Gladinet, toate serviciile de stocare cloud intr-un singur loc, pe desktop – tutorial video

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre un soft extrem de interesant ce ne va permite sa avem cele mai populare servicii cloud precum: SkyDrive, Amazon Drive, Google Drive si Box precum si multe altele, intr-un singur loc afisate ca o singura partitie in My Computer (Windows Explorer)
Cu totii folosim cloud-ul si stim cat de neplacut este sa instalezi clientul fiecarui servicu de stocare. Daca am sta sa instalam cate un client desktop pentru fiecare serviciu cloud folosit, am obtine un calculator care se misca foarte greu, care booteaza foarte greu caci toate aceste programe client by default vin setate sa porneasca odata cu sistemul de operare.
Softul prezentat astazi se numeste Gladinet si permite adaugarea diferitelor conturi cloud pentru a sincroniza fisierele din calculator in serviciile cloud si invers. Puteti adauga cele mai populare servicii enumerate putin mai sus ca la final sa obtinem o partitie in My Computer cu intreg spatiul cumulat din aceste servicii. Daca detineti mai multe conturi Box, SkyDrive, Amazon Drive sau Google Drive, le puteti adauga in softul Gladinet si el se va ocupa de restul.
Marele avantaj al softului Gladinet este ca il putem pune sa monitorizeze orice folder existent in calculatorul nostru urmand ca toate modificarile, adaugarile de fisiere pe care le vom face in acel folder sa fie automat urcate pe serviciile cloud adaugate de noi. Putem face backup fie folderelor fie tipurilor de fisiere. Spre exemplu, ii spunem lui Gladinet sa monitorizeze folderul “X” existent in partitia “E:”. Cand vom pune un fisier nou in folderul “X”, acesta va fi urcat automat in unul din serviciile cloud alese de noi. Mai mult decat atat, ii putem spune lui Gladinet sa monitorizeze doar fisierele cu extensia .doc, .docx, .mp3, .wav, mp4 existente in folderul “X”. Cand vom adauga noi fisiere cu una din extensiile mentionate anterior sau vom face modificari asupra celor existente in folderul “X”, Gladinet la va face backup in unul din serviciile cloud alese de noi.
Gladinet este o “scula” formidabila si ne scuteste din a mai sari tot timpul dintr-un client de sincronizare a unui serviciu in altul aducand tot spatiul din serviciile noastre cloud, intr-o singura interfata. Putem chiar sa facem backup pentru unul sau mai multe folderele existente in PC, in toate serviciile cloud adaugate in Gladinet obtinand astfel un backup de siguranta pentru fisierele importante pentru noi.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact ce poate face Gladinet, cum il folosim si cum putem avea diferite servicii cloud, intr-un singur loc.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. foarte interesant, dar nu se pot incarca decat 2 conturi in modul free…

 2. am o noutate perfecta pentru utilizatorii windows 8
  descarcaţi media center de aici: http://windows.microsoft.com/ro-RO/windows-8/feature-packs
  scrieţi-vă adresa gmail şi codul de securitate, pe cont gmail vă va fi trimisă o cheie, care activează nu numai windows media center ci şi sistemul de operare pe termen nedeterminat
  P.S. nu ştiu dacă am scris totul corect, dar metoda e funcţională!!!!!!!!!!

 3. visual studio 2012
  dece nati facut tutorial despre el?

 4. Ca şi alternativă, puteţi folosi acest progrămel – “CarotDAV”. Versiunea portabilă o găsiţi aici
  http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/Internet/File-Sharing/Portable-CarotDAV.shtml
  Are suport pentru:
  -Box
  -Dropbox
  -Google drive
  -Skydrive
  -Sugarsync
  -Ftp sau webdav

  Aşa ca interfaţă e simpluţ…nu se alocă o literă în explorer şi nici nu face sincronizări automate. Puteţi doar vedea fişierele, şterge, încărca, descărca. Nu aveţi limită de 2 conturi precum gladinet. Este necesar net framework 2.

 5. Merge si cu bitcasa.com? Acestia ofera 10GB free si spatiu nelimitat pentru 10$ pe luna.

 6. Nu merge cu Box.com (cel putin mie nu-mi merge) !!! Da eroare la autentificare, desi user-ul si parola sunt corecte.

Speak Your Mind

*