Cum oprești publicitatea comportamentala, publicitatea ne citește gândurile

Cum oprești publicitatea comportamentala
Cum oprești publicitatea comportamentala, publicitatea ne citește gândurile
De la lupul moralist…
Publicitatea care ne citește gândurile, sau mai bine zis, istoria din browser.

Publicitatea clasica (hârtie, radio, tv, afișaj)
Industria publicității a ajuns departe. Pe TV și radio te manipulează la maxim, cu cuvinte meșteșugite, ton prietenos, șoptit, autoritar sau arogant, sugestii, comparații, etos, patos, logos, etc. Ăștia au câte ceva pentru oricine. Exista chiar și emisiuni la TV, care reușesc sa împacheteze într-un ambalaj frumos aceasta industrie, care de fapt are un singur rol, sa vândă.
Informațiile legate de produs, care ar putea ajuta consumatorul sa aleagă corect, au dispărut de mult, fiind înlocuite de manipulare.

Publicitatea online
Publicitatea online este însa alt animal. Aici companiile de publicitate au acces la datele noastre și nimic ne le oprește sa le și folosească. Astfel publicitatea nu mai este aruncata în eter, la plesneală, ci este țintita sau “targetata” , cum le place lor sa spună, direct în sinapsele noastre, exact la ținta, în fundul creierul nostru primitiv, care “vreau și io d-aia”. Pentru ca, nu-i asa, trăim doar pentru a ne mai cumpăra câte ceva, și stam ca niște copii cuminți și așteptam curierul…

O sa se oprească aici publicitatea online ?
Nu cred, mai ales ca are acces la datele noastre, despre care cei cu neuronii prăjiți spun ca: “io n-am nimic de ascuns”.
Toți se întreabă, ce fac alții cu datele mele, crezând ca el nu contează. Dacă tu crezi ca datele tale nu sunt importante, afla ca pentru marile companii IT și nu numai, datele noastre sunt ca argintul, puse cap la cap se transforma în AUR și puse la treaba se fac ca DIAMANTUL. Timp în care pentru noi, datele noastre sunt un RAHAT.
Pornind de la datele noastre se vor face rapoarte, care vor arata ce fel de produse noi ne-ar plăcea sa cumpăram.
Atunci, noi singuri, inconștienți le vom spune companiilor ce sa ne construiască, sau mai bine zis, vom deveni furnizorul de idei pentru construirea unor produse care încă nu exista, și la care ei nu s-ar fi gândit în veci.
Asa ca, ai grija de datele tale.
hai c-am luat-o pe arătura…

Cum oprești publicitatea comportamentala ?
1. Intrați pe http://www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele
2. Apăsați butonul ROȘU “Refuz toate platformele”
3. Aveți răbdare pana sa opresc toate

ATENTIE:
1. Pentru paginile incognito trebuie sa faceți treaba asta fiecare pagina incognito deschisa.
2. Prin metoda din acest tutorial nu scăpați de publicitate, scăpați doar de anunțurile targetate

Tutoriale asemanatoare:
Cum șterg istoricul WEB local și online – istoricul de pe serverele Google
OPRESTE încălcarea intimității pe WINDOWS 10 de către Microsoft
Cum găsești un telefon furat și resetat – aplicații antifurt
Cum se fura datele de pe card, cu telefonul chiar și prin haine
Wireshark, interceptarea parolelor pe retelele wi-fi gratuite

Cum oprești publicitatea comportamentala, publicitatea care ne citește gândurile – tutorial video





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Popescu ionut a zis

    Salut Cristi,felicitari pentru video este chiar foarte util ,exista asa ceva si pt reclamele de pe youtube care tin cateva secunde sau minute uneori cand privesti un video ,de ex un tutorial sunt destul de enervante ,uneori la un video de 30 de min sunt peste 10 reclame ,hehehe asa cred ca manipuleaza si ilimuminatti media si tot ce misca pe net .
    Poti face si video despre lumea crypto ajuta sa sti si este la moda acum toti ca George Buhnici si alti oameni din media se baga in asa ceva sa faca rating si vizualizari ar trebui sa profiti si tu ,iti urez succes sa ai o zi frumoasa .

    • Pe videotutorial.ro s-a vorbit prin anul 2012 despre Bitcoin, că doar bitcoin era pe atunci. Pe vremea aceea nimeni nu vorbea despre asta.
      O sa fac un tutorial despre adevăratele motive pentru care s-a lansat blockchain-ul și cripto monedele, că blockchain-ul nu este doar despre Bitcoin.

