Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi – sunet HD – acoperire și în subteran

Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi
Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi

Despre ce este vorba in tutorialul Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi ?

Vom vorbi, in acest tutorial video, despre ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi si la ce folosesc acestea. E foarte curios, dar multa lume nu folosește aceste tehnologii, chiar daca telefoanele lor suporta aceste doua funcții foarte importante.

VoLTE si VoWiFi sunt tehnologii care s-au lansat de multa vreme

Cu toate ca VoLTE si VoWiFi sunt tehnologii destul de vechi, adică au câțiva ani, lumea tot nu știe despre ele. De aceea am decis sa fac tutorialul asta.

Mulți dintre cunoscuții mei, unii care se mai pricep la tehnologie, nu au activat VoLTE si VoWiFi pe telefoanele lor. De ce oare ?

Ce este VoLTE si la ce folosește ?

Ce este VoLTE ?

VoLTE este abrevierea de la Voice over Long Term Evolution si este o tehnologie care ne permite sa efectuăm apeluri folosind rețeaua 4G.

Atunci când nu avem VoLTE activat, telefonul folosește 4G sau LTE-ul exclusiv pentru date, iar când inițiem sau primim un apel, telefonul schimba pe 3G sau 2G, iar după încheierea apelului se trece din nou pe 4G (LTE) pentru lățime de banda mai mare pe date mobile.

VoLTE schimba asta, ținând telefonul conectat la 4G (LTE) chiar si in timpul apelurilor. Tehnologia VoLTE este asemănătoare cu a celei pentru telefonia VoIP “Voice Over Internet Protocol”.

Avantaje VoLTE

VoLTE ajuta la o calitate mai buna a sunetului in timpul apelurilor (sunet HD) si la economisirea bateriei, prin faptul ca nu se mai schimba de pe 4G pe 2G/3G.

Avantajele de partea operatorului sunt ca are acoperire mai mare fără costuri suplimentare si că se ușurează încărcarea pe rețeaua GSM.

Ce este VoWiFi si la ce folosește ?

Ce este VoWiFi ?

VoWiFi, denumit si “Apel WiFi” este o tehnologie înrudită cu VoLTE, care ne permite sa folosim rețeaua Wi-Fi din casa pentru apeluri.

Pentru ca tehnologia VoWiFi este ruda apropiata cu VoLTE, folosește tot un fel de Voice over IP, si astfel putem sa facem apeluri chiar si in zone fără acoperire GSM, cu condiția sa avem net si un router Wireless. Conexiunea net nu trebuie sa fie de la același furnizor de servicii mobile.

Avantaje VoWiFi

Puteți primi si iniția apeluri chiar si in zone izolate, daca aveți conexiune la net.

Perfect pentru acoperire mobila in beciuri, crame, parcări subterane, unde semnalul de telefonie mobila este inexistent, dar avem rețea Wi-Fi. E mult mai ușor sa acoperi cu Wi-Fi un beci sau o crama cu Wi-Fi, decât sa montezi antene GSM.

Tutoriale asemănătoare: GSM, provederi servicii mobile, etc

DIFERENȚELE dintre YOXO si FLEX
DIFERENȚELE dintre YOXO si FLEX
Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom
Cum activezi roaming și date din strainatate pe Orange Vodafone si Telekom
Sunetul dubios din telefon pe Orange
Sunetul ciudat din telefon pe Orange
Înregistrare apeluri nativ Samsung schimbarea CSC
Înregistrare apeluri nativ Samsung schimbarea CSC

Tutorial video – Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. sal…sunt in vodafone ,mobil xiaomi 10T pro si regasesc acestea…

  2. scz …nu refasesc aceste optiuni….dc?

  3. La Vodafone nu există

  4. Ciortea Calin a zis

    Salut, am un Samsung Note 10plus5G pe Orange cu YOXO dar nu imi apare simbolurile aratate in tutorial din coltul dreapta sus la activarea celor doua optiuni. Locuiesc la oras deci semnal 4G la nivel maxim. Routerul este un Asus RT-AC66U si ab. RDS1000. Care ar fi alte cauze? Multumesc pentru orice sfat.

  5. Telekom nu are nici una dintre aceste 2 tehnologii.

  6. Salut locuiesc in belgia si folosesc digi abonament am aceste 2 fucti si chiar in unele zone am si acoperire 5G folosesc un niu 10 lite

Trackbacks

  1. […] Ce sunt tehnologiile VoLTE si VoWiFi – sunet HD – acoperire și în subteran […]

Speak Your Mind

*