Phishing si metodele de lupta impotriva acestui fenomen – tutorial video HD

In acest tutorial video vom vorbi despre phishing, definitia phising -ului o sa o cititi mai jos intr-un pasaj de pe wikipedia Romania, noi vom continua aceasta serie de tutoriale video dedicate infractiunilor informatice si cu alte subiecte fierbinti, pina una alta sa citim definitia acestui fenomen ( phishing ) iar dupa aceea sa urmarim tutorialul video.

În domeniul de securitatea calculatoarelor, phishing reprezintă o formă de activitate criminală care constă in obţinerea datelor confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar, aplicaţii de trading (De exemplu: E-bay, PayPal) sau informaţii referitoare la cărţi de credit, folosind tehnici de manipulare a identităţii unei persoane sau a unei instituţii.

Un atac de tip phishing constă, în mod normal, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantă sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-şi dea datele confidenţiale pentru a câştiga anumite premii sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei şi o adresă de web care conţine o clonă a site-ului de web al instituţiei financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obţine date bancare.

Conform unui raport Symantec, furnizor de soluţii de securitate, 5% din totalul site-urilor de tip phishing au fost detectate în România, ceea ce face ca țara noastră să se claseze a treia în lume, după China și Statele Unite, şi prima în Europa

  • Modalităţi sociale.

O modalitate de combatere constă în explicarea şi şcolarizarea utilizatorilor cum să reacţioneze la astfel de atacuri. O altă măsură eficientă constă în verificarea autenticităţii mesajului electronic cu persoana sau instituţia comercială sau financiară în cauză.

  • Modalităţi tehnice

Folosirea unui soft anti-phising. Noile versiuni ale browserelor Microsoft Internet Explorer şi Mozilla Firefox
includ deja module de anti-phishing.

  • Metode de tip juridic şi legal

Creearea unui cadru legislativ care să incrimineze activităţile de tip phishing. “

sursa http://ro.wikipedia.org/

Cismaru Cristian

 


Tutoriale similare


Comments

  1. sal baieti.. as avea si eu o intrebare ca tot e vb de phishing,cum fac si eu o pagina scam , vreau sa aflu niste parole de la trackere a unor prieteni si ma gandeam k as putea cu un scam .. ma putetzi ajuta?

  2. Ce tziam zis eu Cristi???vezi ca pana la urma ai facut un tutorial si despre asta ,nu mam uitat inca dar sigur deacum stiu multzi sa se fereasca de asa ceva!Cu timpul e de dorit sa faci unul si despre cum sa se fereasca si de Radmin dar nu cel bun ci cel cu server troian care deschide un anumit port(5445),ca sigur multzi habar nu au ce se intampla cand descarca un joc sau ceva gata instalat de pe “ODC” dau clic pe executabil si …..nu porneste,probabil zic “e rau jocul sau nui complet” dar de fapt cineva deja e in PC lor!Ma pun sa ma uit!Spor la treaba!

  3. @spaga: Tu te-ai uitat la tutorial? Noi suntem impotriva pishingului si pt combaterea lui si tu vrei sa te invatam cum sa faci pishing,Ai citit ce scrie deasupra tutorialului? Nu mai cereti tutoriale despre hack,crack,cum sa furi,cum sa hackuesti,cum sa spargi…asemenea tutoriale nu o sa gasesti pe acest site nenea spaga,daca vrei sa comiti ilegalitati,invatale singur,noi nu o sa invatam niciodata pe nimeni asa ceva,sa-ti fie clar,daca vrei hack invata din alta parte,asta e un site serios!

  4. Domnul Spaga nu stiu pentru ce vrei tu sa invetzi hack,sau daca motivatzia ta e sincera ,dar daca invetzi hack prima data esti novice si sar putea sa regretzi(defapt sigur regretzi) itzi zic eu din proprie experentza,mai bine invetzi intai utilizarea pc si dupa daca stii la ce serefera logica nu va mai fi nevoie sa ajungi la serviciile nimanui sau sa rogi pe cineva sa te ajute.Cu ce ai postat aici ai gresito rau de tot (nui locul potrivit)!

