Cum sa nu te infectezi pe site-uri infectate și aplicații virusate – sandboxie

Cum sa nu te infectezi pe site-uri infectate și aplicații virusate – sandboxie

Cum sa nu te infectezi pe site-uri infectate și aplicații virusate - sandboxie

Cum sa nu te infectezi pe site-uri infectate și aplicații virusate – sandboxie

In ultimii ani oamenii au de-a face tot mai mult cu virusii, spyware-ul dar și alte programe malițioase de tip nou care au devenit din ce în ce mai sofisticate, și care pot fi interceptate cu greu de un antivirus.

Programele antivirus ne tratează ca pe oi!

Nu știu dacă aveți idee cum funcționează un program antivirus. Dacă nu știți va spun eu, pentru ca este destul de interesanta metoda pe care o aplica marile companii de securitate IT.
În primul rând suntem tratați ca o turma de oi, iar lupul este virusul.

Suntem victime colaterale.

Dintr-o turma de câteva, virusul va ataca câte un calculator pe rând. Calculatoarele infectate vor raporta la baza, iar specialiștii de acolo vor încerca cât mai repede sa găsească soluții pentru anihilarea virusului. Mai exact sunt sacrificate oile din margine, ca sa traiască cele din mijloc.

Alternativa este mai promițătoare dar necesita ceva efort și resurse.

In acest tutorial eu propun folosirea aplicației Sandboxie, care rulează aplicațiile pe care le alegem noi într-un mediu virtual, mediu care este total izolat de sistem. Asta înseamna ca nimic din ce rulam în sand box nu poate afecta calculatorul.

Așteptam să apară problema sau preîntâmpinam.

Antivirusul:
Cu antivirusul este ca și cum aștepți sa ți se întâmple ceva ție sau unui vecin, adică trebuie sa aștepți sa vina hotul.
Sandboxie:
Cu Sandboxie construiești o capcana din care hotul nu are cum sa scape și în care va cădea sigur de la început.

Dacă am renunța putin la confort am fi mai în siguranța.

Dacă guvernul și societatea va cere sa renunțați la libertate pentru confort și siguranța, eu va cer sa renunțați la putin confort pentru siguranța și intimitate, fapt care va mai apropie de libertate.
Aplicația Sandboxie necesita vreo doua trei click-uri în plus, dar va oferă siguranța și liniște.

Pentru ce putem sa folosim Sandboxie

Chiar dacă nu veți vrea sa folosiți Sandboxie pentru absolut orice aplicație, măcar sa-l folosiți pentru aplicațiile dubioase și site-urile suspecte. Adică, dacă intrați pe videotutorial.ro nu are sens sa folosiți Sandboxie, dar dacă vizitați un site …, atunci ar cam trebui sa intrați acolo cu un browser lansat în Sandbox.

Download Sandboxie

(site oficial)

Tutorial cu subiect asemanator:

 • Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius aka. WPA Enterprise
 • BLOCAREA ferestrelor cu alerte de VIRUȘI pe Android
 • Programe preventie si eliminare toolbar / adware
 • Protecția antivirus pe Android – nu aveți nevoie de antivirus
 • Farsă de speriat cu viruși și hackeri pe PC, pentru prieteni și rude
 • Cum sa nu te infectezi pe site-uri infectate și aplicații virusate – sandboxie – tutorial video

  Tutoriale similare


  Despre Cristian Cismaru

  Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
  Invat ca sa va invat !

  Comments

  1. Madalin Dumitru a zis

   Salut, am o problema, cand incerc sa instalez acest program primesc o eroare de la Compatibility Assistant cum ca ar avea un impact negativ impotriva performantei sau securitatii calculatorului meu si sa caut la o alta aplicatie care sa ruleze pe aceasta versiune de windows (Update-ul 1809 OS Build: 17763.168)
   Multumesc anticipat!

  2. maximilian a zis

   Probleme cu Windows 10

  3. Buna seara, maximilian, —precizez: win.10 Pro, cu licenta Microsoft, versiune 17763 cu update-ul de octombrie (care e ultimul), imi da aceeasi trimitere sa caut o versiune compatibila acestui system.
   O seara placuta !!!

  4. Adrian Gudus a zis

   Pentru cei cu Windows 10 1809 (update-ul de toamna, ultima versiune stabila de Windows 10) trebuie sa instalati Sandboxie versiunea Beta pe care o puteti descarca de aici: https://forums.sandboxie.com/phpBB3/viewtopic.php?f=66&t=26117

   • Ionel Manea a zis

    Multumesc Adrian, asta s-a potrivit.
    Apropo, a aparut ceva pentru recuperare poze de la nenorocitul de ,,WannaCry ransomware” ….I-am povestit lui Cristian in 2017, eu sunt unul ,,mancat” mai am laptopul si acum neumblat de atunci, mi-e necaz doar de pozele nepotelului intre …nastere si 4 anisori.
    Multumesc anticipat

  5. Salut Cristian!
   Iti mai recomand inca un program. Se numeste Shadow Defender…e putin mai avansat ca sandboxie, dar merge tot pe aceeasi linie. Personal recomand…

  6. Nu mai pot instala Chrome pe pc windows 10 pro , imi scrie Administratorul dvs.de retea a implementat o politica de grup care impiedica instalarea”.
   Ce ar trebui sa fac ? Va multumesc.

  7. Am găsit o rezolvare de a nu fi infectat de viruși pt moment dau un exemplu un site de filme online in care am găsit sursa pe mail.ru unde găsesc o mulțime de filme pe care lam pus la favorite. Eu sint mulțumit si nu mai am probleme cu popuri malițioase.

  8. Salut, ma numesc Lucian si sunt din Lugoj. De catva ani urmaresc tutorialurie de pe acest site si recunosc ca am invatat multe. Am vazut si tutorialul cu ransomware si de atunci faceam beckup regulat. De cateva luni m-am oprit din backup. Saptamana trecuta m-am infetctat cu ransamwere. Mi-a criptat doar fisierele care ma dor cel mai tare, jpg, avi, doc. Din restul doar cateva. Acest virus e foarte destept, facut de cineva care nu are ce cauta la un calculator. Am reinstalat windows-ul, dar fisierele au ramas criptate. Te rog frumos, spune-mi daca mai am vreo solutie sa le decriptez. Eu am cautat niste aplicatii dar fara succes. Cred ca nu stiu unde sa caut. De asta vara trebuie sa fi descoperit “savantii” ceva. Am pus in ghilimele pentru ca hackerii sunt mai “savanti” ca ei. Te rog ajuta-ma. Am poze cu copilasii mei, restul de fisiere nu ma intereseaza, am sters tot in afara de poze. Fisierul arata asa: poza.jpg.udjvu. Am sters extensia fina la dar nu merge. Astept raspuns. Multumesc anticipat.

  9. Salut. Pot instala sandboxie pe alta partitie….va rula bine ?
   Eu am ssd si ma gandesc ca poate uza ssd-ul atâtea scrieri ce se executa in Windows
   ……….daca se poate instala in alta partitie cum fac asta? Multumesc!

  10. Salut cristi , nu le merge serveru la astia , oare ii mai valabila aplicatia???

  Speak Your Mind

  *