic.deci pc2 ar trebui sa aibe numai placa de retea si sa pot instala windows din retea de pe alt pc. asa daca are usb sau dvd-rom pot si fara instalare din retea. o sa caut eu un ghid de instalare numai si exclusiv din retea fara alte cd-uri si stick-uri care se presupune ca n-as avea cum sa le folosesc .

  Desi am explicat si eu in tutorial in ce cazuri ne este utila o astfel de instalare, iti recomand sa citesti primul comentariu dat de Adrian Sailor, poate asa intelegi mai bine…
  Cu un router si mai multe PC-uri conectate la acesta, poti instala Windows in acelasi timp pe mai multe PC-uri prin metoda prezentata in tutorial.
  E mult mai simplu si pierzi foarte mult timp daca ai sta sa faci pentru fiecare PC cate un CD/DVD bootabil cu Windows sau cate un stick bootabil pentru fiecare PC

 9. sailorriver a zis

  Multumim pentru tutorial.O metoda excelenta de instalare a sistemului de operare in retea.Se justifica atunci cand imaginea Win-ului este foarte mare,cand unitatea optica a Pc-ului 2 citeste doar un tip de mediu optic,sau cand avem un stick mic pe care incape doar imaginea de boot.Pe la inceputul anului mi-a mancat zilele un laptop foarte vechi,nu avea nici unitate optica,si nici nu stia boot de pe stick.Nu am reusit sa instalez in retea,dar prin metode mai putin ortodoxe am pus Win-ul si functioneaza si in ziua de azi.Interesant ar fi un tutorial avand ca tema instalarea in retea folosind Remote Installation Service.Toata aprecierea pentru munca depusa in realizarea acestei serii de tutoriale.

 10. iosif:
  EasyBCD 2.2 FARA CD FARA USB

  … Da ai dreptate… si easyBCD are functia de WinPE dar metoda aratata de Adrian in cele 3 tutoriale este mai corecta…

 11. multumim Adrian
  minunat si tutorialul cu schimbarea mac-ului in ubuntu

 12. Windows 8 bate la usa!Apache Open Office este o varianta la Office 2010?Daca Windows Media Player nu mai este o obtiune in Windows 8, ce media player vom folosi? Are Windows 8 un dezarhivator integrat? Dar un antivirus? Vor putea sa foloseasca interfata MetroUi si neinitiatii in SO? E mai facil decat Window Xp , Vista sau Windows 7 in utilizare? Cat de bine ar trebui sa cunoastem Windows 8 pentru a cumpara o licenta? Vom mai avea varianta retail la Windows 8? Vom avea si romanii posibilitatea de a face o precomanda la Windows 8? Cand? Deja se fac aceste precomenzi mai putin in Romania.Nu ca ar fi o nenorocire dar parca noi nu prea suntem in carti! Va rog sa insistati pe ceea ce e la zi in IT.E bine sa instalam si in retea de pe nu stiu ce device-uri dar parca daca am un stick sau un DVD cu un OS de la Microsoft parca e mai bine! Ce vom avea stick-uri,DVD-uri sau coduri de upgrade pe net? Uniti-va si luminati-ne! Multumesc anticipat!
  P.S. Cu mentiunea ca, ramanand langa Videotutorial.ro vom fi mai informati in fiecare zi! Tot respectul pentru efortul si respectul pentru noi, neinitiatii si nu numai!