  5. @spaga:
    SENZATIONAL
    Stai pe faza zilele astea ca o sa prezentam un tutorial despre cum se fac bani multi cu computerul.
    Daca o sa urmaresti acel tutorial o sa te imbogatesti peste noapte si nu va mai trebui sa muncesti niciodata.
    Va fi cel mai tare tutorial video din lume si vom invata pe toata lumea cum sa se umple de bani.
    Deasemenea vom prezenta si citeva tutoriale despre cum sa piratezi softuri, cum sa spargi parole, cum sa furi bani de pe carduri de credit sau de debit.
    Vom mai avea si despre spargerea serverelor de la NASA, CIA, FBI, NSA, Pentagon si bineinteles Messenger.

  6. @spaga:
    SENSATIONAL….in Direct
    A…. am uitat ,tot zilelea astea o sa face un tutorial in care o sa publicam si numerele la LOTO de duminica viitoare.
    In finalul tutorialului o sa facem public locul in care se afla Elodia.

  7. @spaga: Oaneni buni, ce vreti voi nu se va intimpla niciodata pentru ca este treaba de puscarie, jail, parmaie, racoare, mititica.
    Vreti sa ma vedeti pe tineta ?

  8. George Iordache a zis

    Formidabil! Inca o data, felicitari Domnule Cristi!
    Este exact problema cu care eu unul ma confrunt zi de zi si cam de mult timp. Probabil va aduceti aminte ca eu lucrez in cadrul unei primarii din judetul Valcea. In urma cu cativa ani beneficind de niste fonduri europene (Phare) am reusit dotarea primariei cu 11 statii de lucru, astfel incat toate birourile sunt dotate cu calculatoare. Apoi am facut niste cursuri de calculatoare, in ciuda varstei mele inaintate, iar in continuare am incercat singur sa ma documentez, sa invat. Sigur, sunt constient ca sunt departe de ce as vrea eu sa cunosc in acest domeniu, dar incet, incet am invatat si ce este phishing-ul. Trebuie sa va spun ca de cateva luni cele doua adrese de mail ale unitatii sunt bombardate cu mail-uri ca venind din partea Reiffeisen Bank: cate 4-5 zilnic pe adresa de Yahoo si altele pe domeniul .ro prin Thunderbird. Nu-mi bat capul cu ele, le sterg imediat fara a le deschide. Am procedat asa cum ne invatati dvs. in acest tutorial in sensul ca mi-am instalat toate add-ons-urile si plugin-urile care am crezut eu ca ma ajuta. Ceea ce ma contrariaza insa cel mai mult este faptul ca noi, ca institutie, nu lucram cu nicio banca, noi lucram cu trezoreria locala. Cat sunt de prosti, iertata fie-mi expresia. Din pacate dvs aveti dreptate, sunt si multi creduli si-si devoaleaza cartea de credit, de aceea cred ca faceti un lucru care va face cinste, inca o data. Sincer va felicit! Un lucru care ma ingrijoreaza insa este faptul ca reprezentantii specializati ai bancii respective nu intreprind nimic pentru a depista sursa acestor incercari de furt. Eu mi-am facut datoria am anuntat filiala locala a acestei banci si vad ca nu s-a luat nicio masura. Oare nu este posibila depistarea acestora? nu stiu, va intreb. Va rog sa ma scuzati de postul cam lung. Va admir si va transmit respectele mele.

  9. Cine cumpara Ciocan fermecat cu care potzi face bani de 3 ori pe saptamana?:))Super oferta la un Ciocan Nicovala gratuit,dar problema e ca are in program doar softul care face Bratzari trebue updatat pt Euro:)):)):))

  10. Bravo baieti, super tare materialu.

  11. @George Iordache:
    Multumim, ca intotdeauna veniti cu comentarii solide.
    Va mai asteptam pe la noi.

  12. beb3_mykk a zis

    da super marfa materialu ar fi bine sa aflam si noi numerele la loto 😀 castigam potu cel mare:D

  13. Robciuc Ionut a zis

    Aceste e-mailuri primeam si eu de mai demult, dar eu ma gandeam ca sunt adevarate. Dar, mie mi s-a parut ceva suspect, ca nu am nici un cont virtual sau bani in card in vreo banca. Asa ca nu am nici raspuns la aceste e-mailuri.
    Miercuri, 4 Martie 2009, departamentul de securitate Raiffeisen Bank a semnalat incercarea de spargere a bazei de date Internet Banking.
    Din acest motiv, pentru siguranta si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te inregistrezi in noua baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda de criptare a informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.

    “https://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/Controller/autentificare?SSL-Secure”

    Va multumim pentru intelegere ,

    ATENTE: Acelasi e-mail ca la cristi.

