Declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa doar cu telefonul

Declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa
Declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa

Despre ce este vorba în tutorialul cu declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa ?

In tutorialul video declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa va arat cum se face o declarație pe proprie răspundere (foaie de parcurs) pentru ieșirea din casa.

*Aceasta declarație va fi completata online, va fi semnata cu semnătura olografa electronica ( pe telefon) și va rămâne în telefon.

*Nu va bazați pe metoda din acest tutorial. Nu garantam ca aceasta metoda este valida. Nu ne asumam responsabilitatea în cazul în care legile și regulamentele se schimba.

La ce folosește declarația pe proprie răspundere cu semnătura olografa ?

Toată lumea știe ca, în perioada asta, ca sa ieși din casa ai nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Aceasta declarație este un fel de foaie de parcurs în care specifici care va fi traseul tău. Desigur nu poți sa pleci de acasă pentru orice motiv. Sunt câteva motive bine întemeiate pentru care poți sa părăsești locuința, despre care nu vom vorbi în acest tutorial.

Sa ne concentram pe declarațiile pe proprie răspundere.

Din câte știu eu, sunt trei – patru modele de declarație pe proprie răspundere, după cum urmează:

  1. Declarația pe proprie răspundere scrisa integral de mana (pe hartie)
  2. Declarația pe proprie răspundere tip, printată și completata (pe hârtie)
  3. Declarația pe proprie răspundere completata online cu datele, printată și semnata (pe hârtie)
  4. Declarație pe proprie răspundere completata online, descărcata în PDF și semnata cu semnătura olografă electronica (doar pe telefon)

Ce înseamna semnătura olografă și care este diferența dintre olografa, electronica și olografa electronica ?

  1. Semnătură olografă înseamna semnătura clasica, pe hârtie / document
  2. Semnătura electronică este ceva mai complicata și implica certificate, criptare, etc. (nu este la îndemâna tuturor).
  3. Semnătura olografă electronică este exact ce am făcut în acest tutorial, adică semnarea olografa pe ecranul telefonului sau a unui ecran special cu un stylus sau cu degetul.

În chestiunile legale nu ma bag, deoarece nu ma pricep

Cea mai buna varianta în opinia mea este declarația pe proprie răspundere completata pe formular.sts.ro si semnata cu semnătura olografa electronica.

Bineînțeles părerea mea nu este o poziție oficială, dar, dacă stam sa judecam la rece, printarea atâtor declarații pe hârtie este risipa curata.

Unde mai pui la socoteala ca prezentarea declarației tipărite este același lucru cu prezentarea telefonului cu declarația deschisa pe ecran.

O sugestie adresata autorităților care se ocupa de caz.

Sa se facă o mica modificare la formularul online de la adresa formular.sts.ro , unde sa se adauge un buton de upload, astfel încât oamenii, înainte sa plece de acasă, sa urce pe serverul STS declarația completata și semnata, după care sa primească un număr de înregistrare.

În felul asta omul, înainte sa plece de acasă va urca declarația, pe care organul de ordine va putea sa o verifice instant, intrând în baza de date.

Astfel, nu vom ma consuma o grămada de hârtie inutil, iar procesul de verificare ulterioara a celor care încalcă cele spuse în declarație, va fi mult mai simplu.

Avem IT-iști extrem de pricepuți în țara asta, care ar putea pune la punct așa ceva în doar câteva ore.

Cât de “LEGIT” este metoda prezentata în tutorialul ” declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa ” ?

Zicea Napoleon “……nici pentru mama nu bag mana-n foc”

Ca sa fim sinceri, se pare ca aparatul birocratic se desparte foarte greu de hârtie. De aceea va recomand, totuși, sa folosiți metoda clasica de declarație pe proprie răspundere, adică declarație tip completata și semnata cu pixul pe hârtie.

Ce presupune metoda de semnare olografa a declarației ?

Totul este foarte simplu, merge pe Android și pe iOS.

Nu ne trebuie decât aplicația Adobe Acrobat Reader și sa vizitam site-ul formular.sts.ro , unde veți completa câmpurile, iar la final se va genera un PDF cu declarația pe care-l descarcați și, aici aveți opțiunea sa o tipăriți la imprimanta și sa o semnați cu pixul (varianta clasica), sau puteți sa semnați documentul PDF cu semnătura olografa electronica, cu ajutorul Adobe Acrobat Reader.