 13. Scuze de off topic dar pe cand urmatorul tutorial despre bitcoin? Il astept cu nerabdare de vreo 2 saptamani

  • Degeaba te oftici daca nu ai placa video destul de puternica in primele 20-30 de locuri, conform acestui site http://www.videocardbenchmark.net, sa astepti mult si bine ca urmatorul tutorial despre bitcoin va fi dupa 1 ian 2013 cand se speculeaza ca va aparea ASIC-urile care consuma putini wati, dar produc niste bitcoini de te ia ameteala. In momentul de fata nici o placa video nu produce atati bitcoin cat produce acel ASIC de 149,99 de dolari care scoate 4500 Mhas/s. Eu nu cred in varianta asta ca face cineva bani de pe internet, i-ar face in face in BTC, dar pana la urma trebuiesc schimbati in euro sau dolari, ii scoti cu cardul sau de la banca emitenta a cardului, dar pana la daca ii scoti de la banca se sperie aia ca ai venit sa ridici 150000 de euro(aici fac referire la acel ASIC care produce 1500000 de BTC si costa 30000 de dolari). Sa-mi arate cineva un videoclip pe youtube care a facut bani de pe internet cu varianta asta de BTC sau alta metoda, ca nu l-as crede, pentru ca modifica respectivul video, doar daca produc eu atunci DA. Nu cred ca vreun roman ar castiga bani din asa ceva, si daca ar castiga de unde provin bani. Nu muncesti, nu ai BANI, nu vinzi nimic nu ai BANI. Eu nu inteleg cum se poate asa ceva. Daca toti romani ar face asa ar saraci ROMANIA care e asa saraca, doar la parlamentari nu se simte criza.

 14. Adrian Gudus a zis

  Daniel:
  Windows 8 bate la usa!Apache Open Officeeste o varianta la Office 2010?Daca Windows Media Player nu mai este o obtiune in Windows 8, ce media player vom folosi? Are Windows 8 un dezarhivator integrat? Dar un antivirus? Vor putea sa foloseasca interfata MetroUi si neinitiatii in SO? E mai facil decat Window Xp , Vista sau Windows 7 in utilizare? Cat de bine ar trebui sa cunoastem Windows 8 pentru a cumpara o licenta? Vom mai avea varianta retail la Windows 8? Vom avea si romanii posibilitatea de a face o precomanda la Windows 8? Cand? Deja se fac aceste precomenzi mai putin in Romania.Nu ca ar fio nenorocire dar parca noi nu prea suntem in carti! Va rog sa insistati pe ceea ce e la zi in IT.E bine sa instalam si in retea de pe nu stiu ce device-uri dar parca daca am un stick sau un DVD cu un OS de la Microsoft parca e mai bine! Ce vom avea stick-uri,DVD-uri sau coduri de upgradepe net? Uniti-va si luminati-ne! Multumesc anticipat!
  P.S. Cu mentiunea ca, ramanand langa Videotutorial.ro vom fi mai informati in fiecare zi! Tot respectul pentru efortul si respectul pentru noi, neinitiatii si nu numai!

  Avem deja o gramada de tutoriale despre Windows 8, despre sfaturi dupa instalare, ghiduri de utilizare a acestui sitem sau ghid de instalare.
  Windows 8 are un antivirus, se numeste Windows Defender a carui interfata estea cea din Microsoft Security Essentials, are si un Media Player care se numeste Windows Media Player. Deasemenea noi mai avem si un blog: http://blog.videotutorial.ro unde acum cateva zile a fost postat un articol despre versiunile disponibile ale Windows 8, pretul si cine este primul site pe care se poate face precomanda.
  Este de datoria voastra sa le cautati sau sa va abonati la site-urile noastre prin email pentru a primi notificari atunci cand postam un nou articol.

 15. Adrian Gudus a zis

  Corleone:
  Degeaba te oftici daca nu ai placa video destul de puternica in primele 20-30 de locuri, conform acestui site , sa astepti mult si bine ca urmatorul tutorial despre bitcoin va fi dupa 1 ian 2013 cand se speculeaza ca va aparea ASIC-urile care consuma putini wati, dar produc niste bitcoinide te ia ameteala. In momentul de fata nici o placa video nu produce atati bitcoin cat produce acel ASIC de 149,99 de dolari care scoate 4500 Mhas/s. Eu nu cred in varianta asta ca face cineva bani de pe internet, i-ar face in face in BTC, dar pana la urma trebuiesc schimbati in euro sau dolari, ii scoti cu cardul sau de la banca emitenta a cardului, dar pana la daca ii scoti de la banca se sperie aia ca ai venit sa ridici 150000 de euro(aici fac referire la acel ASIC care produce 1500000 de BTC si costa 30000 de dolari). Sa-mi arate cineva un videoclip pe youtube care a facut bani de pe internet cu varianta asta de BTC sau alta metoda, ca nu l-as crede, pentru ca modifica respectivul video, doar daca produc eu atunci DA. Nu cred ca vreun roman ar castiga bani din asa ceva, si daca ar castiga de unde provin bani. Nu muncesti, nu ai BANI, nu vinzi nimic nu ai BANI. Eu nu inteleg cum se poate asa ceva. Daca toti romani ar face asa ar saraci ROMANIA care e asa saraca, doar la parlamentari nu se simte criza.

