Salut prieteni, in tutorialul de astazi vom vorbi despre o aplicatie Android extrem de utila. Cloudii ne permite sa accesam toate fisierele si documentele cloud urcate pe servicii precum Dropbox, SugarSync, SkyDrive, Google Drive, Box, dintr-un singur loc sau mai putem numi tutorialul “Cum iti pui la adapost (cum faci backup) fisierele de pe Android in mai multe locuri in acelasi timp”. Practic instalam Cloudii, adaugam conturile cloud in aplicatie si aceasta ne va permite accesul la toate fisierele existente pe serviciile respective, dintr-o singura interfata. Daca pana acum eram nevoiti sa instalam aplicatia oficiala pentru fiecare serviciu in parte pentru a ne accesa fisierele, acum totul devine floare la ureche si avem avantajul ca economisim spatiul de stocare de pe smartphoneul sau tableta cu Android. In loc sa descarcam toate aplicatiile pentru fiecare serviciu cloud mentionat mai sus, instalam o singura aplicatie care ne va oferi accesul la fisierle existente in serviciile respective.
Care sunt avantajele lui Cloudii?
– avem posibilitatea sa adaugam multiple conturi indiferent de serviciul pentru care vrem sa facem asta. De exemplu, putem adauga 1, 2 sau 3 conturi de Google Drive sau SugarSync, Dropbox, Box, SkyDrive, OwnCloud
– cel mai mare avantaj consta in faptul ca putem seta ca orice folder de pe telefon sau tableta sa fie sincronizat automat cu unul din serviciile cloud adaugate de noi in Cloudii. Din pacate niciuna din aplicatiile oficiale ale serviciilor mai sus mentionate nu ofera posibilitatea de a seta sincronizarea automata a unui folder.
Ca si cum posibilitatea de a seta o sincronizare automata nu era suficienta, dezvoltatorul aplicatiei Cloudii pe numele sau Robert Hahn a adaugat si optiuni pentru sincronizare destul de granulate precum:
– posibilitatea de a seta intervalul de timp pentru sincronizare
– posibilitatea de a alege directia sincronizarii. De exemplu, alegand “Download” atunci cand setati sincronizarea unui folder de pe telefon cu unul din serviciile cloud adaugate in Cloudii, se vor descarca automat in telefon sau tableta voastra fisierele pe care le adaugati in cloud dintr-o alta locatie sau dispozitiv, sincronizarea va avea loc doar din serviciul cloud catre folerul de pe telefon sau tableta, ales pentru sincronizare. Daca alegeti “Upload” vor fi urcate automat noile si fisierele existente in folderul ales pentru sincronizare, existent pe telefonul vostru, sincronizarea va avea loc doar de pe telefon sau tableta catre serviciul cloud ales. In cele din urma, daca alegeti “Both directions” sincronizarea va avea loc in ambele sensuri, te pe telefon in cloud si din cloud in telefon si astfel orice fisier adaugat in serviciul cloud dintr-o alta locatie sau dispozitiv va fi autmat descarcat in telefon sau tableta si orice fisier nou adaugat in folderul ales pentru sincronizare, existent pe telefon, se va urca automat in serviciul cloud.
– optiunea de a seta ca sincronizarea sa aiba loc doar cand folositi internetul prin Wireless
– optiunea de a include sau exclude din sincronizare si viitoarele sau existentele subflodere din folderul ales pentru sincronizare
– optiunea de a limita sau nu dimensiunea fisierelor sincronizate
– avem posibilitatea sa adaugam foldere sau fisierele la Favorite pentru un acces mai rapid
– puteti elimina sau edita oricand optiunile sincronizarilor setate
– putem alege sa sincronizam automat doar fotografiile si clipurile video facute cu telefonul, cu unul sau mai multe conturi cloud adaugate avand astfel la adapost, in mai multe locuri, acele momente pretioase din viata noastra inregistrate/fotografiate cu telefonul mobil.
– putem vedea progesul sincronizarilor in curs sau a fisierelor ce stau la rand pentru fi descrcate
– avem posibilitatea sa facem un backup pentru setarile si conturile adaugate in aplicatia Cloudii, extrem de util in cazul in care planuim sa dezinstalam si sa reinstalam aplicatia Cloudii pe acelasi dispozitiv sau altul. Nu va mai trebui sa reconfiguram setarile de sincronizare sa readaugam conturile cloud, dupa reinstalarea lui Cloudii, pur si simplu restauram backupul (care va fi stocat in serverele Cloudii) si suntem gata de “drum”.
