Cum aflam daca si cand ne-a folosit cineva calculatorul

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem afla cand si daca cineva ne foloseste calculatorul personal.
Pentru acest lucru vom folosi o aplicatie portabila (nu necesita instalare) numita WinLogOnView care ne ofera informatii despre logarile care au avut log pe calculatorul nostru.
WinLogOnView ne ofera informatii despre:
– ID-ul de Logon
– Numele de utilizator cu care s-a facut logarea
– Domeniul
– Numele Computer-ului
– ziua, luna, anul si ora la care s-a facut logarea (Logon Time)
– ziua, luna, anul si ora la care s-a facut delogarea (Logoff Time)
– cat timp a stat utilizatorl logat, practic timpul in care calculatorul a fost pornit
WinLogOnView este o aplicatie extrem de utila parintilor care doresc sa isi supravegheze copii, folosind aplicatia acestia isi pot face o idee despre timpul petrecut de copil la calculator si pot decide daca este cazul sa se impuna restrictii in utilizarea acestuia. Tot cu ajutorul lui WinLogOnView parintii pot afla daca odrasla a respectat ora la care s-a restrictionat folosirea calculatorului caci de ce sa nu recunoastem, cei mici sunt foarte ghidusi si uneori mai obisnuiesc sa ne minta.
WinLogOnView nu este o aplicatie utila doar parintilor ci oricui are dubii si vrea sa verifice daca cineva foloseste calculatorul sau laptopul in lipsa sa.
Printre functiile interesante ale acestei aplicatii mai gasim si:
– posibilitatea de a exporta raportul intr-un fisier HTML
– puteti afla informatii despre logarile facute si pe alte calculatoare aflate la distanta, conditia fiind sa aveti functia Remote Desktop activa pe respectivele calculatoare pentru care doriti sa aflati informatiile.
– puteti scana hard disk-ul cu Windows al oricarui calculator sau laptop pentru a afla informatii despre ultimele logari si perioada de folosire a acestora.
De pe pagina producatorului puteti descarca si limba romana pentru aceasta aplicatie care a fost tradusa de Oprea Nicolae.
Acestea fiind spuse, va invit sa izionati tutorialul pentru a avedea exact cum putem afla daca si cand ne foloseste cineva calculatorul in lipsa noastra.
DOWNLOAD WinLogOnView


 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Mersi pentru tutorial…eu am propriul calculator si cateodata se mai intampla sa mai intre fratii mei mai mici, si ei nu prea recunosc daca umbla sau nu, asadar s-au lins pe bot :))

 2. Salutare , si scuze ca postez acest comentariu intr-o rubrica nu tocmai adecvata !
  As dori sa imi achizitionez un laptop pentru home/office si ma gandeam la “Laptop Lenovo 15.6” Essential B590, Procesor Intel® Pentium® B980 2.4GHz, 8GB, 1TB, GeForce 610M 1GB, Black” insa sunt umpic sceptic , am auzit ca acel capac , partea cu diplay-ul nu e tocmai rezistenta , un tip la comentarii spunand ceva de genul “Capac fragil, se indoaie foarte usor si se poate crapa displayul”. Acum va cer un sfat in legatura cu asta , ce parere aveti si celelalte laptop-uri sunt la fel , daca nu sunt totusi se merita achizitia la banii astia , ar trebui sa imi fac probleme in legatura cu asta ?
  Va multumesc pentru ajutor !

 3. am vazut cateva lenovo. au o usoara tenta de materiale reciclate dar sunt sigur ca sunt rezistente chiar daca par facute din materiale ieftine. acum stii cum e , depinde cata grija ai de el. eu mi-as lua lenovo.

 4. Salut.As dori sa stiu daca este un program sau o aplicatie ceva cu care sa vad daca am sau nu restrictii din partea provaiderului meu de net.Merci fain

 5. Prefer un keylogger bun, pe linga informatiile acestei aplicatii, keylogger-ul iti arata cam tot ce s-a petrecut cu calc tau cat ai fost plecat de linga el: jocurile jucate, paginile de Internet accesate (foarte important sa afli “domeniul” de interes al copilului), ce s-a tastat pe chat ori in browser, chiar si parolele folosite. Ai parte de capturi in format text si jpg, poti seta sa-ti trimita rapoarte pe adresa de e-mail, etc.
  Aveti tutorial mai vechi despre kgb free, care este mult mai util decit aceasta aplicatie.