  14. Robciuc Ionut a zis

    Alt e-mail: In atentia tuturor clientilor Raiffeisen Bank,

    Raiffeisen Bank a updatat sistemul online de securitate.

    Prin acest intermediu suntem obligati sa mentinem increderea clientilor nostri prin a proteja intimitatea si securitatea informatiilor dumneavoastra impotriva accesului neautorizat: furtul de identitate si frauda de cont. Va rugam sa urmati urmatorul link si sa confirmati datele dumneavoastra :

    “https://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro”

    Dana Mirela Ionescu – Presedinte Consiliu De Administratie / Director general,
    Va multumim pentru intelegere

    Raiffeisen Bank: Reusim Impreuna .

    ACESTE E-MAILURI AU FOST TRIMISE ASTAZI

  15. Domnul George Iordache la ce primarie in Valcea au sunt din Valcea din Calimanesti

  16. Foarte explicit, si clar… am vazut ca recomanzi Mozzila ca browser, dar sunt site-uri care nu se deschid decat in IE, cum poti sa securizezi IE sau Opera ca nu prea am gasit add-onuri ca la mozzila…
    Si o sugestie pentru un nou tutorial, cum setam un browser ca sa poti lasa copilul pe internet fara a ajunge nici macar din greseala la site-uri obscene sau in asa fel incat si de ar vrea sa intre sa nu poata.
    Felicitari inca odata

  17. @Robciuc Ionut:
    Poate ca acum nu platim toti cu carduri, dar in viitorul apropiat o sa fie numai carduri si o sa dispara cache-ul de tot.
    In SUA cind s-a oprit curentul acum citiva ani aia nu mai aveau bani sa-si ia un suc, asa o sa fie si pe la noi si atunci sa vezi ce-o sa-si frece miinile astia care fac phishing pentru ca o sa aiba clienti din ce in ce mai multi.
    Si eu zice-am acum citva timp ca n-o sa platesc cu card, iar azi mi-am luat tigari cu card-ul.
    Usor usor fara sa ne dam seama o sa folosim toti carduri de toate felurile si de debit der mai ales de credit.

  18. EVOLUTIA POATE SA INSEMNE LA UN MOMENT DAT SI INVOLUTIE IAR ISTORIA SE VA REPETA.
    CEI CE VOR VENI DUPA, VOR INVATA DIN NOU MERSUL PE JOS, VOR DESCOPERI ROATA….VOR VEDEA STATUIA LIBERTATII SI VOR SPUNE CA ESTE ZEITA SOARELUI
    ACESTE LUCRURI S-AU MAI INTAMPLAT IN ISTORIA OMENIRII DE MAI MULTE ORI
    MULTE DIN DESCOPERIRI AU FOST DE FAPT REDESCOPERITE SAU EXPLICATE IN VECHILE SCRIERI GASITE DE MARII SAVANTI SI APLICATE

  19. Foarte buna aceasta idee de a face un tutorial pe aceasta tema.
    Eu primeam anul trecut multe e-mailuri din Olanda, ca am castigat la loteria de acolo nu stiu ce suma de bani, insa eu nici nu luasem bilete.Imi scriau ca pana la data de….sa le raspund la mail,ca altfel pierd suma castigata.Banuiam deja ca e o smecherie,pentru ca auzisem deja tot felul de zvonuri despre infractiunile care se comit pe net.Am raspuns la unul dintre mailuri,sa vad pana unde o sa mearga si mi-au trimis niste formulare frumoase pe care sa le completez cu datele mele personale si contul bancar ca sa-mi transfere banii.Bineinteles ca nu le-am completat asa ca au incetat sa-mi mai trimita.
    Eu zic sa mai faceti tutoriale pe teme asemanatoare,e mai bine sa previi decat “sa tratezi” o astfel de problema.Asa cum ai zis si tu Cristi, usor usor o sa folosim toti tot felul de carduri ,fie ca vrem sau nu, pentru ca totul evolueaza. Nu e nimic rau in asta,daca stii si cum sa te feresti de necazuri.

  20. Inginer G.Iordache a zis

    Pentru MCD: lucrez la Primaria comunei Sirineasa. Sunt inginer agronom, dar lucrez ca inspector la serviciul Impozite si taxe. Ma puteti contacta cu ID-ul pe Yahoo Messenger.