– putem share-ui cu prietenii orice folder sau fisier existent in serviciile cloud adaugate, direct din interfata aplicatiei Cloudii
– avem posibilitatea sa securizam accesul la aplicatie printr-un cod PIN care va fi cerut de fiecare data cand doriti sa folositi aplicatia. Un mare plus pentru cei care obisnuiesc sa imparta telefonul sau tableta cu prietenii si familia insa nu vor ca acestia sa aiba acces la fisierele personale din serviciile cloud.
Din punctul meu de vedere, Cloudii este una dintre foarte putine aplicatii comerciale care ma dau pe spate cand vine vorba de Android, o aplicatie pur si simplu utila care isi merita fiecare banut in cazul in care va decideti sa o cumparati. Cu toate acestea aplicatia Cloudii este GRATUITA timp de 5 zile asa ca o puteti testa pentru a decide daca o cumparati sau nu si cel mai interesant este ca voi alegeti cat sa platiti pentru ea! Cred ca aceasta decizie inteleapta de a da posibilitatea utlizatorului sa foloseasca gratuit aplicatia timp de 5 zile, ar trebui sa o aiba toti dezvoltatorii de aplicatii Android, va fi cea mai cinsista alegere atat pentru devoltator cat si pentru utilizator. O decizie foarte des intalnita la developerii care fac aplicatii pentru Windows Mobile.
Cloudii pune Dropbox, SkyDrive, Google Drive intr-un singur loc
Ultimul update la 15 februarie 2021 De 31 comentarii
......................................
.........................................
Tutoriale similare
- Gladinet, toate serviciile de stocare cloud intr-un singur loc, pe desktop – tutorial video
- GMX Mail, toate mailurile de pe gmail, yahoo, hotmail etc intr-un singur loc – tutorial video
- Toate setarile din windows vista si windows 7 intr-un singur shortcut – tutorial video
- Prezentare aplicatie SkyDrive de la Microsoft pentru telefoane si tablete Android – tutorial video
- Google Drive, cel mai bun serviciu online de stocare, sincronizare si nu numai – tutorial video
Chiar m-a ajutat aplicatia.
Dar am o intrebare: Tu folosesti andoid in virtualbox ?
Da,vezi ca este si un tutorial pe tema asta. 😀
Salut, am vazut ca se misca destul de smooth si as vrea sa stiu daca este un android emulat sau este stream de pe un device si daca este de p eun device ce aplicatie ai folosit
Scuze pentru comentariu inca nu vazusem tot videoclipul
Vreau sa te avertizez ca la dropbox sa vazut parola!!!
nu exista asa ceva si pentru windows ?
Pentru Windows exista CloudFuze cloudfuze.com
De ce sa le pun intr-un singur loc, cand eu in Dropbox am 20 de GB pe viata!!
Pur si simplu, m-am bucurat de o vulnerabilitate pe care Dropbox inca o mai are, cei drept mi-a luat ceva timp ca, sa ma bucur de cei 20 GB spatiu in cloud. http://s13.postimg.org/ib0c6fmjr/Capture.jpg
In plus, m-ai am si 15 GB la Google Drive. Am spatiu suficient in cloud, cat sa imi satisfaca toane novoile. Pur si simplu eu nu am nevoi de mai mult.
Iubesc Dropbox si Google Drive !
daca ai fi avut android, ai fi stiut ca dropbox nu face sincroniazre automata, si nici nu downloadeaza fisierele efectiv, iar pentru asta iti trebuie un program separat. De ce sa nu ai fisierele efectiv in telefon?
Multumesc, cine a vazut parola sa o foloseasca cu incredere! 🙂
O alternativa gratuita a acestei aplicatii este ES file explorer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5lc3Ryb25ncy5hbmRyb2lkLnBvcCJd
Nu stiu ce relevanta are comentariul tau in contextul in care Cloudii nu iti ofera spatiu de stocare gratuit si nici nu face astfel incat sa-ti mareasca spatiul obtinut in Dropbox sau Google Drive.