 6. Salut. La mine nu afiseaza nimic. Am fost in Control Panel – Administrative Tools – Event Viewer – Security si apare un singur lucru:
  __________________________________________________________________________________
  Details
  Product: Windows Operating System
  ID: 517
  Source: Security
  Version: 5.0
  Component: Security Event Log
  Symbolic Name: SE_AUDITID_AUDIT_LOG_CLEARED
  Message: The audit log was cleared
  Primary User Name: %1
  Primary Domain: %2
  Primary Logon ID: %3
  Client User Name: %4
  Client Domain: %5
  Client Logon ID: %6

  Explanation
  This event record indicates that the audit log has been cleared. This event is always recorded, regardless of the audit policy. It is recorded even if auditing is turned off. The audit log should be saved in a file before deleting. The practice of always saving copies of audit logs is good for catching fraudulent users. A fraudulent user with sufficient privileges can delete the audit log as a way of erasing evidence of tampering with the computer systems and files. Lack of a backed-up audit log will help trace an unauthorized user. Once deleted, an audit log is lost unless a copy was made and saved before deleting.
  __________________________________________________________________________________
  Ce trebuie facut sa apara evenimentele ?

 7. In Windows Event Viewer detaliile pot fi gasite la Windows Logs – Security – Task Category – Logon

 8. Adrian, as vrea si eu sa faci, daca se poate, sa faci un tutorial despre un program care ne arata cine foloseste internetul de la routerul nostru.

  • poti sa vezi cine iti foloseste internetul daca meri in setarile roterului pe adresa default 192.168.1.1 si acolo cauti informatii despre wifi si trebue sa apara cine e conectat pe el si le poti bloca ip ul sau chiar mac ul

   • sa vada mac-ul intrusului (doar atat poate sa filtreze, sa blocheze, din router) trebuie sa-l vada exact cand este conectat. ip-ul il aloca routerul atunci cand te conectezi (daca nu este setat sa aloce un ip pt un mac anume ). sa puna o securitate mai buna. sunt tutoriale cu securitatea router-ului.

 9. Aceasta aplicatie merge si in XP?

 10. Adrian Gudus a zis

  avnik: Aceasta aplicatie merge si in XP?

  Din pacate nu funcționează și pe Windows XP

 11. Doresc sa faceti un tutorial cu programul “Faronics Deep Freeze” la versiunea care o doriti ! si va rog sa faceti cat mai repede! ve-ti face? toata lumea intreaba de acest soft! va rog sa-mi raspundeti de data asta! nu sa nu raspundeti cum faceti de obicei!! ve-ti face un asa tutorial?

  • Ai auzit zicala aia “Vorba dulce, mult aduce”? Trebuia sa incepi si tu cu: “Va rog frumos”, bla, bla…si precis iti sarea careva in ajutor. Da-i lu’ nentu Goagal sa caute: “deep freeze tutorial”, sa vezi ce geme netu de tutoriale despre Deep Freeze. A, era sa uit, la sfarsit trebuia sa bagi un “Multumesc”, anticipat. Fii baiat mare, ca tara geme…

 12. Anderson a zis

  Salut, am si eu o problema cu un laptop HP merge foarte greu, in memtest la cache L1 inloc sa aiba viteza 20000 MB/s are 3800 MB/s, si L2 la fel inloc de 18000 MB/s are 3500 MB/s. Si in plus in AIDA64 la Placa de Baza si iara Placa de Baza la Caracteristici Bus Chipset nu apare deloc, iar in MemTest la C cand dai pt Configuration la Display SPD Data (9) zice SMBus Controller not known de ce asa ?? si are viteza la latenta mica rau 200 ns. De la ce poate fi ca am schimbat si CPU si in MemTest il vedea speed 1 MB si nu 2.6 ghz. Cred ca are ceva la tact de tine viteza CPU-ului zic si eu ca altceva nu-mi dau seama. Ce ma sfatuiti ?