  Te inseli, nu toata lumea ar face bani cu BTC pentru ca, ce sa vezi, toti romanii sunt fricosi, n-u curaj sa investeasca 1000 de euro intr-un kit de inceput care sa produca. Toata lumea vrea dovezi… pai unde ar mai fi frumusetea? palpitantul? Totul consta in a investi si a descoperi singur daca merita sau nu. Daca ti se ofera totul pe tava, care mai este meritul tau?
  Pe principiul vostru cu “as investi sa stiu sigur ca iesa ceva” sau “de unde stiu ca e pe bune” nu mai evoluam astazi in niciun domeniu. Toata lumea statea pe “coada acasa” si se temea sa experimenteze diferite formule ca daca nu iesa sau daca nu descopera ceva mai bun…

 16. Va rog ajutati-ma.Nu pot viziona posturile tv cu sopcast. Am instalat programul insa cand vreau sa deschid un post tv nu imi arata mesajul de jos unde activez ActivX. Am intrat si la obtiunile din Internet Explorer am activat ActivX si tot nu merge. Imi arata imagine acea in care ma atentioneaza ca nu am instalat Sopcast. Folosesc Windows 7 64-bit. Mersi!

 17. buneziu foarte bun tutorialul dar am si eu o problema am instalat windows 8 pe sistemul real totul mia mers bine cu exceptia unui lucru nu am gasit driver pentru sunet mentionez ca am o placa de sunet care se cheama asa Via High Definition Audio daca ma puteti ajuta si pe mine vas multumi cu multa placere stiu ca comentariul nu e la tutorialul potrivit

 18. Corleone:
  Degeaba te oftici daca nu ai placa video destul de puternica in primele 20-30 de locuri, conform acestui site http://www.videocardbenchmark.net, sa astepti mult si bine ca urmatorul tutorial despre bitcoin va fi dupa 1 ian 2013 cand se speculeaza ca va aparea ASIC-urile care consuma putini wati, dar produc niste bitcoinide te ia ameteala. In momentul de fata nici o placa video nu produce atati bitcoin cat produce acel ASIC de 149,99 de dolari care scoate 4500 Mhas/s. Eu nu cred in varianta asta ca face cineva bani de pe internet, i-ar face in face in BTC, dar pana la urma trebuiesc schimbati in euro sau dolari, ii scoti cu cardul sau de la banca emitenta a cardului, dar pana la daca ii scoti de la banca se sperie aia ca ai venit sa ridici 150000 de euro(aici fac referire la acel ASIC care produce 1500000 de BTC si costa 30000 de dolari). Sa-mi arate cineva un videoclip pe youtube care a facut bani de pe internet cu varianta asta de BTC sau alta metoda, ca nu l-as crede, pentru ca modifica respectivul video, doar daca produc eu atunci DA. Nu cred ca vreun roman ar castiga bani din asa ceva, si daca ar castiga de unde provin bani. Nu muncesti, nu ai BANI, nu vinzi nimic nu ai BANI. Eu nu inteleg cum se poate asa ceva. Daca toti romani ar face asa ar saraci ROMANIA care e asa saraca, doar la parlamentari nu se simte criza.