Pur si simplu cu Cloudii ai acces la toate serviciile cloud (in cazul tau Dropbox si Google Drive) dintr-un singur loc fara sa fii nevoit sa deschizi cate un tab sau browser pentru fiecare serviciu in parte sau sa instalezi aplicatia oficiala pentru fiecare serviciu ca sa iti poti accesa si manageria fisierele.
Practic dintr-un singur loc, jonglezi cu toate fisierele tale indiferent de serviciul cloud in care se afla.
Te rog sa citesti textul tutorialului!
Poate pe tine nu te ajuta si nu vezi utilitatea lui Cloudii pentru ca nu folosesti un dispozitiv Android.
Ba da, exista mai multe aplicatii sau web aplicatii pentru windows care permit acest lucru insa cam toate sunt comerciale.
In trecut am realizat un tutorial despre un soft similar. Scrie in casuta CAUTA din dreapta sus: “Gladinet, toate serviciile de stocare cloud intr-un singur loc, pe desktop” apasa enter si vei gasi tutorialul.
Salut.
Poti face un tutorial despre cum poti cumpara de pe site-ul “Geek Buying”?
Au niste preturi super OK, produse foarte variate si nu ma descurc prea bine cu metodele lor de cumparare.
Multumesc.
Ma puteti ajuta in problema de mai sus?
Foarte utila aplicatia si foarte bun tutorialu. M-ar interesa o astfel de aplicatie pentru windows stie cineva?
Citeste raspunsul meu pentru andrei de mai sus sau raspunsul lui Bogdan
Sa stii ca folosesc dispozitive android. In contul meu de Dropbox am sincronizate un smartphone, o tableta, un laptop si un pc. Eu m-am referit ca nu am nevoie de Cloudii pentru ca am 20 GB in Dropbox (pe viata) si nu am nevoie de mai mult de 20 GB spatiu in cloud. Cand o sa simpt lipsa spatiului in cloud, sa sa-mi unific cu Cloudii conturile de Dropbox si de Google Drive.
Buna
Eu am gasit si folosesc un program care reuneste Dropbox, SkyDrive, Google Drive, si functioneaza sub Windows, se numeste CaroDAV
http://rei.to/carotdav_en.html
Adrian…..tu de ce nu faci si tu tutoriale la fel ca Cristy???despre componente hardware piese…placi video,placi de baza,rami etc..
Pentru ca nu locuiesc in Bucuresti…
Salut Adrian,am si eu o intrebare la tine,se poate face o retea intre smartphone(android) si un PC prin printr-un router wireless?Ma refer la genul de retea ca intre un laptop si un pc.Pe mine ma intereseaza sa intru cu telefonul in pc si sa vizionez filme,copiez poze dintr-o parte in alta,chesti de genul asta.Se poate?
Face-ti un tutorial despre instalare aplicatii, jocuri pe micro SD in ANDROID pentru economie memorie interna.Scuze daca ati facut totorial pe aceasta tema da mi-e cam sila sa caut!
SÍLĂ, sile, s. f. 1. Sentiment de dezgust, de scârbă, de neplăcere, de repulsie față de cineva sau de ceva; aversiune.
Mai bine spune ca iti este lene!
Cumva asa?
http://www.youtube.com/watch?v=NJgaDzk2iYA
Adevarat dar nu ai facilitatile din Cloudii, nu poti seta o sincronizare automata sau sensul sincronizarii.
Această aplicaţie este incompatibilă cu dispozitivul dvs. Orange Samsung GT-I9000.
Pentru cei care vor neaparat acest program am sa va prezint un mic truc pentru telefoanele rotate.
1. Descarcati Freedom ( nu se gaseste in magazin play) . Linkul si procedura de instalare se afla pe pagina: ”system.in-appstore.com/freedom”
2. Descarcati si instalati Claudii dim magazin play
3. Intrati in Freedom si cautati aplicatia Cloudii
4. Faceti clic pe aceasta
5. Se deschide aplicatia. Mergeti la setari si activati versiunea PRO
6. Nu va faceti griji, cardul introdus este virtual.
* Trebuie sa fiti conectat cu un cont Google
Pentru cei cu terefoane nerootate singura obtiune este sa va orientati catre alte aplicatii. Recomand CloudCube(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.srcapps.cloudcube&hl=ro)