 13. costelini a zis

  Anderson spune:
  8 iulie 2013 la 19:05

  Salut, am si eu o problema cu un laptop HP merge foarte greu, in memtest la cache L1 inloc sa aiba viteza 20000 MB/s are 3800 MB/s, si L2 la fel inloc de 18000 MB/s are 3500 MB/s. Si in plus in AIDA64 la Placa de Baza si iara Placa de Baza la Caracteristici Bus Chipset nu apare deloc, iar in MemTest la C cand dai pt Configuration la Display SPD Data (9) zice SMBus Controller not known de ce asa ?? si are viteza la latenta mica rau 200 ns. De la ce poate fi ca am schimbat si CPU si in MemTest il vedea speed 1 MB si nu 2.6 ghz. Cred ca are ceva la tact de tine viteza CPU-ului zic si eu ca altceva nu-mi dau seama. Ce ma sfatuiti ?
  daca ai schimbat procesorul atunci trebuie sa tii cont si de memoria ram sa aiva aceeasi fregventa
  sau cum ai mai zice fsb
  apoi trebuie sa te asiguri ca ai montat cum trebuie procesorul mai ales culerul si ca ai pus si pasta termoconductoare
  sa stii ca la unele leptopuri chiar nu arata unele informatii nici in bios nici dupa aia in windows
  nici cu everest sau aida
  altceva nu stiu sa iti mai spun si eu vreau sa aflu mai multe

  • anderson a zis

   Nu e pai dc cu cpu-ul lui celeron 2.00 ghz merge il vede ok doar ca la cache are viteza mica rau, si l-am pus pe PC si arata bine valorile la viteza la cache 20000 si ceva Mb/s iar pe laptop pus vede 3000 si ceva Mb/s dc ala arata asa si ala nu e la fel. Unii zic ca e de la incarcator dar nu cred. Are chipset Ali+Ati Rs200mb si merge greu de tot are 385mb/s viteza la memorie in memtest pana si un athlon la 1.8 are 400mb/s si numai zic are latenta de pentium 1 300-400ns si el e p4 undeva la 100ns trebuia.

 14. Adrian,folosesc Curr Ports…atunci cand pornesc PC-ul, aceasta aplicatie imi arata f. multe,foarte multe rapoarte ce pleaca inspre locatii din China,SUA,Olanda,Germania.Eu stiu ca Hide IP-u face asta…si, sunt derutat;spune-mi te rog,aceste rapoarte ar putea fi rezultatul unui Key Logger strecurat in PC-ul meu?sau doar rezultatul activitatii acelor Cookie??
  Iti pot trimite o poza a monitorului meu cu aceste rapoarte, sa imi spui parerea ta?
  Indiferent de hotararea ta,eu iti multumesc si-mi cer scuze pentru deranj!….

 15. Adrian Gudus a zis

  dorel: Adrian,folosesc Curr Ports…atunci cand pornesc PC-ul, aceasta aplicatie imi arata f. multe,foarte multerapoarte ce pleaca inspre locatii din China,SUA,Olanda,Germania.Eu stiu ca Hide IP-u face asta…si, sunt derutat;spune-mi te rog,aceste rapoarte ar putea fi rezultatul unui Key Logger strecurat in PC-ul meu?sau doar rezultatul activitatii acelor Cookie?? Iti pot trimite o poza a monitorului meu cu aceste rapoarte, sa imi spui parerea ta? Indiferent de hotararea ta,eu iti multumesc si-mi cer scuze pentru deranj!….

  Asa cum probabil ai observat din tutoriale noastre atunci cand parcurgem instalarea acestora mai toate au optiunea “Send anonymous statistic data” (trimite date statistice anonime). Atunci când deschizi calculatorul toate aplicatiile își pornesc servicii de fundal care fie verifica după noi versiuni de soft fie trimite date statistice anonime catre producator.

 16. costelini a zis

  anderson spune:

  9 iulie 2013 la 14:41

  Nu e pai dc cu cpu-ul lui celeron 2.00 ghz merge il vede ok doar ca la cache are viteza mica rau, si l-am pus pe PC si arata bine valorile la viteza la cache 20000 si ceva Mb/s iar pe laptop pus vede 3000 si ceva Mb/s dc ala arata asa si ala nu e la fel. Unii zic ca e de la incarcator dar nu cred. Are chipset Ali+Ati Rs200mb si merge greu de tot are 385mb/s viteza la memorie in memtest pana si un athlon la 1.8 are 400mb/s si numai zic are latenta de pentium 1 300-400ns si el e p4 undeva la 100ns trebuia.

  si la mine cpu de la leptop are acelasi soket ca la pc si stiu sigur ca pot sa le schimb intre ele
  dar nu o fac una ca imi e frica sa nu se arda ceva si apoi cpu de la pc consuma mult mai mult
  ca cel de la leptop pentru ca par la fel dar iti spun nu e acelasi lucru

 17. ANDU nu te mai baga ca musca inoala cu lapte ca s-ar putea sa ramai in oala si sa nu mai iesi !

 18. Mary TranceAddicted a zis

  Buna , va rog postati din nou setari de securitate pt account facebook e necesar pentru ca facebook a schimbat din nou regulile pe site. Multumesc!