  2. salaut,ma poti ajuta te rog cum pot sa scap de o eroare,am mai mentionato aici,dar nu a raspuns nimeni,cand vreau sa vad o anumita reclama pe un site ptc,imi apare eroarea asta de mai jos,ei spun ca nu e de la ei,nu stiu ceva program,am incercat browser-rui diferite,curatat istoric,cache…etc nimic.
    Error 1001 Ray ID: 3f3cb997f2712926 • 2018-02-27 17:04:44 UTC
    DNS resolution error
    What happened?
    You’ve requested a page on a website (www.neobux.comm) that is on the Cloudflare network. Cloudflare is currently unable to resolve your requested domain (www.neobux.comm). There are two potential causes of this:

    Most likely: if the owner just signed up for Cloudflare it can take a few minutes for the website’s information to be distributed to our global network.
    Less likely: something is wrong with this site’s configuration. Usually this happens when accounts have been signed up with a partner organization (e.g., a hosting provider) and the provider’s DNS fails.
    Cloudflare Ray ID: 3f3cb997f2712926 • Your IP: xxx.166.138.200 • Performance & security by Cloudflare

  3. Foarte bun articolul. Tineti-o tot asa

  4. Nu ai luat-o pe aratura ,ai mare dreptate.Cel mai bun exemplu dupa parerea mea este Facebook.
    Utilizatorii dau totul despre ei, platforma culege frumos toate datele pe care le foloseste ulterior in cazul facebook ads din care compania genereaza venituri de miliarde de $ anual.

  5. Te rog sa faci si ceea ce ai propus legat de “O sa fac un tutorial despre adevăratele motive pentru care s-a lansat blockchain-ul și cripto monedele, că blockchain-ul nu este doar despre Bitcoin.”
    Ce rau mi-a parut in Decembrie anul trecut cand am vazut preturile ca nu am cumparat cateva monede de bitcoin atunci cand ai facut tu primele tutoariale legat de acest subiect.Atunci tot ne speriau cu tot felul de povesti:bitcoinul este folosit de criminali,traficanti,teroristi etc. nu cumparati. Cine nu a ascultat si a cumparat astazi este milionar in dolari.

    • Adrian Gudus a zis

      Ce contează cine îl folosește și în ce scop? Să deții bitcoin nu a fost și nu este ilegal. Că unii îl folosesc în scopuri murdare, treaba lor. Și cu banii poți cumpăra droguri, arme, poți plăti criminali. Care-i problema?

      • Nu este nici un fel de problema :))
        Doar mi-am exprimat regretul ca nu am cumparat atunci cand am aflat despre bitcoin prima data aici pe videotutorial.Era la inceput,era ceva total nou si bineinteles lumea era reticienta si cu mai multe argumente contra decat pro(nu m-am referit la acest site ci la “efectul turma” in general).Daca investeam atunci 100 $ astazi eram milionar 🙂 Nu degeaba se spune don’t listen to the no sayers!
        Am afirmat undeva ca este ilegal sa detii bitcoin sau alte monede???
        Ceea ce am spus era faptul ca astept videotutorialul promis de catre Cristi despre adevăratele motive pentru care s-a lansat blockchain-ul și cripto monedele.M-am documentat in ultima perioada despre acest subiect(crypto) si sunt interesat si de ce are el de spus,pentru ca asa cum am afirmat eu am aflat despre bitcion aici pe acest site,de la el.

  6. Cele mai bune browsere pentru evitarea acestor setari si o navigare sigura dar si rapida sunt:
    Pentru windows – Tor browser
    Pentru android – Naked browser
    Totodata pentru samsung android cel mai bun adblocker ca si consum de baterie dar si eficienta este Disconnect Pro for Samsung ( se gaseste in Galaxy apps ) , ofer discount pentru aceasta aplicatie 😉

  7. Culea Dorinel a zis

    Total de acord! Dar nu toti gandim la fel!

  8. Multumim Cristi videotutorial face toti banii ca sa zic asa,apropo de tema tutorialului asta,Ghostery inchide 99,9% din reclamele targhetate (blocheza outputurile ).

  9. Multumesc foarte mult pentru video. Foarte bun tutorialul, aceste reclame sunt chiar enervante.

Speak Your Mind

*