Resurse folosite în tutorial:

Tutoriale video asemănătoare:

  1. Semnare PDF fara imprimanta si scanner
  2. PhotoScan digitalizează și distribuie fotografiile vechi pe Facebook
  3. Cea mai buna imprimanta sau multifuncțional laser wireless
  4. Conversie cărți PDF pentru Kindle fără erori de formatare + eliminare reclame
  5. Cum se schimba aplicatia de baza pentru deschidere a fisierelor pe Android

Tutorial video – Declaratia pe proprie raspundere semnatura olografa doar cu telefonul





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. NU dau nume a zis

    Iata DE CE NU se pot fi semnate electronic declaratiile pe propria raspundere. Cititi tot articolul si toate comentariile.
    “Un popor are conducatorii pe care-i merita”
    “https://www.g4media.ro/de-ce-nu-pot-fi-semnate-electronic-declaratia-pe-propria-raspundere-si-adeverintele-de-angajator-firma-de-avocatura-este-dezamagitor-ca-a-fost-eliminata-aceasta-posibilitate-si-ne-intoarcem-la-pix.html”

  2. Declarația pe proprie răspundere completată online pe formular.sts.ro, trebuie tipărită, semnată pe hârtie cu pixul și fotografiată cu telefonul
    sursa
    “https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23759866-declaratie-proprie-raspundere-online-formular-sts.htm”

  3. Declarația pe proprie răspundere completată online pe formular.sts.ro, trebuie tipărită, semnată pe hârtie cu pixul și fotografiată cu telefonul
    Nu am putut pune sursa (cred ca site are protectie la link, dar e oficiala

  4. Salut! Bun tutorialul, dar se poate semna si cu aplicatia Microsoft Office pentru android. Nu-ti trebuie neaparat Acrobat Reader.

  5. Da, doar ca ei spun ca trebuie semnatura olografa (adica de mana). Sper sa nu amendeze pe motiv ca e semnat electronic.

  6. Dar daca semnatura cu pixul o pozam si o incarcam ca si poza?

  7. Ionescu Paul a zis

    eu le completez cu adobe fill &sing pe android .. au spus ca sunt valabile . daca organu le vrea i le dau cu mare placere prin bluetoot ,watts app , messenger. sa faca poza sau ce vrea el . nicaieri nu spun ca cele digitale nu sunt valabile . la tv au zis ca sunt valabile . ba chiar am unele cu semnatura in drive si doar schimb data si le descarc .

  8. “https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23770599-37-intrebari-raspunsuri-despre-restrictiile-impuse-prin-ordonantele-militare.htm
    Intrebarea nr.29…
    Raspunsul:
    “…declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online pe site-ul https://formular.sts.ro/ și poate fi prezentată personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, însă facem precizarea că declarația trebuie să conțină semnătura olografă a persoanei indiferent de suportul sau mediul pe care este stocată.”
    Pentru semnatura olografa trebuie procedat cum a spus @1qlee mai sus, semnată pe hârtie cu pixul și fotografiată cu telefonul apoi adaugata cu Sign/Acrobat Reader sau asa cum zice @Costyn cu aplicatia Microsoft Office pentru android.

  9. Salut! Am încercat să editez data, însă când apăs “edit PDF”, apare “premium tools for mobile…. Subscrie 49,99” … Ar mai fi vreo soluție pt. edit? Mulțumesc!

  10. tutorial COMPLET gresit. cum au spus si cei de mai sus, trebuie SEMNATURA OLOGRAFA !!!

  11. Catalin Tudor a zis

    Salut! Aplicatia Foxit PDF Reader Mobile iti permite sa completezi campurile necesare din declaratie iar la final poti adauga SEMNATURA OLOGRAFA (semnatura cu pix-ul pe hartie). Pentru acest lucru se apasa simbolul unei penite (in meniul din dreapta jos al ecranului), aplicatia deschide camera foto a telefonului si astfel se poate poza semnatura pe care ai facut-o cu pixul pe o coala alba. Apoi se adauga pe declaratie, micsorand-o pana la nivelul necesar. Recomand ca poza semnaturii sa fie facuta la lumina de zi, suficient de puternica astfel incat sa sa se pastreze nuanta de alb a colii de hartie.

  12. In privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).
    Oameni buni, hartia cu declaratia trebuie sa existe fizic, apoi vine poza!!!
    Nu am nimic cu autorul, chiar il admir pt munca lui si il urmaresc, insa nu e ok ce zice aici.

  13. Și uite așa apar fake-urile și oameni care plătesc amenzi.

Speak Your Mind

*