  Mai in primul in rand placa mea video ii intre primele 20-30, 27 mai exact, consumul curentului nu ii o problema pentru ca priza la care ii legat calculatorul nu consuma (practic ea nu exista pentru ca ii separat de restul retelei electrice, ii ca si cum as trage de la vecinu curent ) iar in al doilea rand romanii nu vor face in veci bani din asa ceva pentru ca romanu’ de rand este de obicei tampit si nu crede nimic, romanu’ crede ca doar cu sapa se pot face banii, majoriatea spun ”ii tzeapa sigur, nu ma apuc eu de deastea” si uite asa se intampla ca nu toata lumea ar face bani din btc

 19. Vreau sa corectez ceva, cand am zis de placa mea video m-am uitat gresit, ii pe 21 desi as fi vrut eu sa am o tesla 🙂

 20. Va rog frumos puteti realiza un tutorial pentru subiectul “Cum se realizeaza un template transparent pentru site in HTML5/CS”? Eu am cautat pe site inainte si am gasit tutorialul acesta “https://www.videotutorial.ro/?p=951” pe site insa CS3 este invechit si nu se poate realiza acea transparenta pentru template de site?

 21. liviuflorin a zis

  As vrea si eu sa intreb, cu toate ca sunt off-topic, cum se face rearm la Windows 8 ? Am vazut tutoriale pentru Windows 7, dar la Windows 8 este la fel, sau difera??? Poate un tutorial in acest sens .

 22. andrei: buneziu foarte bun tutorialul dar am si eu o problema am instalat windows 8 pe sistemul real totul mia mers bine cu exceptia unui lucru nu am gasit driver pentru sunet mentionez ca am o placa de sunet care se cheama asa Via High Definition Audio daca ma puteti ajuta si pe mine vas multumi cu multa placere stiu ca comentariul nu e la tutorialul potrivit

  Sa inteleg ca ai placa audio dedicata (separata), nu ai fost prea clar sau daca nu este separata inseamna ca este integrata si atunci trebuie sa stii denumirea placii de baza si revizia acesteia ca sa cauti driverele manual. Incearca Driver Genius Professional Edition sau intra aici …………………. descarca aplicatia, instaleaz-o, scaneaza PS-ul si sigur vei gasi driverul audio, si ca sa il descarci mi se pare ca te pune sa te inregistrezi, inregistrarea este foarte simpla mail si nume parca si la descarcare iti va aparea ceva despre plata dar tu alegi fara plata apoi te va intreba de ce nu platesti si ai mai multe variante de raspuns si alegi ca nu ai bani mi se pare ca este ultima varianta si in sfarsit descarci driverul.Si eu am cautat un driver si l-am gasit aici, procedand cum ti-am zis. Succes!

 23. andrei: buneziu foarte bun tutorialul dar am si eu o problema am instalat windows 8 pe sistemul real totul mia mers bine cu exceptia unui lucru nu am gasit driver pentru sunet mentionez ca am o placa de sunet care se cheama asa Via High Definition Audio daca ma puteti ajuta si pe mine vas multumi cu multa placere stiu ca comentariul nu e la tutorialul potrivit

  Sa inteleg ca ai placa audio dedicata (separata), nu ai fost prea clar sau daca nu este separata inseamna ca este integrata si atunci trebuie sa stii denumirea placii de baza si revizia acesteia ca sa cauti driverele manual. Incearca Driver Genius Professional Edition sau scrie in Google: “driver identifier” intrii pe primul rezultat, poti alege si limba romana din dreapta sus, descarca aplicatia, instaleaz-o, scaneaza PS-ul si sigur vei gasi driverul audio, si ca sa il descarci mi se pare ca te pune sa te inregistrezi, inregistrarea este foarte simpla mail si nume parca si la descarcare iti va aparea ceva despre plata dar tu alegi fara plata apoi te va intreba de ce nu platesti si ai mai multe variante de raspuns si alegi ca nu ai bani mi se pare ca este ultima varianta si in sfarsit descarci driverul.Si eu am cautat un driver si l-am gasit aici, procedand cum ti-am zis. Succes!

