Camere IP diferite intr-o aplicație pe Android

Camere IP diferite intr-o aplicație

Fiecare producător de camere de supraveghere are aplicația lui cu care poți urmări live imagini transmise de acea camera sau acele camere de supraveghere.

Problemele apar atunci când avem camere de supraveghere de la producători diferiți. Atunci trebuie sa deschizi câte o aplicație pentru fiecare camera în parte.

Camerele de supraveghere trebuie sa poata fi vazute toate intr-o singura aplicatie.

TinyCam Monitor este o aplicație cu care putem vedea toate camerele în același timp pe ecran, iar setările aplicației ne permit sa alegem fluxuri video mai rapide sau mai clare.

Setarea inițiala a aplicației TinyCam Monitor nu este prea complicata, mai ales dacă urmăriți tutorialul acesta. Nu trebuie decât sa scanam rețeaua și camerele vor apărea imediat. Cele care sunt mai încăpățânate le vom introduce manual, care nu este un proces prea complicat.

De ce trebuie sa va asigurati voi?

  1. Instalați aplicația TinyCam Monitor Free
  2. Aflați IP-ul / portul /userul și parola camerelor de supraveghere
  3. Asigurați-va ca sunteți în aceeași rețea cu camerele

Ce fac dacă vreau sa vad camerele de la distanta ?

  1. Prima opțiune este sa faceți port forwarding pentru fiecare camera și ca băgați în aplicația TinyCam Monitor IP-ul public împreuna cu portul, pentru fiecare camera în parte. (nu recomand aceasta metoda din rațiuni de securitate)
  2. Metoda pe care o recomand eu, pentru vizionarea camerelelor de la distanta, este putin diferita. Folosiți un server VPN , pe rețeaua interna, unde sunt și camerele, prin care va logați securizat de la distanta. Se va face o conexiune prin care voi veți fi în rețeaua interna de acasă și puteți vedea camerele lejer, fără port forwarding. O opțiune buna ar fi sa va faceti un server VPN dintr-un Raspberry PI.

Tutoriale video asemănătoare

  1. Cum faci un server Open VPN pe Raspberry PI
  2. Resetare parola camera IP Hikvision de la distanta
  3. Functiile, setarile si calitatea imaginii camerei IP Hikvision
  4. NVR hibrid Hikvision, inregistrare si gestionare camere IP
  5. Configurarea unui sistem de supraveghere audio video, partea 1, instalare si setare camera IP
  6. Configurarea unui sistem de supraveghere, partea 2, inregistrare si gestionare audio video

 

Camere IP diferite intr-o aplicație – tutorial video

 




Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (13)

  • Salut Cristi.Ce camera de supraveghere pt. exterior cu conectare la telefon,la un pret bun,recomanzi?Multumesc.O zi frumoasa.

    • Ca sa recomand ceva, trebuie sa testez. Cum imi cade o camera buna in mana, o sa o si recomand.

  • Salut Cristi, vreau sa pun pe o masinuta telecomandata o camera pentru pc dar camera sa fie wifi ori bluetooth ca sa pot urmari traseul masinutei de la computer.
    Unde pot gasi camere de pc cu functie wifi sau bluetooth?
    Multumesc.

    • Incearca sa folosesti o camera sport cu wifi. Sunt acele camere care seamana cu GoPro, dar sunt mai ieftine. Camera trebuie sa aiba si baterie.
      O camera web pentru PC merge pe USB si cred ca-i cam complicat sa o faci portabila.

  • Salut Cristi. Bine ai revenit cu acest nou material, interesant ca intotdeauna. Acum cativa ani buni in urma faceai un tutorial despre lastpass ca fiind un manager de parole bun si sigur. Acum ce manager de parole recomanzi? Ramane lastpass o alegere potrivita sau crezi ca ar fi altul mai bun? Multumesc.

    • Cred ca lastpass ramane cel mai bun manager.
      Totusi, tot mai buna este o solutie de gestionare a parolelor confortabila pe local (direct pe tel sau PC). Lastpass stocheaza parolele pe servere lor.
      O sa incerc sa gasesc o solutie locala de gestionare, ca sa nu ai treaba si alte servicii si o sa fa un tutorial.

  • Te rog frumos am o problemă mi-am perdut telfonul samsung j4 plus si nu stiu cum sa îl depistez si am uitată si parola de email cum as putea sa fac ca sa vad unde este te rog poate ma poti ajuta

  • Nu te poate ajuta nimeni în aceste condiții. Îți sugerez să mergi la poliție și să-l declari pierdut sau furat. Dacă este luat de la vreun operator din România (Orange, Vodafone, Telekom) mergi la operatorul de telefonie mobilă să ți-l blocheze. Dacă ai IMEI-ul telefonului, compania de telefonie mobilă (operatorul de telefonie mobilă) poate colabora cu poliția în încercarea de a-l localiza și recupera.
    Asta este cam tot ce poți face!

  • După ce am atins limita de parole la LastPass free, am trecut la Bitwarden, sunt mulțumit.
    Există soluție să urmăresc camerele pe Linux Mint?

  • Salut
    Foarte bune tutoriale.
    Am o întrebare legată de Tinycam am adăugat camerele dar nu pornesc zice că user și parolă incorecte.
    Unde găsesc sau caum fac sa le aflu parola și user scrie pe ele sau ?

Related Post

This website uses cookies.