Cum desparți un colaj audio în mai multe melodii

Cum desparți un colaj audio în mai multe melodii

Cum desparți un colaj audio în mai multe melodii

Salutare prieteni, în tutorial de astăzi o să vedem două metode prin care putem despărți un colaj audio de 1 oră sau mai mult, în mai multe melodii, în format MP3 sau oricare alt format audio de care aveți nevoie. Sau mai pe scurtătură, cum ar zice americanul, vom face Track Split.
Acest lucru îl îndeplinim folosind softul Audacity pe care noi l-am mai prezentat în tutorialele noastre pe diferite subiecte.

Ce este un colaj audio?

Un fișier audio ce conține mai multe melodii. Adesea găsim pe YouTube sau Trilulilu, albume întregi lipite într-un singur video. Ei bine, putem descărca doar partea audio a acelui clip video și vom obține un colaj pe care mai apoi îl putem despărți în mai multe melodii.

De ce să desparți un colaj în mai multe melodii?

Poate nu suntem interesați de toate melodiile din acel colaj și dorim doar o singură melodie.
Dacă folosim un MP3 player și punem întreg colajul în acesta, nu vom putea derula la piesa preferată. Chiar dacă al nostru colaj conține 13 melodii, nu vom putea merge direct la una din cele 13 melodii căci toate se află într-un singur fișier și dacă dăm next pentru a trece la melodia următoare, vom ieși din colaj. MP3 player-ul va trata colajul ca fiind o singură melodie mai lunga.

Am deja cîteva melodii dar vreau să le lipesc într-un colaj, cum fac?

Dacă doriți să faceți inversul a ceea ce am prezentat eu în tutorialul de astăzi, o puteți face vizionînd tutorial despre Cum se lipesc doua sau mai multe fișiere audio MP3, WAV, WMA, OGG, AMR etc cu Audacity

Descarcă fișier lame_enc.dll

Are legătura:
Cum extragi audio din video
Cum decupezi o bucata dintr-un video
Eliminare zgomot de fond din video sau audio Audacity

Cum desparți un colaj audio în mai multe melodii – tutorial videoTutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Multumesc pt tutorial. Vă rog să-mi recocmadati un microfon bun si accesibil ca pret pt youtube/vlog/tutoriale video

 2. Multumesc,foarte util.

 3. Multumesc , este si in limba Romana.

 4. Romulus Dorin a zis

  Multumesc pentru acest tutorial Adrian ! Cu stima Romulus Dorin

 5. bravo baieti cu ocazia asta mai invatam si noi cate ceva multumim

 6. Acest program,este util si in despartirea melodiilor care sunt DSD?Aici pot fi in fișiere audio dsf(stereo) sau dff(multicanal).

 7. Multumesc foarte mult Adrian. Respect!!!

 8. Salut poti sa imi spui te rog cum descarc colajele de muzica ca apoi sa pot sa le despart in piese separate cu audacity. Cum ai descarcat colajul ala cu generic.

 9. multumesc pt frumos

Speak Your Mind

*