 24. Foarte bun si de folos acest tutorial dar nu ne-ai detaliat Adrian daca vrem sa instalam pe doua PS-uri. Calculatorul 1 care este sursa am inteles ce face si cum sta treaba cu el apoi Calculatorul 2 procedam ca in tutorial, pana aici totul bine iar acum intervine intrebarea mea cum procedam cu Calculatorul 3 adica cel de-al doi-lea pe care vrem sa instalam cum procedam? Dupa ce incepe instalarea pe primul PC trecem la cel de al 2-lea PC si incepem si acola instalarea? Va multumesc! Iar in ceea ce priveste corectitudinea scrisului, daca ai scris bine sau gresit un cuvant cum zice cineva mai sus, pe noi cei care vrem sa invatam ceva de aici, nu ne intereseaza asta nici nu o bagam in seama.Pe noi ne intereseaza ceea ce se arata in tutoriale si esenta lor nu scrierea gresita a unui guvant sau exprimarea pe intelesul tuturor adica “PC sursa”, care poate intelege ori ce om ca este primul, cel de pe care se instaleaza in loc de ” host” care mai putini stiu ce inseamna. Cei care au chef de corecturi sa caute alt site, aici se dicuta lucruri serioase. Va multumesc inca odata si la cat mai multe tutoriale

 25. Florin78: Sa inteleg ca ai placa audio dedicata (separata), nu ai fost prea clar sau daca nu este separata inseamna ca este integrata si atunci trebuie sa stii denumirea placii de baza si revizia acesteia ca sa cauti driverele manual. Incearca Driver Genius Professional Edition sau intra aici …………………. descarca aplicatia, instaleaz-o, scaneaza PS-ul si sigur vei gasi driverul audio, si ca sa il descarci mi se pare ca te pune sa te inregistrezi, inregistrarea este foarte simpla mail si nume parca si la descarcare iti va aparea ceva despre plata dar tu alegi fara plata apoi te va intreba de ce nu platesti si ai mai multe variante de raspuns si alegi ca nu ai bani mi se pare ca este ultima varianta si in sfarsit descarci driverul.Si eu am cautat un driver si l-am gasit aici, procedand cum ti-am zis. Succes!

  am placa audio integrata si am incercat drive genue peofesional si nu a mers ai si alta varianta

 26. Florin78: Sa inteleg ca ai placa audio dedicata (separata), nu ai fost prea clar sau daca nu este separata inseamna ca este integrata si atunci trebuie sa stii denumirea placii de baza si revizia acesteia ca sa cauti driverele manual. Incearca Driver Genius Professional Edition sau intra aici …………………. descarca aplicatia, instaleaz-o, scaneaza PS-ul si sigur vei gasi driverul audio, si ca sa il descarci mi se pare ca te pune sa te inregistrezi, inregistrarea este foarte simpla mail si nume parca si la descarcare iti va aparea ceva despre plata dar tu alegi fara plata apoi te va intreba de ce nu platesti si ai mai multe variante de raspuns si alegi ca nu ai bani mi se pare ca este ultima varianta si in sfarsit descarci driverul.Si eu am cautat un driver si l-am gasit aici, procedand cum ti-am zis. Succes!

  si placa de baza asrock n 66 ucc asa se cheama

 27. Un tutorial interesant pe aceiasi tema ar fi instalarea unui sistem de operare din retea (PXE boot) cu ajutorul TFTP. Sunt unele laptopuri care nu au cd sau floppy si nu pot face boot de pe usb. Tin minte ca am incercat mai demult o instalare de xp pe un laptop dar nu am reusit o incarcare completa prin retea. Am reusit totusi sa incarc in laptop prin TFTP win98 boot disk , reusind astfel sa vada un stik usb pe care am pus folderul i386 din xp si alaturi smartdrv.exe. Am dat smartdrv.exe dupa care winnt.exe din i386.
  Poate reusiti sa faceti un tutorial pe aceasta tema.