  21. @Robciuc Ionut:
    “Ramnicu Valcea, un oras obscur, unul dintre centrele globale ale fraudelor pe internet.”
    Compania eBay are in Romania, din 2005, un agent – avocat specializat in fraude online – care ajuta autoritatile locale sa ii prinda pe infractorii internetului. Este vorba despre Albena Spasova, originara din Bulgaria, absolventa a Facultatii de Drept din Bucuresti. Ea a declarat anul trecut cotidianului american LA Times ca nu de putine ori a fost amenintata de hackerii din judetul Valcea si a avut nevoie de protectia Serviciului Secret al SUA. “Agentii o escorteaza peste tot. In ultimii doi ani, ei au supravegheat-o in mai multe vizite in Romania, unele care au durat cateva zile, altele cateva luni. Noaptea ea locuia intr-unul dintre putinele hoteluri ale orasului cu toate geamurile inchis”.
    “Nu stii in cine sa ai incredere acolo. Nu e sigur sa folosesti telefonul hotelului. Cand iesi, observi hackerii locali, in masini, cum te urmaresc. Agentii Serviciului Secret erau cei care s-au ocupat de cazare, astfel incat camera mea sa fie tot timpul langa a lor”, a spus Spasova ziarului american. “Ramnicu Valcea, acest oras obscur, este unul dintre centrele globale ale fraudelor pe internet”, mai scria LA Times.
    In 2002, compania noastra a trimis pentru prima data avocati si anchetatori pentru a incepe dialogul cu autoritatile locale si pentru a convinge tara dumneavoastra sa isi asume responsabilitatea pentru infractiuni care porneau de aici. In 2003, am inceput programe de pregatire cu autoritatile romane si de atunci am alocat resurse importante pentru a sprijini politia romana, atat financiar, cat si cu specialisti. Am deschis un program de training pentru judecatorii din tara dumneavoastra, impreuna cu Institutul National al Magistraturii.
    In 2004, eBay a inceput un proiect prin care am dat computere, echipament de criminalistica si acces la internet pentru politia centrala si regionala romana. Ne-am concentrat sa le oferim mijloace de lucru autoritatilor locale, care erau la acea vreme extrem de prost dotate. Din 2005, eBay a devenit o prezenta permanenta in Romania, prin angajarea unui consultant si apoi a unui avocat pregatit in tara care avea o experienta bogata in lupta cu frauda online in Europa de Est.
    Reprezentantul eBay in Romania, Albena Spasova, a declarat intr-un ziar american ca in cele peste 10 drumuri pe care le-a facut in Valcea a gasit doar doi politisti insarcinati cu rezolvarea a 200 de cazuri de frauda, avand in dotare un calculator vechi de 9 ani, fara conexiune la internet.

    Fragmente dintr-un articol ,septembrie 2008.

  22. @George Iordache: Va rog sa cititi ce am postat anterior,l-am pus destinatar pe Robciuc Ionut,insa am vrut sa raspund la comentariul dumneavoastra ,numai ca am gresit destinatarul.

  23. DESPRE TUTORIAL SI DESPRE VOI TOTI CEI CE FACETI ACESTE LUCRURI MINUNATE BRAVO VOUA !!! SUNTETI CEI MAI BUNI ! ! ! SUNTETI SPECIALI ! ! ! 10+++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ATI AVUT O IDEE GENIALA SA AJUTATI PE TOTI CEI CE VOR SA INVETE LUCRURI BUNE SI SA SA-SI PERFECTIONEZE CUNOSTINTELE

    SUCCES !! SI VIATA LUNGA VOUA SI VIDEOTUTORIALULUI !!!

  24. George Iordache a zis

    Raspuns Domnului ‘bl”
    Stimate Domn, in comentariul dvs. am simtit o anumita rautate chiar daca citati dintrun anumit articol. Stiti fara indoiala ca fiecare ne nastem undeva in tara asta independent de vointa noastra. Cu bunavointa dvs trebuie sa remarc ca astfel fiecare isi iubeste locul si zona in care s-a nascut. Faptul ca in Valcea sunt multi hackeri nu este in niciun caz vina mea. In comentariul meu anterior imi exprimam tocmai nedumerirea si indignarea ca autoritatile locale nu fac totul pentru a starpi acest flagel. De aici si pana a considera Valcea “un oras obscur si centrul global al fraudelor pe internet” mi se pare o exagerare. Daca pentru cineva nascut in Los Angeles i se poate parea un oras obscur pentru cineva nascut in Bulgaria ma indoiesc. Am fost in Bulgaria si…., dar mai bine ma abtin. Rm.Valcea este un oras frumos si foarte curat, bine intretinut, situat intro zona pitoreasca a tarii. In zona asta sunt multe statiuni: Calimanesti, Caciulata, Olanesti, Govora, Ocnele Mari, renumite in toata tara, si nu mai amintesc aici de nenumaratele monumente legate de trecutul istoric al poporului nostru. Daca doriti va invit sa vizitati zona noastra si va veti schimba parerea. Quod erat demonstrandum!
    Va cer scuze Domnule Cristi pentru acest comentariu. Sper sa ma intelegeti.

