Cum pot lucra mai multe persoane simultan la un document din Google Docs – tutorial video

Salut prieteni, in urmatorul tutorial video voi prezenta o noua functie introdusa in google docs,documente in colaborare sau colaborare la documente noua optiune ne ajuta sa lucram mai multe persoane la un document online, aceasta functie vine in ajutorul celor care trebuie sa colaboreze la crearea unui document sau celor care au nevoie de mana de ajutor a unui coleg mai priceput pentru a termina o lucrare.
Crearea documentelor in colaborare aduce aproape useri aflati la distanta prin intermediul internetului, de acum nu mai trebuie sa trimitem documentul unui coleg pentru editare, documentul se poate edita pe viu, schimbarile se intampla instantaneu, chiar in momentul in care sunt facute, o sa fiti uimiti de rapiditatea acestui sistem care a fost implementat initial in Google Wave.
Documentele editate pot fi de mai multe feluri: Documente Word, excel sau desene.
Aceasta noua optiune din google docs poate fi folosita si in alte scopuri, de exemplu poate fi folosita de un parinte aflat la distanta pentru a-si invata copilul sa deseneze sau pur si simplu pentru amuzament.
Cum folosim functia:
Creem un nou document in google docs, pe partea stanga apasati pe “Creati” si se va deschide un meniu drop down, de aici alegeti tipul documentului, dupa ce ati creat documentul veti observa in partea stanga langa tipul documentului (document, prezentare, foaie de calcul, desen) si in prelungire va scrie “fara titlu”, mai la stanga veti avea un link cu un lacat si cu textul “privat”, accesati acel link si se va deschide un popup, acolo apasati pe “Modificati” si selectati “orine are linkul”, dupa aceea se va afisa in partea de sus linkul pe care trebuie sa-l trimiteti celui cu care doriti sa colaborati la document. Dupa aceste setari in partea de sus lunga titlul documentului, in locul lacatuiul “privat”, va scrie “oricine are linkul”, apasand acolo veti putea obtina mereu linkul de lucru in colaborare.
Numarul functiilor din google docs este in continua crestere, unde mai punem la socoteala ca acestea pot fi folosite in mod gratuit, singura conditie care trebuie indeplinita ar fi sa avem conexiune la internet, ne intrebam ce surprize placute ne rezerva google pe viitor pentru acest google docs care este un adevarat office online…
ATENTIE:
Pentru a folosi Google Docs trebuie sa aveti un cont google, dupa ce va faceti un cont google (adresa gmail), puteti sa va faceti adresa gmail accesand acest url:
http://mail.google.com/mail/signup
Dupa ce va asigurati ca aveti cont google puteti accesa google docs la acest url:
http://docs.google.com
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

Download Free Trim MP3Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. PALLALEXANDER a zis

  La acest tutorial (https://www.videotutorial.ro/?p=622) imaginea este in urma fata de sunet de ce ?

 2. Ce nashpa este ca nu merge functia google docs in internet explorer nici macar cu 8-ule cel mai nou!Ce nesimtiti mai sunt si astia de la google!

  • alex: Ce nashpa este ca nu merge functia google docs in internet explorer nici macar cu 8-ule cel mai nou!Ce nesimtiti mai sunt si astia de la google!

   ba da functioneaza google docs si cu internet explorer 8

  • alex: Ce nashpa este ca nu merge functia google docs in internet explorer nici macar cu 8-ule cel mai nou!Ce nesimtiti mai sunt si astia de la google!  

   Nu este adevarat. Google Docs merge si in Internet Explorer 8.

  • Adrian-admin a zis

   alex: Ce nashpa este ca nu merge functia google docs in internet explorer nici macar cu 8-ule cel mai nou!Ce nesimtiti mai sunt si astia de la google!  

   Ce nasol e sa fii tufa de venetia sa nu ai habar de nimic si daca ceva nu merge sa zici “google e de vina domle, hua hua” De unde stii ca nu e vina ta? De unde stii ca pc-ul tau nu are probleme? daca folosesti internet explorer, e clar…esti un user “foarte experimentat”. De alte browsere ai auzit? Opera, Firefox, Google Chrome?

 3. Un tutorial bun!!!

 4. De ce ai spus că nu funcționează în IE9? La mine funcționează…înafară de desen (Your browser doesn’t support editing of this drawing).

 5. nu inteleg de ce m-ati banned ca am facut doar subscribe la rss.nu download.

  • AdrianGudus a zis

   leo:
   nu inteleg de ce m-ati banned ca am facut doar subscribe la rss.nu download.

   Nu te-a banat nimeni, a fost o micuta problema care s-a remediat. Goleste cache-ul si cookie-urile browserului si ar trebui sa poti vedea tutorialele. Te unde trageti voi concluziile astea cu banatul?

 6. buna, stii cumva unde pot gasi utilizatorii pentru colaborare, imi tot zice ca ”
  V-ați depășit cota de colaborare.” si as vrea sa stiu cum pot gestiona aceasta problema.

Speak Your Mind

*