 19. Salutare! Multumesc de articol!!!! Stau cu cativa amici si am observat uneori ca pc-ul meu a fost accesat de cineva, mai mult, chiar virusat! Voi aplica metoda ta si sper ca nu voi mai avea probleme!

 20. Un tutorial foarte bun şi eficient.
  Continuă tot aşa! 🙂

 21. Buna,
  Exista un program care ne arata cat timp a stat un angajat pe internet…? Angajatorul are posibilitatea de a urmari de pe PC lui ce fac angajati?
  Multumesc

  • Adrian Gudus a zis

   Angajatorul poate restrictiona accesul angajatilor la diferite site-uri de socializare prin diferite metode insa in niciun caz nu este frumos, etic, moral sa spionezi angajatii, sa colectezi loguri, le incalci dreptul la intimitate si daca cineva afla ca faci treaba asta, o sa iasa urat!

   • Mon ami, nu-i poti cere angajatorului ca vrei intimitate pe un pc care nu este al tau si pe care il folosesti (in teorie) numai in interesul companiei.

    Felicitari pentru site!

 22. Buna Adrian,
  am dat accesul la distanta unei cunostinte (informatician) pentru a-mi instala un program.Crezi ca poate acum vedea activitatile mele pe calculator ?

 23. Foarte bun tutorialul.Am folosit winlogonview.

 24. Buna ! Stii cumva si cum poti afla toate detaliile despre , toate componentele din pc .. ma refer , sa pot sa aflu cate ore a fost utilizata placa de baza , placa video , procesorul , ram , cat timp au fost utilizate de la achizitia lor pana acum ? as vrea un soft daca stii cumva ceva de genu lui ” hard disk sentinel ” cum imi arata acolo , cate porniri/opriri a avut , cate ore a afost utilizat etc … stii ceva de genu si pentru procesor sau placa de baza ? Mersi !

 25. Buna, te rog ajuta-ma cu o informatie. Am cumparat un laptop de la cineva, spune-mi te rog, acel cineva poate sti acum tot ce exista in calculatorul meu? De o bucata de timp, nu-mi mai pot citi mail-urile de pe un alt id de mess. Multumesc!

  • Adrian Gudus a zis

   Daca respectivul a instalat un keylogger, da, cel de la care l-ai cumparat poate primi log-uri (istoric/inregistrari) cu ce faci tu pe acel laptop. Asta daca nu cumva ai formatat hard disk-ul si ai reinstalat Windows-ul (lucru care este recomandat sa se faca atunci cand cumperi un laptop de la un alt proprietar)
   Problema cu mail-ul Yahoo a fost explicata si dezbatuta in alte doua tutoriale mai vechi, aici pe site.
   Cauta cu casuta de cautare din dreapta sus “ce facem cand nu ne mai putem loga pe yahoo messenger” apoi cauta si “cum prevenim pierderea contului yahoo”

 26. Am un Norton instalat in computer cu cod de activare ,etc…Ideea este ca seara mai ales dupa ce intru pe Facebook sau pe alte site-uri normale….din ora in ora cu aproximatie nu mai pot folosi mause-ul cam 2-3 minute….sageata se blocheaza pe ecran iar HDD-ul parca innebuneste….lucreaza la greu…Am Windows xp sp3 original…si am oprit de tot updatarile…
  Sunt controlat din alta parte?….Cum pot sa rezolv problema asta?…Va multumesc anticipat.

 27. Nicolae Avram a zis

  Salut , prea multe cunostinte de engleza nu am si nici nu sunt un prea stiutor in ale informaticii (incepator) doar ca am vrut sa stiu daca cineva se logheaza pe laptop-ul meu, etc . An descarcat aplicatia WinLogview (cea amintita de tine Adrian) si intr-adevar este super utila doar ca imi arata pe fiecare rand incepand cu: Logon ID etc si la ultimul care este Logon Type si sub el pune Interactive (2) …….nu stiu ce inseamna interactive 2 pus in acolada. Ma gandesc ca ar fi vorba de 2 computere logate in acelasi timp ?? Spun asta ca ma simt parca urmarit de politie sau ce stiu eu ??? Si inca ceva, cand ma loghez pe Facebook si merg la merg la optiunea pt a vedea de unde ma (m-am) loghez si imi apare cu totul un alt judet la cel putin 5-6 sute de km distanta de unde ma aflu…. e normal sau ? Multumesc anticipat

Speak Your Mind

*