Cum curățăm portul USB al telefonului de impurități

Cum curățăm portul USB al telefonului de impurități
Cum curățăm portul USB al telefonului de impurități

Despre ce este vorba in acest tutorial video “Cum curățăm portul USB al telefonului” ?

Astăzi o sa va arat Cum curățăm portul USB al telefonului de impurități, fără sa deterioram in vreun fel contactele portului.

ATENTIE, portul nu trebuie curățat cu obiecte metalice

Materialele folosite pentru scoaterea diferitelor scame sau a rămășitelor, trebuie sa fie slab conducătoare de electricitate. De asemenea acestea trebuie sa fie materiale moi, care sa nu deterioreze PCB-ul pe care sunt contactele portului.

Materialele potrivite sunt plasticul sau lemnul uscat

In video o sa vedeți cum am fabricat rapid o unealta foarte subțire dar totodată suficient de rigida pentru eliminarea impurităților din portul USB, folosind o scobitoare si un cuțit

Spațiul din portul USB este foarte mic si nu intra scobitoarea

Nu se poate folosi o scobitoare, pentru ca este prea groasa si nu ajunge in fundul portului, acolo unde sunt mizeriile adunate.

Este necesar sa subțiați la maxim scobitoarea pentru a obține ceva foarte subțire in forma de spatula. Cu aceasta spatula miniaturala, vom putea sa scoatem toate mizeriile din port extrem de ușor, fără sa stricam nimic.

Ce mizerii se găsesc în portul USB ?

Nici nu-ti trece prin cap ce chestii poți sa găsești in portul USB.

Probabil scamele si parul sunt in procent foarte mare, dar si firmiturile, nisipul sau praful își pot face casa in portul USB al telefonului.

Eu am găsit in portul USB o așchie de lemn care stătea acolo si nu permitea mufei USB sa facă contact bun cu portul. Din pricina acestui lucru, încărcarea rapida ba mergea, ba nu mergea.

La o analiza atenta, am simțit ca așchia era si destul de umeda, de ce nu știu, probabil de la transpirația din buzunar.

Opțional puteți folosi tuburi cu aer comprimat sau sa suflați ușor.

In final, după ce ați folosit spatula făcută din scobitoare si ați eliminat mecanic toate mizeriile din port, puteți sa folosiți un spray cu aer comprimat pentru a sufla tot praful in port sau puteți sufla ușor de la distanta, ca sa nu băgați umezeala excesiva in telefon

Tutoriale despre curățenii…

Curățarea resturilor inutile din android
Curățarea resturilor inutile din android
Curățenie eliberare spațiu ștergere duplicate WINDOWS
Curățenie smart Windows
Cum se face curățenie în telefon
Cum se face curățenie în telefon

Cum curățăm portul USB al telefonului – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. luciangl a zis

    Pentru o curatare eficienta se plaseaza in masina de spalat ( pentru rufe sau farfurii ) la 95 grade pe circa 3 ore. Rezultatul va fi neasteptat:)

Speak Your Mind

*