  25. @George Iordache: @bl: Va inteleg pe ambii,dar haideti va rog frumos sa nu transformam aceasta rubrica de comentarii in chat! ci sa o folosim in scopuri utile,de a ajuta in rezolvarea problemelor,si de a posta pt rezolvarea lor! Aici vorbim despre IT,si comentariile nu ar da bine sa fie pe langa subiect!

  26. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu comentariul meu,daca asa l-ati interpretat si a deranjat comentariul meu, imi cer scuze, in special domnului George Iordache.
    N-am vrut sa insult si sa jigneasc pe nimeni,eu am citat doar din ce au declarat altii.Domnul George Iordache a spus ca e din Valcea si ca a primit si dansul niste e-mailuri suspecte,eu am vrut numai sa-i atrag atentia dansului,pentru ca chiar in zona se gasesc niste baieti rai si nu se stie niciodata cu ce se ocupa baietasul cel mandru al vecinului.Ati avut o oarecare nemultumire fata de autoritati,dupa cum ati vazut nu prea se alocau bani pentru astfel de proiecte,adica sa combati aceste infractiuni.Ei bine aceste infractiuni nu le poti combate fara aparatura si oameni competenti.Oameni competenti din domeniul IT se gasesc la noi in tara, dar cei mai buni dintre ei nu o sa lucreze pentru un salariu amarat pentru MAI.
    N-am nimic deosebit cu valcenii,am trecut de multe ori chiar prin orasul Ramnicu Valcea si mi-a placut orasul,am vazut si localitatile mentionate de domnul G.I. Nici nu sunt genul de om care generalizeaza,fiecare padure are uscaturile lui.
    Comentariul meu n-a fost pe langa subiect,tutorialul a fost despre phishing,asa ca ce am postat avea legatura cu infractiunile informatice.

  27. radu_admin a zis

    Super tutorial.Cred ca ar trebui sa va vada toti utilizatori de internet.Uni platesc prin internet facturi si habar nu au ce pot pati.Cred ca ar trebui promavat Site-ul mai bine,sa stie toti ce treaba buna faceti si sa invete de la voi.Bafta

  28. salut! si eu am primiit zeci de mailuri cu formulare htlm atasate de la banci dar nu ma-m uitat niciodata la ce link ma conduc. Ms mult

  29. nu se primesc doar de la “raiffeisen” , se primesc si de la “bancpost”. asta cica-i de la bancpost : “[email protected]” !

  30. altul tot de la “bancpost” cu aceeasi abureala ca si la “raiffeisen” :

    Stimate client,
    Miercuri , 13 Mai 2009, departamentul de securitate Bancpost a semnalat incercarea de spargere a bazei de date Internet Banking.

    Din acest motiv, pentru siguranta si buna desfasurare a tranzactiilor online, te rugam sa te inregistrezi in noua baza de date, cu o noua masura de siguranta care foloseste metoda de criptare a informatiilor utilizatorului de tipul SSL-Secure.

    Aceasta notificare este adresata numai posesorilor de carduri tip Maestro Millenium.

    “Pentru a facilita aceasta actiune:”

    APASA AICI

    Pentru protejarea conturilor Dvs., va reamintim urmatoarele informatii importante:

    Bancpost nu va solicita niciodata clientilor sai toate cifrele de pe cardul Maestro Millenium
    Bancpost nu trimite niciodata SMS-uri prin care sa solicite nr contului dvs , cnp-ul sau seria actului de identitate.

  31. Salut baieti vreau sa va spun ca chiar daca nu stiti voi toate datele tehnice, in ce masura si cum se face spam pe raiffaisen si banck post totusi va felicit.

    Apropo Cristi data viitoare sa nu mai scoti perla ca acesti spammeri se apuca sa cumpere domenii si fac spam de pe ele, ca daca ai fi verificat headerul la unul dintre email-uri si daca ai fi dat un simplu telnet pe ip-ul de unde vine email-ul pe portul 3389 ti-ai fi dat singur seama cum se trimit aceste spam-uri.