 28. andrei: n 66 ucc

  andrei: si placa de baza asrock n 66 ucc asa se cheama

  Am sa incerc sa ti-le caut eu manual dar pentru asta am nevoie in afara de numele placii de baza si de socket-ul paci de baza, chipset-ul si revizia placii, iar toate astea le poti afla cu ” everest ” sau “speccy” despre ambele programe exista tutoriale aici pe site. Sau metoda 2, cauta driver-ul pe site-ul care ti l-am spus mai sus si anume “driver identifier”

 29. Adrian Gudus a zis

  andrei:
  buneziu foarte bun tutorialul dar am si eu o problema am instalat windows 8 pe sistemul real totul mia mers bine cu exceptia unui lucru nu am gasit driver pentru sunet mentionez ca am o placa de sunet care se cheama asa Via High Definition Audio daca ma puteti ajuta si pe mine vas multumi cu multa placere stiu ca comentariul nu e la tutorialul potrivit

  Din pacate placate producatorul placii tale de baza nu ofera drivere audio pentru Windows 8. Ai incercat sa le cauti prin Windows Update ? Este foarte posibil ca Windows 8 sa le gaseasca prin Windows Update. Despre cum se instaleaza driverele prin Windows Update, exista deja un tutorial la noi pe site. Scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: “Instalare drivere, language pack limba Romana si multe altele prin Update pe Windows 7 si vista” apesi tasta enter si vei gasi tutorialul. Pentru Windows 8 se procedeaza similar.
  Pagina oficiala cu driverele producatorului placii tale de baza o poti accesa la aceasta adresa: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/?cat=Download

 30. salut se poate face si pe windowx 8

 31. Salut, Adrian am uitat ca mi-a zis un user cum se face, cum bag win 7 install pe hdd? Ca am uitat unde am scris si numai gasesc raspunsul, era ceva cu niste poze imi arata-se un user, si am uitat unde este raspunsul la ce tutorial? Ca am dat pe google easybcd windows 7 install hdd dar te arunca in alte tampeni. Acolo ce mi-a dat acel user era foarte usor, si numai stiu unde am scris. Mai spune-mi odata cum se face sa pun pe hdd si nu pe stick kitul de windows 7 pe o partitie de max 4gb pe hdd ?

 32. am o problema nu resusesc deloc sa trec de user si parola le-am scris dar imi spune un mesaj
  “The user context supplied is invalid” din ce cauza ? am reschimbat si parola am schimbat si userul si nimic

 33. mihai sabau a zis

  salut !! alta optiune nu am sa fac windosul pe un laptop mai vechi , dar intampin o eroare “sistem error 67” . 😐

 34. Salut Adrian.
  Am urmat pasii tai pana la un anumit punct cand imi apare o eroare.
  Cand doresc sa fac ping cu Laptop-ul – Sursa, imi apare eroarea: “Ping request could not find host **********. Please check the name and try again.” Ce pot face ?
  Mentionez ca ambele Laptop-uri sunt conectate la aceelasi router, unul prin cablu, iar celalat prin Wi-FI.
  Multumesc anticipat.

 35. Salut Adrian , apreciez foarte mult tutorialele voastre, si as vrea sa va rog , daca e posibil sa faceti un videotutorial cu instalarea sistemului de opereare Windows XP prin retea (network boot ) .
  multumesc mult , succese mari pentru voi .
  cu respect : Petru

 36. Gavriluta Vasile a zis

  Felicitari pentru tutorial. Tutorialul este foarte bun si foarte interesant. Deasemenea este foarte util pentru reinstalarea statiilor intr-un timp foarte scurt a laboratoarelor de informatica. Pentru aceasta este necesar ca toate comenzile date din RUN sa fie stranse intr-un fisier cu extensia .bat deoarece daca avem 26 de calculatoare dureaza mult sa introducem comenzile toate statiile pentru conectare la imaginea stocata sa zicem pe server. Va rog mult sa faceti un videotutorial cu crearea fisierelor de comenzi si daca se poate acestea sa fie cu parametri.Prin executarea unui singur fisier de comenzi se reduce timpul foarte mult.

  Va multumesc anticipat,
  Gavriluta Vasile

 37. Am un calculator la care unitatea optica nu mai functioneaza si nu buteaza nici de pe usb . Se mai poate instala windows xp ??? ( este un model mai vechi pe conectori ide )

Speak Your Mind

*