Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom

Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom

Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom

Ce este roaming-ul?


Roaming-ul se referă la folosirea telefonului în alte tari decât țara în care s-a încheiat abonamentul. In roaming sunt folosite rețele altor tari și de aceea pot apărea taxe suplimentare.
Adică, mai pe românește, cad ieși în afara tarii cu telefonul tău și cu abonamentul făcut în Romania, acesta va funcționa fără probleme și în străinătate.

Cum se taxează în roaming.

In interiorul spațiului SEE.


1. Apelurile: In SEE, adică în spațiul economic european putem folosi minutele incluse în abonament pentru a suna în România (verificați la provider) OrangeVodafoneTelekom.
2. SMS-urile: In SEE putem folosi SMS-urile naționale pentru a trimite mesaje text in România (verificați la provider) OrangeVodafoneTelekom.
3. Datele Mobile: O anumita cantitate de date din abonament poate fi folosita în roaming (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.
4. Apeluri locale în străinătate: Apelurile locale in strainatate sunt considerate apeluri internationale, deci se taxeaza (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.
5. Apelurile primite: Nu veti fi taxati pentru apeluri primite in SEE (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.

In afara spațiului european în afara minutelor incluse în roaming.


1. Apelurile: Vei fi taxat pentru apelurile inițiate și primite (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.
2. SMS-urile: Vei fi taxat pentru SMS-uri date și primite (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.
3. Datele Mobile: Vei fi taxat pentru date mobile (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.
4. Apeluri locale în străinătate: Pentru apelurile locale vei fi taxat (verifica provider) OrangeVodafoneTelekom.
5. Apelurile primite: Pentru apeluri primite vei fi taxat (verifica la provider) OrangeVodafoneTelekom.

Probleme cu activarea roaming-ului din afara tarii.


Atunci când plecam din tară trebuie sa avem roaming-ul activat. Problemele apar însa, atunci când am uitat sa activam roaming-ul, fie ca nu l-am avut activat, fie ca l-am avut dezactivat, fie ca am schimbat abonamentul.

Cum sa suni la relații cu clienții daca nti merge telefonul?


Varianta cu apelul la relatii cu clientii nu merge, pentru ca deja esti iesit din tara si telefonul nu mai functioneaza.
Nici măcar nu poți sa ceri cuiva telefonul, pentru ca la relații cu clienții, te țin aia pe fir zeci de minute: Și tu deja ești în afara tarii, deci apelul este international. Un fel de șah mat.

Cum activam roaming-ul din Romania – asta-i simplu:

1. Sunam la relații cu clienții
2. Activam prin SMS
3. Activam din contul online sau din aplicatie

Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom:

Cum variantele 1 și 2 nu merg în afara tarii, ne mai rămâne varianta 3, cea cu activarea roaming-ului prin aplicația sau contul online. Indiferent ce alegeți, rezultatul este același.
Conectați-va la internet într-o cafenea din străinătate și pe contul vostru online sau în aplicația providerului Activați Roaming-ul.

Cum activam datele în Roaming?
După ce ne-am asigurat ca apelurile și SMS-urile funcționează în roaming, putem sa activam și datele din setările telefonului. In setări, la setările de rețea, veți găsi opțiunea de activare a datelor în roamning.
Vezi in imaginea de jos.
Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom 2

SFAT UTIL!


Asigurati-va ca contul vostru este OK, chiar ACUM; Asta ca sa nu aveți surprize vreodată.

Cum activezi roaming și date din străinătate pe Orange Vodafone și Telekom – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Ca informatie suplimentara (tocmai m-am intors din concediu, un circuit Ungaria – Slovenia – Croatia – Bosnia-Hertegovina – Serbia – Romania):
  1. In Bosnia nu am reusit sa conectez datele mobile decat vreo 5 minute, si atunci semnalul era 2G;
  2. Dintre toate aceste tari, Bosnia si Serbia sunt tari non-SEE. In Serbia pretul pentru 1 MB de trafic este de 10,64 Euro! Atentie mare!

 2. Aveti dreptate in ceea ce spuneti dar mai este o problema. In cazul in care ti-ai uitat parola contului online, lucru foarte probabil intrucat telefonul tine minte parola si nu o introduci de fiecare data cand utilizezi aplicatia, atunci nu mai ai ce face. Cel putin in cazul Vodafone, daca vei da pe “am uitat parola”, surpriza: ti se spune ca vei primi un cod pe telefon pentru resetare parola. Intrucat telefonul nu are rooming, nu primesti codul, deci nu mai ai ce face.

 3. Salut. Poti sa faci un tutorial despre share in windows 10. Au scos homegroup. Nu mai este activ. Eu vreau sa conectez un laptop la un pcu daca se poate prin cablu crossover. Sa fac o mica retea in casa. De exemplu daca descarc un film pe pcu si vreau sa-l vad pe laptop trebuie sa pun filmul pe un stick sa-l vad pe laptop. Nu stiu daca m-ai inteles.

 4. Florin Rusu a zis

  La Vodafone pre pay sunt oferte separate de roaming, dezactivandu/se oferta nationala pe care ai platit/o, la activarea roaming, ele fiind incompatibile.

 5. Florin Rusu a zis

  La Vodafone pre pay sunt oferte separate de roaming, dezactivandu/se oferta nationala pe care ai platit/o, la activarea roaming, ele fiind incompatibile.
  In Italia poti cumpara cartela Digimobil de la magazinele romanesti.
  Cartela cu 2 numere, unul romanesc, celalalt italian,
  Cu orice oferta Combo, de 5, 10,15,20 Euro ai minute internationale catre 50 de tari si internet pe care le poti folosi si in Italia si in Romania.

 6. Vreau să activez și eu romingu că sunt în germania

Speak Your Mind

*