    Chiar m-a facut sa rad faza asta si cred ca anumite tutoriale sunt inspirate din alte site-uri doar ca voi le puneti in faza de video.

    In rest pentru toata lumea nu raspundeti la email-uri, sms-uri, telefoane cu numere normale in care vi se cer date indiferent de ce vi se promite: castiguri, reducere de abonamente, update de date si alte minunatii din astea …..mai bine dati un telefon la firma de la care zice respectivul ca e si cereti detalii.

    • jabii: Salut baieti vreau sa va spun ca chiar daca nu stiti voi toate datele tehnice, in ce masura si cum se face spam pe raiffaisen si banck post totusi va felicit.Apropo Cristi data viitoare sa nu mai scoti perla ca acesti spammeri se apuca sa cumpere domenii si fac spam de pe ele, ca daca ai fi verificat headerul la unul dintre email-uri si daca ai fi dat un simplu telnet pe ip-ul de unde vine email-ul pe portul 3389 ti-ai fi dat singur seama cum se trimit aceste spam-uri.Chiar m-a facut sa rad faza asta si cred ca anumite tutoriale sunt inspirate din alte site-uri doar ca voi le puneti in faza de video.In rest pentru toata lumea nu raspundeti la email-uri, sms-uri, telefoane cu numere normale in care vi se cer date indiferent de ce vi se promite: castiguri, reducere de abonamente, update de date si alte minunatii din astea …..mai bine dati un telefon la firma de la care zice respectivul ca e si cereti detalii.  Citeaza-ma

      Esti tare. Le stii pe toate. Sa ne ferim. Nu ? Esti bine informat. Tu doar ne dai dreptate intr-o oarecare masura in rest …. !!! Suntem mici.

  32. Cum fac sa mi apara si mie lincul adevarat jos in bara atunci cand ti cu sageata pe pe asa zisul linc……????

  33. ar fi tare daca Dumnezeu,din ceruri,sa pacaleasca oameni bogati care pastreaza bani numai pentru ei,si nu doneaza nici un leu la saraci(prin phising,normal),nu in scopuri rele,si pentru,din banii castigati prin phising,Dumnezeu doneaza pentru cei saraci. =)) tare bancu,asta ar trebui sa fie pedeapsa celor care nu dau nimic la saraci,tin doar pentru ei

  34. Salut,
    Fiecare persoana decide singura ce face cu cunostiintele dobandite in domeniul IT.
    Cei din Valcea, multi dintre ei, care se ocupau “pe vremuri” cu prostirea americanilor pe eBay sa le trimita banii prin Western Union, sub diferite pretexte (ca sunt plecati intr-o calatorie bla bla) nu erau mai mult decand niste script-kiddies, care habar nu aveau nici macar habar de limba engleza, copiau pur si simplu textele dintr-un fisier text si le trimiteau potentialelor victime, texte care contineau multe erori gramaticale. Faptul ca americanii puneau botul la asemenea texte, ma face sa cred ca meritau sa li se ia banii, in ciuda faptului ca scria mare si ingrosat pe site-ul eBay si in fiecare mesaj primit de la eBay sa nu se faca plata prin sisteme wire transfer sub nici o forma.
    Cat despre infractori, copii 14-25 ani, care cand au dat de bani si-ai luat masini tari, haine de firma, se laudau pe toate forumurile si pe IRC ce mari hackeri sunt ei, ba chiar se certau intre ei, care sunt cei mai tari phisheri, cei din Valcea sau cei din Alexandria. Acestia cumparau conturi cu parole eBay obtinute prin metoda phising la 2 lei, 2,5 lei bucata, cu kilogramul.
    Daca si-ar fi canalizat aptitudinile in domeniul IT si abilitatile de convingere spre ceva constructiv, n-ar mai fi ajuns sa infunde puscariile sau sa-si toarne “colegii” pt promisiunea libertatii.
    Eu nu condamn pe nimeni, asta e Romania. Traiul nostru mediocru a avut un rol important in a-i impinge pe acesti tineri sa comita infractiuni.
    Cum am spus si la inceput, toti putem alege ce facem cu cunostiintele noastre.

    Tot respectul pentru echipa videotutorial.ro pt ca a abordat aceasta problema, care din pacate, inca este de actualitate.

    Cu respect,
    Victor

Speak Your Mind

*